Δημόσια και ιδιωτικά πανεπιστήμια

Η Κύπρος διεκδικεί τα τελευταία χρόνια ένα σημαντικό μερίδιο φοιτητών που επιλέγουν τα πανεπιστημιακά της ιδρύματα, είτε για σπουδές με φυσική παρουσία, είτε για εξ αποστάσεως. Με τρία δημόσια πανεπιστήμια και πέντε ιδιωτικά, η Κύπρος προσφέρει σπουδές που οδηγούν στην απόκτηση πτυχίου, (Bachelor), μεταπτυχιακού (Master) και διδακτορικού (PhD).

Για την εισαγωγή ελλήνων φοιτητών στα δημόσια πανεπιστήμια οι υποψήφιοι θα πρέπει να έχουν συμμετάσχει στις πανελλαδικές εξετάσεις και η επιλογή γίνεται με βάση το βαθμό πρόσβασης. Σημειώνεται ότι οι έλληνες γίνονται δεκτοί ως υπεράριθμοι, σε ποσοστό ίσο περίπου με το 10% του συνολικού αριθμού των Κυπρίων εισακτέων. Επίσης, στην Κύπρο υπάρχει η δυνατότητα συμμετοχής σε κατατακτήριες εξετάσεις, όπως ακριβώς ισχύει και στην Ελλάδα. Δίνεται δηλαδή η δυνατότητα σε κάθε ενδιαφερόμενο, μετά την απόκτηση του πρώτου πτυχίου να καταθέσει αίτηση για να εγγραφεί και σε άλλη σχολή. Για να αποκτήσει όμως αυτό το δικαίωμα, θα πρέπει να έχει βαθμό πτυχίου τουλάχιστον 6,5.
Όσον αφορά στα ιδιωτικά πανεπιστήμια κριτήριο εισαγωγής είναι το απολυτήριο Λυκείου με βαθμολογική προτεραιότητα. Τα δίδακτρα στα προπτυχιακά κυμαίνονται περίπου στις 6.000 ευρώ ανά έτος, και στις 8-12.000 ευρώ τα μεταπτυχιακά. Σύμφωνα με τους εκπροσώπους των ιδιωτικών πανεπιστημίων, για τους Έλληνες φοιτητές προσφέρονται μειωμένες τιμές (κατά 2.500 ευρώ το έτος), σε σύγκριση με τους υπόλοιπους.

Στην Κύπρο τα δημόσια πανεπιστήμια που λειτουργούν είναι:

Τα ιδιωτικά είναι:

  • Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου

  • Πανεπιστήμιο Λευκωσίας

  • Frederick University

  • Πανεπιστήμιο Νεάπολις

  • University of Central Lancashire – Cyprus

Οι τομείς που καλύπτουν αυτά τα πανεπιστήμια είναι πολλοί. Κοινωνικές επιστήμες, επιστήμες εκπαίδευσης, ανθρωπιστικές και νομικές επιστήμες, υπηρεσίες τουρισμού, ψυχαγωγίας και αθλητισμού, επιστήμες οικονομίες, επιχειρήσεων και διοίκησης, αρχιτεκτονική και πολεοδομία, τέχνες, επιστήμες ζωής, θετικές επιστήμες, υπηρεσίες τάξης και ασφάλειας, τεχνολογία και επιστήμες μηχανικών.

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος

Στον Εκπαιδευτικό Όμιλο ΑΝΑΒΑΣΙΣ μπορείτε να λάβετε υποστήριξη σε κάθε τομέα σπουδών και σε οποιαδήποτε ακαδημαϊκή σας υποχρέωση. Αναλαμβάνουμε τις εργασιεσ ανοικτου πανεπιστημιου για ολόκληρο το έτος ενώ οι υπηρεσίες μας προβλέπουν και γενική παροχή βοήθειας σε φοιτητικές εργασίες. Η βοηθεια σε εργασιεσ φοιτητων κυπρος είναι για το ΑΝΑΒΑΣΙΣ μια κατηγορία ειδικών απαιτήσεων. Το υψηλό επίπεδο σπουδών και οι απαιτήσεις των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, μας έδωσαν το έναυσμα για τη δημιουργία ολοκληρωμένων πακέτων υποστήριξης. Ακόμα και στην περίπτωση που έχετε ξεκινήσει κάποιο Phd, είτε είναι διδακτορικο ανοικτο πανεπιστημιο κυπρου είτε σε οποιοδήποτε άλλο εκπαιδευτικό ίδρυμα, αναλαμβάνουμε να σας υποστηρίξουμε πλήρως. Το ΑΝΑΒΑΣΙΣ δεν ανήκει απλώς στην κατηγορία «φροντιστηρια για ανοικτό πανεπιστήμιο κύπρου μεταπτυχιακά» αλλά παρέχει συνδυασμό υπηρεσιών που αφορούν στην κατανόηση της ύλης, της ορθής επίλυσης εργασιών σε συνεργασία με τους φοιτητές και στην ολοκληρωμένη βοήθεια σε κάθε επίπεδο σπουδών σας. Για εκπόνηση πτυχιακών εργασιών κύπρος μπορείτε να ζητήσετε δωρεάν κοστολόγηση μέσω του συνδέσμου και να οδηγηθείτε με επιτυχία στην ολοκλήρωση του δικού σας δοκιμίου.

Τα υπόλοιπα αφήστε τα σε εμάς! 

Μάθε για τις πόλεις. Στάση Λευκωσία. Που πας χωρίς να ξέρεις μερικές πληροφορίες για την πόλη που θα σε φιλοξενήσει; Είναι η πρωτεύουσα της Κύπρου γνωστή διεθνώς με το ιταλικό της όνομα Nicosia. Η Λευκωσία φιλοξενεί 5 πανεπιστήμια εκ των οποίων και το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου, ένα Ανώτατο ‘Ίδρυμα με δεκάδες προγράμματα σπουδών, αναγνωρισμένα πτυχία διεθνώς, άρτιες εγκαταστάσεις και καταξιωμένο ακαδημαϊκό προσωπικό. το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου έχει ειδικό γραφείο που σε βοηθάει και σε κατευθύνει όποια επιλογή και αν κάνεις. Αρχικά, μπορείς να αιτηθείς για διαμονή στις Οικιστικές Μονάδες. 30% της χωρητικότητας των μονάδων διατίθεται για υφιστάμενους φοιτητές και 70% χωρητικότητας των μονάδων διατίθονται σε πρωτοετείς φοιτητές. Πριν πας στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου καλή ιδεά θα ήταν να επικοινωνήσεις με την Φοιτητική Ένωση που είναι ένας φορέας πο συνδέει τους φοιτητές με τους καθηγητές,  κάνει προτάσεις στο Πανεπιστήμιο και διαδραματίζει έναν ενεργό ρόλο στην εξέλιξή του. Το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου αποτελεί την κορυφαία επιλογή για χιλιάδες νέους από την Κύπρο, την Ελλάδα και την Ευρώπη. Δομημένο με βάση τα Ευρωπαϊκά και Αμερικανικά πρότυπα, το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου δημιουργεί τις κατάλληλες προϋποθέσεις μιας πολυδιάστατης εκπαίδευσης και μιας ολοκληρωμένης παιδείας, εξασφαλίζοντας την καταξίωση των φοιτητών του σε προσωπικό και επαγγελματικό επίπεδο.

Αναζήτηση

Εγγραφείτε στους πάνω από 35.000

Συνδρομητές για δωρεάν εκπαιδευτικά άρθρα! Συμβουλές και προσφορές!

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος

Stripe

Pay with Stripe
DMCA.com Protection Status