Τα Πολυτεχνεία και οι πολυτεχνικές σχολές

Υψηλού επιπέδου σπουδές

54D95E25AB1709D05B7D2C8F105B735E
 

Με τον όρο Πολυτεχνείο αναφερόμαστε στο Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα που σχετίζεται με την επιστήμη του μηχανικού. Στην Ελλάδα λειτουργούν δυο Πολυτεχνεία, το Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο και το Πολυτεχνείο Κρήτης και οι αντίστοιχες πολυτεχνικές σχολές στα Πανεπιστήμια: Αριστοτέλειο Θεσσαλονίκης, Δημοκρίτειο Θράκης, Πατρών, Θεσσαλίας και Δυτικής Μακεδονίας. Πιο συγκεκριμένα, στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (ΕΜΠ) που είναι το αρχαιότερο ( λειτουργεί από το 1836) και δημοφιλέστερο εκπαιδευτικό ίδρυμα της Ελλάδας στο τομέα της τεχνολογίας, λειτουργούν οι εξής σχολές:

Read more ...

Οδηγίες συγγραφής διπλωματικής εργασίας

Ποια είναι τα σημεία κλειδιά

essayplan2


Η συγγραφή μιας διπλωματικής εργασίας βασίζεται σε συγκεκριμένη δομή και ακολουθεί κανόνες οι οποίες έχουν σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο ώστε να σας οδηγήσουν στην επιτυχημένη ολοκλήρωσή του. Οι κανόνες αυτοί διαφέρουν μεταξύ εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, ωστόσο, όλοι, ακολουθούν ένα γενικό πλαίσιο και έχουν οικοδομηθεί στον ίδιο σκελετό. Ουσιαστικά, αυτό που αλλάζει είναι η εμφάνιση ενός έργου και τα πρότυπα βιβλιογραφίας.

Read more ...

Τι είναι οι Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού

Ποιες σχολές λειτουργούν στην Ελλάδα

95324503
 

Οι Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού (Α.Ε.Ν.) είναι δημόσιες σχολές που διοικητικά ανήκουν στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής. Αποτελούν τους βασικούς φορείς εκπαίδευσης των στελεχών εμπορικού ναυτικού στην Ελλάδα και διακρίνονται σε Σχολές Πλοιάρχων και  Μηχανικών. Συνολικά οι Α.Ε.Ν είναι δέκα και λειτουργούν σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας. Ειδικότερα:

Read more ...

Παράταση για τους φοιτητές του ΕΑΠ

Στην εξόφληση των διδάκτρων

Παράταση για τους φοιτητές του ΕΑΠ
  

Μέχρι τις 31 Ιανουαρίου 2017 έχουν περιθώριο οι σπουδαστές του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου  να εξοφλήσουν το υπολειπόμενο ποσό της οικονομικής συμμετοχής τους για τις θεματικές ενότητες που παρακολουθούν κατά το ακαδημαϊκό έτος 2016-2017. Η απόφαση αυτή ελήφθη από τη διοικούσα επιτροπή του εκπαιδευτικού ιδρύματος στα πλαίσια κατανόησης των δύσκολων οικονομικά συγκυριών που πλήττουν μεγάλο ποσοστό των Ελλήνων. Ωστόσο, η ημερομηνία αυτή είναι οριστική και όπως ανακοινώθηκε δε θα δοθεί άλλη παράταση.

 

Read more ...