Γραφεία διασύνδεσης

Ένας πολύτιμος σύμμαχος φοιτητών και αποφοίτων

Start-Up

Τα γραφεία διασύνδεσης, ένας θεσμός ιδιαίτερα διαδεδομένος στο εξωτερικό, αναπτύσσεται με γοργούς ρυθμούς τα τελευταία χρόνια και στα ελληνικά ΑΕΙ και ΤΕΙ. Οι παρεχόμενες υπηρεσίες τους αφορούν κυρίως φοιτητές αλλά και αποφοίτους ανώτερης ή ανώτατης εκπαίδευσης.

Read more ...

Προγράμματα ελέγχου λογοκλοπής

Ποιο να εμπιστευτείτε

plag

Σε μια εποχή που το μεγαλύτερο μέρος των πηγών ενός θεωρητικού δοκιμίου αναζητάται στο διαδίκτυο, ένας μεγάλος κίνδυνος που εγκυμονεί είναι το φαινόμενο της λογοκλοπής.  Πρόκειται για ένα αδίκημα που αναφέρεται σε  πνευματικά έργα, όταν παρατίθενται τμήματα από πηγές, είτε αυτούσια είτε δίχως την αντίστοιχη παραπομπή.

Read more ...

Η ηλεκτρονική υπηρεσία Εύδοξος

Ένα πολύτιμο εργαλείο

index
 

Η ανάπτυξη των υπηρεσιών διαδικτύου φέρνει καθημερινά ριζικές αλλαγές σε πλήθος πεδίων, ένα από τα οποία είναι και η παιδεία. Στα πλαίσια αυτά, λειτουργεί ήδη από το 2010, η ηλεκτρονική πύλη Εύδοξος. Πρόκειται για μια πρωτοποριακή υπηρεσία που προσφέρει πλήρη παροχή των Συγγραμμάτων των προπτυχιακών φοιτητών των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (Α.Ε.Ι), των Τεχνολογικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (Τ.Ε.Ι.) και των Ανώτατων Εκκλησιαστικών Ακαδημιών (Α.Ε.Α.) της επικράτειας καθώς επίσης και του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου (Ε.Α.Π.).

Read more ...

Cloud computing

Ποια πλεονεκτήματα προσφέρει

02_cloud_computing


Στην εποχή που διανύουμε, με τη ραγδαία εξέλιξη της τεχνολογίας, εισέρχονται στη ζωή καθημερινά νέες ορολογίες, που ακόμα και εάν δεν είμαστε ειδήμονες των υπολογιστών, πρέπει να γνωρίζουμε. Ένας από αυτούς τους όρους, που μάλιστα ακούμε αρκετά συχνά είναι το cloud computing.

Read more ...