Το blog του Εκπαιδευτικού Ομίλου Ανάβασις

Bachelor of Science vs Bachelor of Arts

Διαφορές μεταξύ Bachelor of Science και Bachelor of Arts

BAvsBSc

 

Στις μέρες μας η απόκτηση μιας θέσης στην αγορά εργασίας προϋποθέτει την κατάκτηση ενός πτυχίου. Όπως ακριβώς υπάρχουν διαφορετικά πανεπιστήμια και σχολές, έτσι υπάρχουν και διαφορετικοί τίτλοι σπουδών. Στο συγκεκριμένο άρθρο θα μιλήσουμε για όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για το BS και το BA καθώς και τις διαφορές τους.

Read more ...

Πώς να επιλέξω θέμα πτυχιακής & διπλωματικής εργασίας

Πώς να επιλέξω θέμα πτυχιακής & διπλωματικής εργασίας

epilogh thematos ptyxiakhs kai diplomatikhs

Επιλογή θέματος πτυχιακής και διπλωματικής εργασίας

Η επιλογή θέματος πτυχιακής ή διπλωματικής εργασίας είναι δύσκολη για τους προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές που καλούνται να την πραγματοποιήσουν κατά το τέλος των σπουδών τους. Ένα σημαντικό λάθος κατά τη διαδικασία επιλογής θέματος από το φοιτητή, είναι η εστίαση σε θέματα που δεν ενδιαφέρουν την ευρύτερη επιστημονική κοινότητα όπως για παράδειγμα το ενδιαφέρον του σε μια πολύ περιορισμένη περιοχή ή τόπο, το οποίο οι φοιτητές συχνά ονομάζουν «μελέτη περίπτωσης». Ένα άλλο επίσης σημαντικό πιθανό λάθος, είναι να επιλεγεί ένα θέμα με βάση το προσωπικό ενδιαφέρον ή και τις προσωπικές-επαγγελματικές εμπειρίες του φοιτητή, χωρίς να έχει δοθεί έμφαση στο τι υπάρχει στη σχετική βιβλιογραφία για αυτό.

Εάν λοιπόν η επιλογή θέματος πτυχιακής και διπλωματικής εργασίας σε προβληματίζουν πάμε να δούμε μαζί μερικές χρήσιμες πληροφορίες και συμβουλές.

Read more ...

Πτυχία άμεσης επαγγελματικής αποκατάστασης

Πτυχία άμεσης επαγγελματικής αποκατάστασης

epaggelmata ameshs epaggelmatikhs apokatastashs

 Έχεις φτάσει στο σημείο που καλείσαι να επιλέξεις τη σχολή που θα σου προσφέρει μετέπειτα επαγγελματική αποκατάσταση; Είναι άραγε εύκολη μια τέτοια απόφαση; Η συνεχώς αυξανόμενη ανεργία, η οικονομική κρίση και η πανδημία δυσκολεύουν περισσότερο αυτή την επιλογή. Εμείς στο συγκεκριμένο άρθρο θα σου προτείνουμε μερικά μόνο από τα επαγγέλματα άμεσης επαγγελματικής αποκατάστασης στην εποχή μας.

Read more ...

Πώς φτιάχνω λογαριασμό Revolut

Πώς φτιάχνω λογαριασμό Revolut

RevolutΤι είναι η Revolut

Η Revolut είναι μια εταιρεία χρηματοοικονομικής τεχνολογίας που προσφέρει τραπεζικές υπηρεσίες. Με άλλα λόγια είναι μια digital bank, δηλαδή “ψηφιακη τραπεζα”, που σου επιτρέπει να φτιάξεις λογαριασμό και να βγάλεις κάρτα για τις συναλλαγές σου, ακόμα κι από το κινητό σου. Ιδρύθηκε το 2015 από τους Nikolay Storonsky και Vlad Yatsenko και έχει έδρα το Λονδίνο. Χάρη σε αυτή, μπορείς να κάνεις μεταφορές χρημάτων και αγορές σε όλο τον κόσμο, όπου κι αν βρίσκεσαι. Δεν υπάρχουν χρεώσεις για τις συναλλαγές των 30+ νομισμάτων που υποστηρίζει η υπηρεσία, ενώ μπορείς να μεταφέρεις έως και 5.000€ μηνιαίως και να κάνεις ανάληψη έως 200€ το μήνα από ΑΤΜ.

Read more ...

Αναζήτηση

Εγγραφείτε στους πάνω από 35.000

Συνδρομητές για δωρεάν εκπαιδευτικά άρθρα! Συμβουλές και προσφορές!

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος

DMCA.com Protection Status