Πως θα γίνεις πιστοποιημένος εκπαιδευτής ενηλίκων - Τί είναι το μητρώο

Πως θα γίνετε εκπαιδευτές ενηλίκων

Για τη λήψη της εκπαιδευτικής επάρκειας, οι υποψήφιοι θα πάρουν μέρος σε εξετάσεις πιστοποίησης που περιλαμβάνουν θεωρητικό και πρακτικό μέρος και διεξάγονται σε εξεταστικά κέντρα σε ολόκληρη τη χώρα. Ακόμα και στο επίπεδο προετοιμασίας όσων είναι υποψήφιοι να συμμετάσχουν σε αυτές τις εξετάσεις, ο Εκπαιδευτικός Όμιλος ΑΝΑΒΑΣΙΣ αναλαμβάνει την πλήρη υποστήριξή τους με παροχή σημειώσεων και παράδοση μαθημάτων μέσω skype σε πραγματικό χρόνο, (κάντε κλικ εδώ) κατά τη διάρκεια των οποίων προβλέπεται και επίλυση αντίστοιχων θεμάτων που προετοιμάζουν οι ειδικοί συνεργάτες του Ομίλου μας. Οδηγηθείτε με ασφάλεια στην επιτυχία και γίνετε οι επόμενοι εκπαιδευτές ενηλίκων.

Ο χώρος της Εκπαίδευσης Ενηλίκων αποτελεί έναν πολλά υποσχόμενο χώρο, που προσφέρει τεράστιες ευκαιρίες  εργασίας σε ήδη εργαζόμενους στην εκπαίδευση αλλά και σε νέους εν δυνάμει εκπαιδευτικούς. Εργαζόμενοι και άνεργοι λοιπόν αναγκαστικά θα στραφούν για την εκπαίδευση-ειδίκευσή τους στις δομές εκπαίδευσης ενηλίκων, όπου στο άμεσο μέλλον αναμένεται να παρουσιάσουν σημαντική απορρόφηση εκπαιδευτικών προς κάλυψη των ενηλίκων μαθητών τους. Μέσω της επιτυχής συμμετοχής στις εξετάσεις του ΕΟΠΠΕΠ, μπορείτε να γίνετε πιστοποιημένος εκπαιδευτής ενηλίκων και να έχετε τη δυνατότητα να προσληφθείτε σε ΔΙΕΚ, ΚΔΒΜ, ΣΔΕ και άλλες δομές εκπαίδευσης, κατάρτισης και επιμόρφωσης 

Για να συμμετέχει ένας υποψήφιος στις εξετάσεις του Εθνικού Οργανισμού Πιστοποίησης Προσόντων Επαγγελματικού Προσανατολισμού θα πρέπει ή να κατέχει στο ενεργητικό του 150 ώρες διδακτικής προϋπηρεσίας ή να έχει παρακολουθήσει εξ'αποστάσεως μοριοδοτούμενο σεμινάριο που οδηγεί απευθείας στις εξετάσεις του ΕΟΠΠΕΠ. Ένα από τα προγράμματα αυτά είναι και το ΚΕΔΙΒΙΜ του Πανεπιστημίου Αιγαίου το εξ'αποστάσεως πρόγραμμα «Αρχές, Φιλοσοφία και Διδακτική Μεθοδολογία στην ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΕΝΗΛΙΚΩΝ» που επιμορφώνει και μοριοδοτεί τους υποψήφιους εκπαιδευτές ενηλίκων ως προς τις βασικές αρχές εκπαίδευσης ενηλίκων και δίνει το δικαίωμα σε όσους ΔΕΝ κατέχουν διδακτική προϋπηρεσία 150 ωρών να μεταβούν απευθείας στις εξετάσεις πιστοποίησης εκπαιδευτικής επάρκειας του ΕΟΠΠΕΠ. 

Οι υποψήφιοι για το ΥποΜητρώο «Εκπαιδευτών Ενηλίκων» πρέπει να διαθέτουν είτε τίτλο σπουδών τριτοβάθμιας εκπαίδευσης-σε περίπτωση που ο τίτλος σπουδών έχει εκδοθεί από ίδρυμα της αλλοδαπής, πρέπει να είναι αναγνωρισμένος από τα αρμόδια όργανα ισοτιμιών, είτε τίτλο σπουδών οποιουδήποτε επιπέδου του τυπικού εκπαιδευτικού συστήματος (πλην της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης) και τριετή επαγγελματική ή και διδακτική πείρα συναφή με την επαγγελματική τους δραστηριότητα. Σε περίπτωση που ο τίτλος σπουδών έχει εκδοθεί από ίδρυμα της αλλοδαπής, πρέπει και εδώ να είναι αναγνωρισμένος από τα εκάστοτε αρμόδια όργανα ισοτιμιών

Αφου συμπληρωνεται τα παραπανω δικαιολογητικα θα περασετε στα βηματα της γραπτης εξεταστικης δοκιμασιας και την παρουσιαση μικροδιδασκαλιας. Στόχος της εξεταστικής δοκιμασίας είναι η αξιολόγηση των γνώσεων και ικανοτήτων των εκπαιδευτών σχετικά με τον σχεδιασμό, την οργάνωση και προετοιμασία της παρέμβασής του με βάση τις θεωρίες μάθησης ενηλίκων, διαρκεί μία ώρα και περιλαμβάνει ανοικτά ερωτήματα που απαιτούν σύντομη απάντηση. Για την αξιολόγηση των ικανοτήτων η εξέταση μπορεί να περιλαμβάνει και μελέτη περίπτωσης. Η παρουσίαση μικροδιδασκαλίας βοηθά στην αξιολόγηση των γνώσεων, δεξιοτήτων και ικανοτήτων των εκπαιδευτών σε ότι αφορά την υλοποίηση της εκπαιδευτικής τους παρέμβασης. Αξιολογούνται η χρήση ενεργητικών μεθόδων μάθησης, η ενθάρρυνση του διάλογου και η κριτική σκέψη.

Στις 29 Ιανουαρίου ξεκινά από το Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό ίδρυμα Στερεάς Ελλάδας η υλοποίηση του εξ αποστάσεως επιμορφωτικού προγράμματος «Εκπαίδευση Εκπαιδευτών Ενηλίκων». Στόχοι του προγράμματος είναι: 1) η απόκτηση δεξιοτήτων Εκπαιδευτών Ενηλίκων β) η προετοιμασία και η απευθείας συμμετοχή στις εξετάσεις αξιολόγησης εκπαιδευτικής επάρκειας υποψήφιων Εκπαιδευτών Ενηλίκων μη Τυπικής Εκπαίδευσης του Εθνικού Οργανισμού Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (ΕΟΠΠΕΠ) (Ν. 4386/16 Άρθρο 67) και γ) η μοριοδότησή τους για προσλήψεις σε δομές μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Όσοι ολοκληρώσουν με επιτυχία το πρόγραμμα λαμβάνουν το δικαίωμα απευθείας συμμετοχής στις εξετάσεις του ΕΟΠΠΕΠ χωρίς το προαπαιτούμενο κριτήριο ύπαρξης 150 ωρών διδακτικής προϋπηρεσίας. Ακόμα, θα ενταχθούν στο επίσημο μητρώο εκπαιδευτών του ΕΟΠΠΕΠ, θα μπορούν να συμμετάσχουν σε προκηρύξεις προσλήψεων δομών μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ενώ θα λάβουν και επιπλέον μοριοδότηση στις παραπάνω δομές. Για να κλείσετε μια θέση στο πρόγραμμα μπορείτε να επισκεφθείτε τον αντίστοιχο σύνδεσμο και να καταχωρήσετε τα απαιτούμενα στοιχεία. Να σημειωθεί ότι μέσω των προγραμμάτων αυτών, οι ενδιαφερόμενοι δεν πιστοποιούν την ειδικότητά τους αλλά λαμβάνουν πιστοίηση ότι διαθέτουν τις απαραίτητες γνώσεις και δεξιότητες για να διδάξουν σε ομάδες ενηλίκων, σε δομές της μη τυπικής εκπαίδευσης (ΙΕΚ, ΚΔΒΜ κ.λπ.). Η πιστοποίηση δεν είναι υποχρεωτική για Καθηγητές και Λέκτορες των Α.Ε.Ι., μέλη Ε.Ε.Π., Ε.ΔΙ.Π. και Ε.Τ.Ε.Π. των Α.Ε.Ι. καθώς επίσης και για εκπαιδευτές που ανήκουν στο μητρώο του κύριου διδακτικού προσωπικού του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης καθώς και τους εκπαιδευτές που ανήκουν στο μητρώο εκπαιδευτών του Ιδρύματος Ποιμαντικής Επιμορφώσεως.

Αναζήτηση

Εγγραφείτε στους πάνω από 35.000

Συνδρομητές για δωρεάν εκπαιδευτικά άρθρα! Συμβουλές και προσφορές!

Δωρεάν Κοστολόγηση Έργου

DMCA.com Protection Status