Φοιτητικό Φροντιστήριο Θεσσαλονίκη

Φοιτητικό Φροντιστήριο Θεσσαλονίκη

Αν ψάχνετε ένα φοιτητικό φροντιστήριο που εγγυάται υψηλή ποιότητα υποστήριξης και χαμηλό κόστος επιλέξτε το Ανάβασις, τη νούμερο #1 πλατφόρμα συγγραφής δοκιμίων και βρείτε υποστήριξη με την εκπόνηση των εργασιών σας. Είστε πρωτοετείς φοιτητές και σπουδάζετε για την απόκτηση βασικού τίτλου σπουδών; Οι εξειδικευμένοι καθηγητές μας διαθέτουν την πείρα και τη γνώση που απαιτούν οι πτυχιακές εργασίες Θεσσαλονίκη. Αν πάλι σπουδάζετε για την απόκτηση μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών και χρειάζεστε βοήθεια με τις μεταπτυχιακές εργασίες Θεσσαλονίκη, οι συνεργάτες μας είναι εδώ για να σας προσφέρουν την εξατομικευμένη υποστήριξη υψηλής ποιότητας που απαιτούν οι σπουδές μεταπτυχιακού επιπέδου. Το φοιτητικό φροντιστήριο Ανάβασις σάς εγγυάται άριστα αποτελέσματα με τις διπλωματικές εργασίες Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με τις οδηγίες και τις προδιαγραφές του Τμήματός σας. Αν πάλι είστε υποψήφιοι διδάκτορες και χρειάζεστε στήριξη με τις διδακτορικές εργασίες Θεσσαλονίκη ή βοήθεια με τις στατιστικές αναλύσεις Θεσσαλονίκη, μη διστάσετε να ζητήσετε τη συμβουλή του έμπειρου επιστημονικού προσωπικού μας για άριστα αποτελέσματα με γνώμονα πάντα την υψηλή ποιότητα και το χαμηλότερο κόστος της αγοράς.

Βρείτε τη βοήθεια που χρειάζεστε με τα φοιτητικά μαθήματα Θεσσαλονίκη σε ένα από τα καλύτερα πανεπιστημιακά φροντιστήρια που υποστηρίζει εδώ και πάνω από μια δεκαετία φοιτητές και σπουδαστές με συνέπεια και αξιοπιστία.

Ζητήστε μια Δωρεάν Κοστολόγηση του Έργου σας Τώρα

Πρωτοετής φοιτητής στη Θεσσαλονίκη 

Πέρασες με επιτυχία τις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2023 και πλέον ένα είναι σίγουρο...πως η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ελλάδας θα έρθει πρώτη στην καρδιά σου! Κατά τη διάρκεια της διαμονής σου εκεί πολύ σύντομα θα διαπιστώσεις τι όμορφη που είναι η φοιτητική ζωή και... ειδικά στη Θεσσαλονίκη. 

Η ζωή στο Α.Π.Θ. - Παροχές

Πανεπιστημιακή Φοιτητική Λέσχη ΑΠΘ

Καθημερινά, περισσότερα από 15.000 γεύματα παρέχονται δωρεάν στα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας από την Πανεπιστημιακή Φοιτητική Λέσχη.

Στέγαση

Το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης παρέχει τη δυνατότητα δωρεάν στέγασης στις Φοιτητικές Εστίες στους δικαιούχους φοιτητές. Παράλληλα διευκολύνει την αναζήτηση στέγης των φοιτητών μέσα από την αντίστοιχη δράση του τμήματος Σπουδών.

Υπηρεσίες Υγείας

Στις υπηρεσίες υγείας και κοινωνικής πολιτικής του ΑΠΘ περιλαμβάνονται το Κέντρο Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, το Κέντρο Συμβουλευτικής και Ψυχολογικής Υποστήριξης, ο κανονισμός για την υγειονομική περίθαλψη των φοιτητών, οι δραστηριότητες της Επιτροπής Κοινωνικής Πολιτικής & Υγείας και της Επιτροπής Παρατηρητηρίου της Ακαδημαϊκής Πορείας Φοιτητών του Α.Π.Θ. που ανήκουν σε ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες, καθώς και η λειτουργία της Διαγνωστικής Μονάδας της Οδοντιατρικής Σχολής.

Γραφείο Διασύνδεσης Σπουδών και Σταδιοδρομίας

Επισκεφθείτε το Γραφείο διασύνδεσης για ολοκληρωμένη και εξειδικευμένη πληροφόρηση και συμβουλευτική σε θέματα σπουδών, σταδιοδρομίας και προώθησης της απασχόλησης. 

Υποτροφίες

Ενημερωθείτε για τις σημαντικές υποτροφίες που χορηγεί το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης σε προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές, καθώς και σε ερευνητές.

Κέντρο Διδασκαλίας Ξένων Γλωσσών

Το Κέντρο Διδασκαλίας Ξένων Γλωσσών (Κ.Δ.Ξ.Γ.) αποτελεί αυτοδύναμη ακαδημαϊκή μονάδα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ).

Βιβλιοθήκη και Κέντρο Πληροφόρησης

Η Βιβλιοθήκη και Κέντρο Πληροφόρησης του ΑΠΘ (ΒΚΠ) λειτουργεί ως αυτοτελής και αποκεντρωμένη μονάδα σε επίπεδο Διεύθυνσης, που περιλαμβάνει την Κεντρική Βιβλιοθήκη και τα παραρτήματά της (Θεματικές και Βιβλιοθήκες Τμημάτων). Κύριος σκοπός της ΒΚΠ είναι η υποστήριξη των εκπαιδευτικών και των ερευνητικών δραστηριοτήτων του ΑΠΘ.

Πανεπιστημιακό Γυμναστήριο

Το Πανεπιστημιακό Γυμναστήριο του ΑΠΘ έχει ως αποστολή να εξασφαλίσει ένα ευρύ φάσμα αθλητικών προγραμμάτων και δραστηριοτήτων για τους φοιτητές/τριες και όλο το προσωπικό του ΑΠΘ Στόχος όλων των προγραμμάτων είναι η ποιοτική βελτίωση της ζωής των μελών της ακαδημαϊκής κοινότητας μέσα απο την άσκηση το παιχνίδι και τη φυσική δραστηριότητα. Για την εκπλήρωση των στόχων του, το Π.Γ. λάμβάνοντας υπόψη οτι απευθύνεται σε άτομα με διαφορετικές ανάγκες και δυνατότητες, δημιούργησε μια σειρά προγραμμάτων που περιλαμβάνουν τους παρακάτω τομείς:

 • Ψυχαγωγικός Αθλητισμός
 • Οργανωμένες Δραστηριότητες- Μαθήματα
 • Εσωτερικά Πρωταθλήματα
 • Τουρνουά και Αθλητικές Ημερίδες
 • Προγράμματα Άθλησης
 • Αγωνιστικό Αθλητισμό
 • Αθλοτόπους σε Δημοτικά Σχολεία της πόλης
 • Ετήσια παράσταση χορού (ΠροΧορό)
 • Αριστοτέλειος Δρόμος Αντοχής
 • Αθλητικές Ακαδημίες
 • Πρόγραμμα Καλοκαιρινής και Φθινοπωρινής Απασχόλησης Παιδιών
Πανεπιστημιακή Κατασκήνωση Καλάνδρας

Σε έναν τόπο απίστευτης φυσικής ομορφιάς, η πανεπιστημιακή κατασκήνωση προσφέρει χαλάρωση, ψυχαγωγία αλλά και πλήθος παροχών και δραστηριοτήτων σε όλους τους επισκέπτες της.

Σχολές - Τμήματα

Φοιτητικό Φροντιστήριο Θεσσαλονίκη - Θεολογική Σχολή

Το Τμήμα Θεολογίας του Α.Π.Θ., αποσκοπεί στο να πραγματοποιεί έρευνα και να προσφέρει υψηλού επιπέδου εκπαίδευση στο επιστημονικό πεδίο της θεολογίας και στην επιστημονική μελέτη της θρησκείας και του πολιτισμού. Βασικός του στόχος είναι να προετοιμάσει, πρώτο, τους μελλοντικούς θεολόγους εκπαι­δευτικούς που θα στελεχώσουν τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, δεύτερο, θεολογικά καταρτισμένους κληρικούς που θα στελεχώσουν την Εκκλησία, τρίτο, στελέχη για διάφορους πολιτιστικούς, εκκλησιαστικούς και κοινωνικούς οργανισμούς, τέταρτο, τους μελλοντικούς επιστήμονες που θα ασχολούνται με τη μελέτη αφενός της χριστιανικής θεολογίας, με ιδιαίτερη έμφαση στην Ορθόδοξη Θεολογία και παράδοση, και αφετέρου της θρησκείας και της σχέσης της με την κοινωνία και τον πολιτισμό.

Το Τμήμα Κοινωνικής Θεολογίας και Χριστιανικού Πολιτισμού καταρτίζει στελέχη της Θεολογικής Επιστήμης α) για την καλλιέργεια κατά πρώτον της θεολογικής έρευνας και κατά δεύτερο για την ανάπτυξη της διεπιστημονικής έρευνας της Θεολογίας με τη Φιλολογία, την Αρχαιολογία, τη Φιλοσοφία, τη Νομική, την Ιατρική και τις Φυσικές Επιστήμες, β) για τη στελέχωση της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και παρεμφερών εκπαιδευτικών φορέων, γ) για τη στελέχωση της Ορθοδόξου Εκκλησίας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό με κληρικούς και λαϊκούς υψηλών προσόντων με γνώση του ελληνικού και διεθνούς επιστημονικού περιβάλλοντος, δ) για την εργασία σε κοινωνικούς, πολιτιστικούς, επιχειρηματικούς και διεθνείς φορείς, όπως επίσης στελέχη των εκκλησιαστικών τεχνών και της διαχείρισης του πολιτιστικού αποθέματος της εκκλησιατικής παράδοσης και πράξης (λόγου και τέχνης).

Φοιτητικό Φροντιστήριο Θεσσαλονίκη - Φιλοσοφική Σχολή

Το Τμήμα Φιλολογίας είναι μέρος της Φιλοσοφικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και αποτελείται από τον Τομέα Κλασικών Σπουδών, τον Τομέα Μεσαιωνικών και Νέων Ελληνικών Σπουδών (Μ.Ν.Ε.Σ.) και τον Τομέα Γλωσσολογίας. Το Τμήμα προσφέρει Πρόγραμμα Προπτυχιακών Σπουδών τετραετούς φοίτησης από το οποίο οι φοιτητές αποφοιτούν με ειδίκευση είτε Κλασικών Σπουδών, είτε Μεσαιωνικών και Νέων Ελληνικών Σπουδών, είτε Γλωσσολογίας και Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ), το οποίο διαρθρώνεται σε δύο κύκλους: α) Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης (Μ.Δ.Ε.) το οποίο απονέμεται ύστερα από την ολοκλήρωση του πρώτου κύκλου μεταπτυχιακών σπουδών, και β) Διδακτορικό Δίπλωμα (Δ.Δ.) το οποίο είναι ενιαίο και απονέμεται ύστερα από την ολοκλήρωση και του δεύτερου κύκλου μεταπτυχιακών σπουδών.

 Το Τμήμα παρέχει στους φοιτητές του τους ακόλουθους τίτλους: α) Πτυχίο με ειδίκευση Ιστορίας ή Αρχαιολογίας και Ιστορίας της Τέχνης, β) Μεταπτυχιακό δίπλωμα με ειδίκευση στην Προϊστορική Αρχαιολογία ή στην Κλασική Αρχαιολογία ή στην Βυζαντινή Αρχαιολογία ή στην Ιστορία του Ανθρωπογενούς Περιβάλλοντος, στην Ιστορία της Τέχνης, στην Αρχαία ή Βυζαντινή Ιστορία, στη Νεότερη και Σύγχρονη Ιστορία, στην Ιστορία των Σλαβικών λαών ή στην Τουρκολογία, στην Λαογραφία και Κοινωνική Ανθρωπολογία και γ) Διδακτορικό δίπλωμα στην Ιστορία ή την Αρχαιολογία.

Το Τμήμα Φιλοσοφίας και Παιδαγωγικής απαρτίζεται από δύο τομείς: τον Τομέα Φιλοσοφίας και τον Τομέα Παιδαγωγικής. Προσφέρει: πτυχίο Φιλοσοφίας και Παιδαγωγικής (με κατεύθυνση Φιλοσοφίας ή Παιδαγωγικής), καθώς και 2 μεταπτυχιακά προγράμματα: α) στη Φιλοσοφία και β) στην Παιδαγωγική. Οι απόφοιτοι του Τμήματος υπάγονται στον κλάδο Π.Ε. 02, Φιλολόγων και μπορούν να εργαστούν ως φιλόλογοι στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Επιπρόσθετα διαθέτουν παιδαγωγική και διδακτική επάρκεια. Στο Τμήμα προσφέρονται 2 προγράμματα μεταπτυχιακών σπουδών: ένα από τον Τομέα Φιλοσοφίας και ένα από τον Τομέα Παιδαγωγικής. Πρόκειται για εξειδικευμένα προγράμματα που καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα θεματικών ενοτήτων της Παιδαγωγικής και Φιλοσοφικής Επιστήμης.

Το Τμήμα Ψυχολογίας του Α.Π.Θ. θεσμοθετήθηκε το 1993  και σήμερα αποτελεί ένα διεθνώς αναγνωρισμένο κέντρο σύγχρονης πανεπιστημιακής εκπαίδευσης στο χώρο της Ψυχολογίας. Το Αναμορφωμένο Πρόγραμμα Προπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος αποσκοπεί στην παροχή άρτιας θεωρητικής και πρακτικής εκπαίδευσης των φοιτητών σε βασικά και εξειδικευμένα γνωστικά πεδία της Ψυχολογίας με απώτερο στόχο την προετοιμασία νέων επιστημόνων που θα συμβάλλουν στην προαγωγή και εξέλιξη της επιστήμης.

Το Τμήμα λειτούργησε για πρώτη φορά το ακαδημαϊκό έτος 1951-52, αρχικά ως μέρος του Ινστιτούτου Ξένων Γλωσσών και Φιλολογιών του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, και στη συνέχεια, από το 1983, ως Τμήμα Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας, ένα από τα (σήμερα) οκτώ τμήματα που απαρτίζουν τη Φιλοσοφική Σχολή. Η Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης ιδρύθηκε το 1925. Ήταν δηλαδή μία από τις τέσσερις πρώτες σχολές του και σήμερα είναι γνωστή για το υψηλό επίπεδο των σπουδών που παρέχει.  Το Τμήμα Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας σήμερα αποτελείται από τέσσερις Tομείς:

Το Τμήμα Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας αποσκοπεί στην πραγματοποίηση έρευνας, στην προετοιμασία εκπαιδευτικών και στην προετοιμασία μελλοντικών ερευνητών στη γλώσσα, στη λογοτεχνία και στη μετάφραση.Από το 1954-55 το Τμήμα λειτουργεί ως Γαλλικό Τμήμα του Ινστιτούτου Ξένων Γλωσσών και Φιλολογιών της Φιλοσοφικής Σχολής.Από το 1982, με το Ν.1268 λειτουργεί ως Τμήμα Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Α.Π.Θ. Αποτελεί τον έναν από τους δύο εθνικούς θεσμούς παροχής αρχικής εκπαίδευσης των καθηγητών Γαλλικής Γλώσσας των σχολείων δημόσιας και ιδιωτικής γενικής εκπαίδευσης καθώς και των κέντρων διδασκαλίας ξένων γλωσσών όλης της επικράτειας.

Το Τμήμα Γερμανικής Γλώσσας  και Φιλολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης ιδρύθηκε το 1960 και αποτελεί ένα από τα οκτώ Τμήματα της Φιλοσοφικής Σχολής του Αριστοτελείου. Στόχος του Τμήματος είναι η δημιουργία νέων επιστημόνων με άριστη και σε βάθος γνώση των αντικειμένων του Τμήματος, ώστε να κατέχουν αφενός τα απαραίτητα εφόδια για τη διδασκαλία της γερμανικής ως ξένης γλώσσας, αφετέρου ισχυρό θεωρητικό υπόβαθρο, κριτική ικανότητα και κατάλληλο μεθοδολογικό πλαίσιο για έρευνα σε ανώτερο επίπεδο σπουδών, αλλά και διεπιστημονικά. Iδιαίτερη έμφαση δίνεται ακόμα στην εξοικείωση με διαπολιτισμικά περιβάλλοντα. Η γλώσσα διδασκαλίας και συγγραφής των γραπτών εργασιών και εξετάσεων είναι ως προς το πλείστον η γερμανική.

Το Τμήμα Ιταλικής Γλώσσας και Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης ιδρύθηκε το 1961. Έχει ως αντικείμενο τη γλώσσα, τη λογοτεχνία και τον πολιτισμό μιας χώρας με την οποία η Ελλάδα, σ’ όλη τη διάρκεια της ιστορίας της, είχε στενή και αδιάκοπη ανταλλαγή πολιτισμικών επιδράσεων. Στο Τμήμα η διδασκαλία της γλώσσας, προς βελτίωση της «ιταλομάθειας» των φοιτητών, αναπτύσσεται στη διάρκεια όλων των εξαμήνων σπουδών, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα από το Κοινό Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Αναφοράς για τις Γλώσσες του Συμβουλίου της Ευρώπης. Παράλληλα με τη γλωσσική κατάρτιση των φοιτητών στοχεύουμε στη γλωσσολογική τους κατάρτιση, στην ανάπτυξη δηλαδή της ικανότητάς τους να αναλύουν τη γλώσσα και τη γλωσσική επικοινωνία χρησιμοποιώντας θεωρητικά εργαλεία της γλωσσολογίας.

Φοιτητικό Φροντιστήριο Θεσσαλονίκη - Σχολή Θετικών Επιστημών

Το Τμήμα Μαθηματικών του ΑΠΘ, με ενεργή παρουσία πάνω από 8 δεκαετίες, παρέχει ένα Πρόγραμμα Σπουδών το οποίο ανταποκρίνεται στην εξέλιξη της μαθηματικής επιστήμης και στην ανάγκη παροχής υψηλού επιπέδου γνώσης στους φοιτητές του Τμήματος. Tο πρόγραμμα αυτό υποστηρίζεται από έμπειρο διδακτικό, ερευνητικό και διοικητικό προσωπικό και έχει αποδέκτες φοιτητές με υψηλές επιδόσεις εισαγωγής και με δυνατότητες για εξ ίσου υψηλές επιδόσεις κατά τη διάρκεια των σπουδών τους. Στόχος του Τμήματος είναι να συμβάλλει στην ανάπτυξη και διαμόρφωση μιας ολοκληρωμένης και σε βάθος κριτικής μαθηματικής σκέψης στους φοιτητές, με γνώμονα τις αρχές της ανθρωπιστικής παιδείας, την ακαδημαϊκή ελευθερία, την κοινωνική προσφορά και την ενίσχυση του χαρακτήρα της δημόσιας δωρεάν παιδείας, προσιτής σε όλους. 

 Το Τμήμα Φυσικής της Σχολής Θετικών Επιστημών (ΣΘΕ) του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου της Θεσσαλονίκης, λειτούργησε για πρώτη φορά το 1928 και είναι σήμερα ένα από τα παλαιότερα και μεγαλύτερα τμήματα, τόσο σε προσωπικό και φοιτητές, όσο και σε επιστημονικές και ερευνητικές δραστηριότητες και διακρίσεις, στις οποίες κατέχει την πρώτη θέση στο Πανεπιστήμιό μας. Το Τμήμα Φυσικής, προκειμένου να παραμείνει πρωτοπόρο στην επιστήμη και την έρευνα, να ανανεώνει το επίπεδο των σπουδών και να προετοιμάζει καλύτερα τους αποφοίτους του, τόσο για τη συνέχιση των σπουδών τους, όσο και για την ταχύτερη επιστημονική και επαγγελματική αποκατάσταση τους: α) συζητά διεξοδικά τρόπους για την βελτίωση του Προγράμματος Σπουδών, των Εργαστηριακών και Ερευνητικών υποδομών, ώστε αυτά να προσαρμόζονται στις παραπάνω απαιτήσεις και β) αναπτύσσει και υποβάλλει προτάσεις και πρωτόκολλα συνεργασίας με εθνικούς και διεθνείς φορείς και ιδρύματα.

Το αντικείμενο της Χημείας διδάσκεται στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης από την ίδρυση της Φυσικομαθηματικής Σχολής κατά το ακαδημαϊκό έτος 1927-28. Το τμήμα Χημείας βρίσκεται σε κορυφαία θέση μεταξύ των αντίστοιχων τμημάτων της χώρας. Στο πρόσφατο παρελθόν δημιουργήθηκαν νέα εργαστήρια με αντικείμενο τη Βιοχημεία, τη Χημεία Τροφίμων, την Εφαρμοσμένη Κβαντική Χημεία και τον Έλεγχο Ρύπανσης Περιβάλλοντος. Με τον τρόπο αυτό το Τμήμα Χημείας καλύπτει σχεδόν το σύνολο των εκπαιδευτικών και ερευνητικών τομέων του αντικειμένου της Χημείας.

Το Τμήμα Βιολογίας του Α.Π.Θ. ιδρύθηκε το 1973 μετά το διαχωρισμό του Φυσιογνωστικού Τμήματος στα Τμήματα Βιολογίας και Γεωλογίας. Στο Τμήμα καλύπτεται ένα ιδιαίτερα ευρύ φάσμα των βιολογικών επιστημών από τη γενετική και την αναπτυξιακή και μοριακή βιολογία ως την οικολογία, τη βιολογία διατήρησης, τη ζωολογία και τη βοτανική.

Το Τμήμα Γεωλογίας ιδρύθηκε με το Β. Διάταγμα 290/5-4-1973 και στελεχωμένο κατά μεγάλο μέρος με πτυχιούχους του Φυσιογνωστικού Τμήματος, άρχισε να λειτουργεί από το ακαδημαϊκό έτος 1973-1974.  το Τμήμα παρέχει ένα ευρύ φάσμα γνώσεων στους φοιτητές του και εργάζεται ερευνητικά σε όλους σχεδόν τους τομείς των γεωεπιστημών. Τα κυριότερα γνωστικά αντικείμενα του Τμήματος περιλαμβάνουν: Βιομηχανικά Ορυκτά και Πετρώματα, Γεωγραφικά Συστήματα Πληροφοριών, Γεωθερμία, Γεωφυσική, Γεωχημεία, Εφαρμοσμένη Γεωλογία, Ιζηματολογία, Κλιματολογία και Μετεωρολογία, Κοιτασματολογία, Οικονομική Γεωλογία, Ορυκτά Καύσιμα, Ορυκτολογία, Παλαιομαγνητισμός, Παλαιοντολογία, Περιβαλλοντική Γεωλογία, Περιβαλλοντική Γεωχημεία, Πετρολογία, Σεισμολογία, Στρωματογραφία, Τεκτονική Γεωλογία, Τεχνική Γεωλογία, Υδρογεωλογία, Φυσική Γεωγραφία, Ωκεανογραφία. Τα αντικείμενα αυτά πλαισιώνονται από διάφορα αντικείμενα πληροφορικής.

 Το Τμήμα Πληροφορικής ιδρύθηκε ως Τμήμα της ΣΘΕ με το Προεδρικό Διάταγμα ΠΔ 200/91 (ΦΕΚ 78/30.5.91 τ.Α΄) και δέχεται φοιτητές/φοιτήτριες από το ακαδημαϊκό έτος 1992-93. Από το ακαδημαϊκό έτος 1995-96 είναι αυτοδύναμο και διοικείται από τη Συνέλευση (Σ), όπου συμμετέχουν όλα τα μέλη ΔΕΠ του Τμήματος, εκπρόσωποι των μελών Ε.Ε.Π., Ε.ΔΙ.Π. και Ε.Τ.Ε.Π., καθώς και αριθμός φοιτητών/ φοιτητριών ίσος με το 15% του αριθμού των μελών ΔΕΠ του Τμήματος. Στο Τμήμα υπάρχουν τρείς (3) Τομείς οι οποίοι ιδρύθηκαν με την ΥΑ 3146/17 (ΦΕΚ 3950/10-11-2017 τ.Β΄) και έξι (6) Εργαστήρια. Από το πανεπιστημιακό έτος 2003-2004 άρχισε να λειτουργεί στο Τμήμα Πληροφορικής Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών.

Φοιτητικό Φροντιστήριο Θεσσαλονίκη - Νομική Σχολή

Το Τμήμα Νομικής ιδρύθηκε και λειτούργησε από το πανεπιστημιακό έτος 1930-1931 επί Κοσμητείας Δημοσθένη Στεφανίδη, μετά από πολλές αρχικές δυσκολίες και αμφιταλαντεύσεις, που προήρχοντο από την αντίληψη, σε κυβερνητικό και όχι μόνο επίπεδο, πως θα οξυνθεί το από τότε υπαρκτό πρόβλημα της πληθώρας δικηγόρων. Με μια πλούσια ιστορία, αξιόλογη συμβολή στον νομικό πολιτισμό της χώρας μας και ένα επίλεκτο επιστημονικό δυναμικό έχει ως στόχο να προσφέρει σε νέους ανθρώπους ολοκληρωμένη εκπαίδευση στην επιστήμη του δικαίου και σε ώριμους επιστήμονες δυνατότητες για περαιτέρω έρευνα και εξειδίκευση σε κλάδους και τομείς αυτής της επιστήμης.

Φοιτητικό Φροντιστήριο Θεσσαλονίκη - Σχολή Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών

Το Τμήμα Οικονομικών Επιστημών της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης προσφέρει σημαντικό εκπαιδευτικό και ερευνητικό έργο με σκοπό τη συμβολή στην προαγωγή της Οικονομικής Επιστήμης και την εκπαίδευση οικονομολόγων υψηλού επιπέδου. Το Τμήμα παρέχει ένα πλούσιο πρόγραμμα μαθημάτων υψηλής οικονομικής παιδείας και κατάρτισης ικανών στελεχών, ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν στις παρούσες και μελλοντικές ανάγκες της οικονομίας και της κοινωνίας, σε εθνικό και διεθνές επίπεδο. Το Πρόγραμμα αυτό είναι προσαρμοσμένο στην ελληνική πραγματικότητα και στοχεύει στην παροχή εξειδικευμένης γνώσης της Οικονομικής Επιστήμης αλλά και των διαφόρων λειτουργιών της επιχείρησης.

Μέσω των προγραμμάτων σπουδών του (προπτυχιακού και μεταπτυχιακού) και των ερευνητικών του δραστηριοτήτων το Τμήμα Πολιτικών Επιστημών ασχολείται με την μελέτη των πολιτικών φαινομένων : των πολιτικών θεσμών, διαδικασιών και ανταγωνισμών. Χειρίζεται, δηλαδή, και επιχειρεί να μεταδόσει τα θεωρητικά και εμπειρικά εργαλεία που είναι απαραίτητα για την επιστημονική ανάλυση της σύστασης και των σχέσεων των συλλογικών και των ατομικών υποκειμένων στο πλαίσιο της οργανωμένης κοινωνίας.

Το Τμήμα Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ ιδρύθηκε το 1991 στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΠΔ 331/29-7-91) με αποστολή να παρέχει την απαραίτητη θεωρητική και πρακτική γνώση για άσκηση της Δημοσιογραφίας, να ερευνά θέματα που σχετίζονται με το αντικείμενο της Δημοσιογραφίας και Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας, καθώς και να συμβάλλει στην κατοχύρωση του Δημοσιογραφικού Επαγγέλματος.

Φοιτητικό Φροντιστήριο Θεσσαλονίκη - Σχολή Επιστημών Υγείας

Το Τμήμα Ιατρικής είναι ένα από τα τέσσερα Τμήματα της Σχολής Επιστημών Υγείας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Σκοπός του Τμήματος Ιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του Α.Π.Θ. είναι η εκπαίδευση των φοιτητών της και η παραγωγή υψηλού επιπέδου ιατρικού επιστημονικού δυναμικού για τη χώρα. Επίσης,  στόχο αποτελεί η παραγωγή αξιόλογου ερευνητικού έργου, τόσο αυτοδύναμου, όσο και σε συνεργασία με άλλα ερευνητικά κέντρα της Ελλάδας και του εξωτερικού. 

Η Κτηνιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης ιδρύθηκε το 1950 με τον ΑΝ 1510/50, που επικυρώθηκε με το Ν. 1776/51. Το Τμήμα αποτελείται από τους εξής 5 Τομείς: 1ος Τομέας Δομής και Λειτουργίας Ζωικών Οργανισμών, 2ος Τομέας Ζωικής Παραγωγής, Ιχθυολογίας, Οικολογίας και Προστασίας του Περιβάλλοντος, 3ος Τομέας Λοιμωδών Νοσημάτων, Παρασιτικών Νοσημάτων και Παθολογικής Ανατομικής, 4ος Τομέας Υγιεινής και Τεχνολογίας Τροφίμων Ζωικής Προελεύσεως και 5ος Τομέας Κλινικών. Η διάρκεια των σπουδών στο Τμήμα Κτηνιατρικής είναι πέντε έτη (δέκα εξάμηνα) και οδηγούν στη λήψη του ενιαίου πτυχίου του Κτηνίατρου. Επιπλέον, στο Τμήμα Κτηνιατρικής του Α.Π.Θ. και με σκοπό την διαρκή επιστημονική κατάρτιση, λειτουργούν, από το 2006, προγράμματα μεταπτυχιακών σπουδών στις κατευθύνσεις της Εκτροφής και Παθολογίας Παραγωγικών Ζώων, της Παθολογίας Ζώων Συντροφιάς και της Χειρουργικής Ζώων Συντροφιάς.

Η οδοντιατρική επιστήμη αποτελεί κομμάτι της ιατρικής επιστήμης, προσβλέπει στη βελτίωση και προαγωγή της υγείας του ανθρώπου, συμμετέχει στις υπηρεσίες υγείας και συμβάλλει στην έρευνα και στην βιοτεχνολογία. Στόχος των πανεπιστημιακών και ιδιαίτερα των οδοντιατρικών σπουδών είναι να δώσουν στον φοιτητή/τρια τις απαραίτητες ιατρικές γνώσεις, να αναπτύξουν τις δεξιότητες και ικανότητές τους, να αναδείξουν τις ανθρώπινες αξίες, να διαμορφώσουν τον χαρακτήρα τους με βάση την ηθική και την δεοντολογία που επιβάλλεται για την άσκηση του οδοντιατρικού λειτουργήματος.

Στο Τμήμα Φαρμακευτικής εγγράφονται 110 έως 150 φοιτητές ετησίως. Το σύνολο των φοιτητών του είναι περίπου 700 και τα ειδικά φαρμακευτικά μαθήματα διδάσκονται από πέντε τακτικούς καθηγητές, επτά αναπληρωτές καθηγητές, επτά επίκουρους καθηγητές και μία λέκτορα. Τα μη ειδικά φαρμακευτικά μαθήματα διδάσκονται από μέλη ΔΕΠ των Τμημάτων Χημείας, Ιατρικής, Κτηνιατρικής, Μαθηματικών, Φυσικής και Βιολογίας.Από το ακαδημαϊκό έτος 2001–2002 το Τμήμα Φαρμακευτικής οργανώνει και λειτουργεί Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στη Φαρμακευτική, το οποίο απονέμει Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης με έμφαση σε συγκεκριμένους κλάδους της Φαρμακευτικής, καθώς και Διδακτορικό Δίπλωμα στη Φαρμακευτική.

Φοιτητικό Φροντιστήριο Θεσσαλονίκη - Πολυτεχνική Σχολή

Το Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών ιδρύθηκε τον Οκτώβριο του 1955 και είναι το αρχαιότερο της Πολυτεχνικής Σχολής. Από το 1982 αποτελεί αυτοδύναμη ακαδημαϊκή μονάδα που χορηγεί δίπλωμα Πολιτικού Μηχανικού. Κύρια αποστολή του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών είναι η εκπαίδευση των φοιτητών του με την παραγωγή, μετάδοση και εφαρμογή της επιστημονικής και τεχνολογικής γνώσης στο αντικείμενο του κλάδου του Πολιτικού Μηχανικού, αλλά παράλληλα και η καλλιέργεια αισθήματος υψηλής κοινωνικής συνείδησης σε όλα τα μέλη του, διδάσκοντες και διδασκόμενους, βασισμένης στις δημοκρατικές αξίες, στην ελευθερία διακίνησης των ιδεών και στην ελευθερία της έκφρασης.

Η Ενότητα των Αρχιτεκτoνικών Σπoυδών απαιτεί την ανάπτυξη της παρεχόμενης από τo Τμήμα εκπαίδευσης σε ένα εκτεταμένo φάσμα τoμέων της τέχνης, της τεχνoλoγίας και της επιστήμης. Για την ικανoπoίηση της απαίτησης αυτής είναι αναγκαία η σύνδεση της θεωρίας με τoν σχεδιασμό και η καλλιέργεια τoυ ερευνητικoύ πνεύματoς σε όλη την έκταση των σπoυδών. Η Ενότητα Θεωρίας και Σχεδιασμoύ, με την πρoηγoύμενη έννoια, είναι αρχή τoυ πρoγράμματoς.

Tο Tμήμα Aγρονόμων και Tοπογράφων Mηχανικών (TATM) της Πολυτεχνικής Σχολής του AΠΘ λειτούργησε για πρώτη φορά το 1963. Η επιστήμη του Αγρονόμου και Τοπογράφου Μηχανικού, περιλαμβάνει ένα ευρύ πεδίο των γεωεπιστημών και εφαρμογών του Μηχανικού σε διάφορες κλίμακες, που αφορούν έργα γεωδαισίας, τοπογραφίας, κτηματολογίου, φωτογραμμετρίας, χαρτογραφίας, συγκοινωνιακών και υδραυλικών έργων. Το πρόγραμμα σπουδών του Τμήματός μας, που καλύπτει με ιδιαίτερη επάρκεια τους ανωτέρω επιστημονικούς κλάδους, ανά πενταετία σχεδόν τροποποιείται και αναβαθμίζεται, ώστε να ενσωματώνει όλα τα σύγχρονα επιστημονικά επιτεύγματα και τις ραγδαίες τεχνολογικές και καινοτόμες εξελίξεις της επιστήμης μας.

Το Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών ιδρύθηκε το 1972. 

Το τμήμα είναι διαρθρωμένο σε 3 τομείς:

 1. Ενεργειακός Τομέας
 2. Kατασκευαστικός Τομέας
 3. Τομέας Βιομηχανικής Διοίκησης

Από το Τμήμα απονέμονται τα παρακάτω διπλώματα:

 1. Δίπλωμα Μηχανολόγου Μηχανικού
 2. Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης
 3. Διδακτορικό δίπλωμα

Επίσης το Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών συμμετέχει σε τρία ακόμη διατμηματικά μεταπτυχιακά προγράμματα.

Από το πανεπιστημιακό έτος 1993-94 άρχισε να λειτουργεί στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών που οδηγεί στην απόκτηση Διδακτορικού Διπλώματος. Το Τμήμα συμμετέχει πολύ δυναμικά σε ερευνητικά και εκπαιδευτικά προγράμματα, Ευρωπαϊκά και Ελληνικά. Το Τμήμα ΗΜΜΥ συμμετέχει επίσης σε Διατμηματικά και Διευρωπαικά Προγράμματα Μεταπτυχιακών Σπουδών.

Το Τμήμα Χημικών Μηχανικών του Α.Π.Θ. ιδρύθηκε το 1972, σύμφωνα με το υπ’ αριθμ. 400/28-6-72 Διάταγμα.

Μετά τις τροποποιήσεις που έγιναν με το Νόμο 1268/82 περί Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, το προσωπικό του Τμήματος Χημικών Μηχανικών κατανεμήθηκε σε τέσσερις Τομείς που καλύπτουν τις κύριες εκπαιδευτικές, επιστημονικές και ερευνητικές περιοχές δραστηριότητας του Τμήματος:

 1. Τομέας Χημείας
 2. Τομέας Ανάλυσης Σχεδιασμού και Ρύθμισης των Χημικών Διεργασιών και Εγκαταστάσεων (T.Α.Σ.Ρ.Χ.Δ.Ε.)
 3. Τομέας Φυσικών Διεργασιών και Εφαρμοσμένης Θερμοδυναμικής (T.Φ.Δ.Ε.Θ.)
 4. Τομέας Τεχνολογιών

Οι σπουδές στο Τμήμα Μηχανικών Χωροταξίας και Ανάπτυξης χαρακτηρίζονται από την έμφαση στην κατανόηση όλων των συνιστωσών της οργάνωσης, λειτουργίας και μετασχηματισμού του χώρου και την απόκτηση επαγγελματικής επάρκειας για τη σύνταξη προγραμμάτων χωρικής παρέμβασης που περιλαμβάνουν στοιχεία πολεοδομικού και χωροταξικού σχεδιασμού, οικονομικού προγραμματισμού και διαδικασιών διαβούλευσης και λήψης αποφάσεων. Παράλληλα οι σπουδές επιδιώκουν την απόκτηση δεξιοτήτων στη χρήση προηγμένων μεθοδολογικών εργαλείων και τεχνικών στην ανάλυση της υπάρχουσας κατάστασης, στη διαδικασία αποφάσεων και στη σύνταξη, εφαρμογή και αξιολόγηση προγραμμάτων σε ζητήματα Χωρικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης.

Φοιτητικό Φροντιστήριο Θεσσαλονίκη - Σχολή Καλών Τεχνών

Το Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών Α.Π.Θ. λειτουργεί από το πανεπιστημιακό έτος 1984-1985. Οι χώροι διδασκαλίας του Τμήματος μοιράζονται ανάμεσα στο κτίριο της οδού Παύλου Μελά 40 (4ος-5ος όροφος: Αίθουσες Διδασκαλίας και Συνεδριάσεων, Νησίδα Υπολογιστών, Γραφεία Καθηγητών ), στις εγκαταστάσεις στην Ικονίου 1 στη Σταυρούπολη και στις νέες εγκαταστάσεις του Α.Π.Θ. στη Θέρμη.

Το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του ΑΠΘ, το πρώτο του είδους του που ιδρύθηκε στην Ελλάδα, λειτουργεί από το ακαδημαϊκό έτος 1985-86. Κεντρικό στόχο του προγράμματος σπουδών αποτελεί η ανάπτυξη πολύπλευρης γνώσης για τη μουσική σε θεωρητικό και πρακτικό επίπεδο, η ανάπτυξη δεξιοτήτων εφαρμογής της γνώσης αυτής σε πρακτικά πλαίσια (εκπαιδευτικά, δημιουργικά, ερμηνευτικά), και η προαγωγή δημιουργικού, κριτικού, ερευνητικού και συνεργατικού πνεύματος με στόχο την προώθηση πρωτοποριακών θεωρητικών και εφαρμοσμένων προσεγγίσεων στον τρόπο που η μουσική παράγεται και βιώνεται, σε προσωπικό και συλλογικό επίπεδο.

Το Τμήμα Θεάτρου ανήκει στη Σχολή Καλών Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και προσφέρει συστηματικές σπουδές τόσο στη θεωρία όσο και στην πρακτική του θεάτρου. Εκτός από τη βασική κατάρτιση στη Θεατρολογία, που αποτελεί τον κορμό του Προγράμματος Σπουδών, το Τμήμα προσφέρει πλήρως ανεπτυγμένες ειδικεύσεις, καθώς και ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα μαθημάτων για το Θέατρο στην Εκπαίδευση

 • στη Δραματολογία-Παραστασιολογία
 • στη Σκηνογραφία-Ενδυματολογία
 • στην Υποκριτική
 • στη Σκηνοθεσία

Αυτή τη στιγμή, το Τμήμα Θεάτρου του ΑΠΘ είναι το μοναδικό πανεπιστημιακό τμήμα στην Ελλάδα που προσφέρει εξειδικευμένα και ολοκληρωμένα προγράμματα σπουδών για τις τέχνες του θεάτρου.

Tο Tμήμα Kινηματογράφου ιδρύθηκε στις 22 Iουλίου 2004 με τη νομοθετική διάταξη 3225/2004 (ΦΕΚ 138/22.7.2004 τ.Π), μαζί με άλλα επτά (7) νέα Τμήματα, στο πλαίσιο της Διεύρυνσης της Tριτοβάθμιας Eκπαίδευσης και με το Ν. 3255/04 συμπληρώθηκε ως τέταρτο (4) Τμήμα στη  Σχολή Καλών Τεχνών. Λειτουργεί από το ακαδημαϊκό έτος 2004-2005. Σκοπός του Τμήματος είναι, με την ακαδημαϊκή και εφαρμοσμένη έρευνα και διδασκαλία, να καλλιεργεί και να προάγει την κινηματογραφική τέχνη στο πλαίσιο μίας ευρύτερης οπτικοακουστικής εκπαίδευσης και να παρέχει στους φοιτητές τα απαραίτητα εφόδια που εξασφαλίζουν την άρτια κατάρτισή τους για την καλλιτεχνική, επιστημονική και επαγγελματική τους σταδιοδρομία και εξέλιξη, οργανώνοντας με επιτυχία τις σπουδές που θα προσφέρουν εξειδικευμένες γνώσεις σε επιμέρους γνωστικά αντικείμενα της οικείας τέχνης.

Φοιτητικό Φροντιστήριο Θεσσαλονίκη - Παιδαγωγική Σχολή

Το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης ιδρύθηκε με το Προεδρικό Διάταγμα 320/83 και άρχισε να λειτουργεί το ακαδημαϊκό έτος 1986-87.  Το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης, μαζί με το Τμήμα Επιστημών Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, αποτελούν την Παιδαγωγική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης  παρέχει:  

 1. προπτυχιακό τετραετή κύκλο σπουδών,
 2. πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών στις Επιστήμες της Αγωγής και
 3. δυνατότητα εκπόνησης διδακτορικής διατριβής στις Επιστήμες της Αγωγής.

Το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης έχει τους ακόλουθους τρεις τομείς:

 1. Τομέας Κοινωνικών και Πολιτισμικών Σπουδών,
 2. Τομέας Θετικών Επιστημών και Νέων Τεχνολογιών,
 3. Τομέας Παιδαγωγικής και Κοινωνικού Αποκλεισμού.

Το Τμήμα Επιστημών Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης ιδρύθηκε το 1984. Η σημερινή ταυτότητα του Τμήματος περιλαμβάνει ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων που στοχεύει στην αποτελεσματική εκπαίδευση των φοιτητών και των φοιτητριών, στην προώθηση της εκπαιδευτικής έρευνας, στη σύνδεση με την αγορά εργασίας, καθώς και στη διαμόρφωση ενός διεθνούς χαρακτήρα του Τμήματος μέσω συνεργασιών με ιδρύματα και φορείς του εξωτερικού.

Φοιτητικό Φροντιστήριο Θεσσαλονίκη - Σχολή Επιστημών Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού

Με το άρθρο 47 του νόμου 1268/1982 ιδρύθηκαν τα Τμήματα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ) στα Πανεπιστήμια Αθηνών και Θεσσαλονίκης. Με το Προεδρικό Διάταγμα 107/1983 η ΕΑΣΑ στην Αθήνα και το παράρτημά της στη Θεσσαλονίκη εντάχθηκαν στα αντίστοιχα Πανεπιστήμια ως ΤΕΦΑΑ και άρχισαν να λειτουργούν από το ακαδημαϊκό έτος 1983-84. Αποστολή των ΤΕΦΑΑ είναι:

 1. Να καλλιεργούν και να προάγουν την επιστήμη της φυσικής αγωγής και του αθλητισμού με την ακαδημαϊκή και την εφαρμοσμένη διδασκαλία και έρευνα.
 2. Να παρέχουν στους πτυχιούχους τους τα απαραίτητα εφόδια που θα εξασφαλίσουν την άρτια κατάρτισή τους για την επιστημονική και επαγγελματική τους σταδιοδρομία.
 3. Να συμβάλλουν στην πρόοδο του ελληνικού αθλητισμού και ταυτόχρονα να καλλιεργούν και να διαδίδουν την αθλητική ιδέα.
 4. Να συμβάλλουν στη συνειδητοποίηση από τους πολίτες της σημασίας της φυσικής αγωγής ως βασικού παράγοντα για τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής.

Φοιτητικό Φροντιστήριο Θεσσαλονίκη - Σχολή Γεωπονίας, Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος

Η Γεωπονική Σχολή ιδρύθηκε το 1927 στα πλαίσια της Σχολής Φυσικών και Μαθηματικών Επιστημών. Η Γεωπονική Επιστήμη ως εφαρμοσμένος κλάδος της βιολογίας αλλά και άλλων συναφών επιστημών περιλαμβάνει ένα ευρύ φάσμα επί μέρους γνωστικών αντικειμένων και κλάδων όπως των φυτών μεγάλης καλλιέργειας και οικολογίας, των οπωροκηπευτικών και της αμπέλου, της φυτοπροστασίας, της  ζωικής παραγωγής, της αγροτικής οικονομίας, των εγγείων βελτιώσεων, της εδαφολογίας και της γεωργικής μηχανικής, της επιστήμης και τεχνολογίας τροφίμων αλλά και της γεωργικής βιοτεχνολογίας και των εφαρμογών της πληροφορικής στη γεωργία.

Το 1982 η Σχολή ονομάστηκε Τμήμα Δασολογίας και το 1983 ο τίτλος διορθώθηκε σε Τμήμα Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος. Το Τμήμα Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος έχει διαιρεθεί σε πέντε Τομείς:

 • Συγκομιδής και Τεχνολογίας Δασικών Προϊόντων
 • Λιβαδοπονίας και Άγριας Πανίδας – Ιχθυοπονίας Γλυκέων Υδάτων
 • Δασοτεχνικών και Υδρονομικών Έργων
 • Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Φυσικών Πόρων
 • Δασικής Παραγωγής – Προστασίας Δασών – Φυσικού Περιβάλλοντος

Το Τμήμα περιλαμβάνει 17 Εργαστήρια, 1 Σπουδαστήριο, 1 Σχε­δια­στήριο και 1 Nησίδα Πληροφορικής

Γιατί να επιλέξετε το Ανάβασις για πανεπιστημιακά φροντιστήρια Θεσσαλονίκη

Στο Φοιτητικό Φροντιστήριο Ανάβασις συμμεριζόμαστε το άγχος και την αγωνία του κάθε φοιτητή και σπουδαστή που αναζητά κάποιο από τα καλύτερα πανεπιστημιακά φροντιστήρια online προκειμένου να φέρει σε πέρας τις ακαδημαϊκές του υποχρεώσεις και να λάβει το πτυχίο του στην ώρα του. Αναζητάτε υποστήριξη με την εκπόνηση των εργασιών σας σε ένα από τα καλύτερα πανεπιστημιακά φροντιστήρια θεσσαλονίκη, αλλά δεν μένετε εκεί; Κανένα πρόβλημα! Το έμπειρο διδακτικό προσωπικό μας αναλαμβάνει ιδιαίτερα μαθήματα για φοιτητές θεσσαλονίκη με τη μορφή της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης. Με τον τρόπο αυτό, μπορείτε να εξυπηρετηθείτε σε οποιαδήποτε πόλη της Ελλάδας ή της Κύπρου και αν βρίσκεστε και να λάβετε υποστήριξη τόσο με την εκπόνηση των εργασιών σας όσο και με τα φοιτητικά μαθήματα. Πήρατε ήδη το πρώτο σας πτυχίο, αλλά θέλετε να διευρύνετε το γνωστικό σας επίπεδο και με ένα νέο αντικείμενο σπουδών; Σε οποιοδήποτε επιστημονικό πεδίο κι αν σπουδάζετε, εμπιστευτείτε το Ανάβασις, το #1 φοιτητικό φροντιστήριο για κατατακτήριες θεσσαλονίκη. Είχατε την Ιατρική ως #1 επιλογή στο μηχανογραφικό σας, αλλά δεν καταφέρατε να περάσετε με την πρώτη και αποφασίσατε να δώσετε κατατακτήριες ώστε να κάνετε το όνειρό σας πραγματικότητα; Το Ανάβασις αποτελεί ένα από τα καλύτερα φροντιστήρια για κατατακτήριες ιατρικής Θεσσαλονίκη και όχι μόνο. Είστε φοιτητής πληροφορικής και ψάχνετε το καλύτερο φροντιστήριο για φοιτητές πληροφορικής Θεσσαλονίκη; Σπουδάζετε οικονομικά και αναζητάτε φροντιστήρια οικονομικών σχολών Θεσσαλονίκη για την υποστήριξη των εργασιών σας; Επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας και επωφεληθείτε από τις καλύτερες σε πανεπιστημιακά φροντιστήρια τιμές της αγοράς!

Συχνές αναζητήσεις: φροντιστηρια για κατατακτηριες τιμες, φροντιστηρια για φοιτητες πολυτεχνειου θεσσαλονικη, φροντιστηρια πληροφορικης θεσσαλονικη

Stripe

Pay with Stripe
DMCA.com Protection Status