Τι μπορώ να κάνω με πτυχίο διοίκησης επιχειρήσεων

 ΤΙ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΜΕ ΕΝΑ ΠΤΥΧΙΟ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

ΤΙ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΜΕ ΕΝΑ ΠΤΥΧΙΟ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ 

Οι περισσότεροι φοιτητές, αν όχι όλοι, προβληματίζονται με την σκέψη του «Κατάφερα να πάρω το πτυχίο μου αλλά μετά τι;». Γι’ αυτό το φοιτητικό φροντιστήριο ΑΝΑΒΑΣΙΣ πραγματοποιεί αυτό το άρθρο ως στόχο να προσθέσει ένα λιθαράκι στην απάντηση. Πιο συγκεκριμένα συλλέχθηκαν πληροφορίες για τον κλάδο της Διοίκησης Επιχειρήσεων. 

Ο φοιτητής που πραγματοποιεί τις σπουδές του στον κλάδο της Διοίκησης Επιχειρήσεων αποκτά μια ευρεία γνώση διοίκησης λειτουργιών και δεξιότητες στοχευμένες ανά τομέα, όπως πελάτες, αγορές, χρηματοοικονομικά, λειτουργίες, στρατηγική, πολιτική εταιρίας, επικοινωνίες και πληροφορική, και κατόπιν μπορεί να διευρύνει τις γνώσεις του παρακολουθώντας μεταπτυχιακά μαθήματα. 

Εάν λοιπόν φοιτάτε σε ένα τμήμα διοίκησης επιχειρήσεων και χρειάζεται βοήθεια σε αυτό ο εκπαιδευτικός όμιλος ανάβασις είναι αρωγός σε κάθε σας προσπάθεια, μπορείτε παρακάτω να συμπληρώσετε μια φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος σε περίπτωση που θέλετε υποστήριξη σε εργασίες και διαδικτυακά μαθήματα.

 Εκδήλωση Ενδιαφέροντος

Μετά από το επίπεδο του μάστερ, συνήθως τα πτυχία της Διοίκησης εστιάζουν σε ένα συγκεκριμένο τομέα, αλλά οι φοιτητές έχουν μεγάλη ευελιξία να διαμορφώσουν το μάθημα ώστε να ταιριάζει στα προσωπικά τους ενδιαφέροντα. Εν τω μεταξύ, τα προγράμματα ΜΒΑ και Executive ΜΒΑ (ΜΒΑ για στελέχη) στοχεύουν σε όσους έχουν ήδη μεγάλη επαγγελματική εμπειρία και εστιάζουν πιο πολύ στην επαγγελματική εξέλιξη.

Με την ολοκλήρωση των σπουδών Διοίκησης Επιχειρήσεων ανοίγουν πολλοί επαγγελματικοί δρόμοι τόσο στο δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα.

Αναφορικά με τις επιχειρήσεις, όλες έχουν ανάγκη από τις δεξιότητες ενός αποφοίτου Διοίκησης Επιχειρήσεων. Ενδεικτικοί τομείς που χρειάζονται πρόσληψη είναι:

 • Η συμβουλευτική
 • Τα οικονομικά και λογιστικά
 • Η τεχνολογία
 • Η βιομηχανία
 • Η λιανική
 • Η μηχανική
 • Η εκπαίδευση
 • Η διαχείριση κινητών και ακίνητων
 • Τα εκτελεστικά γραφεία
 • Το τμήμα marketing
 • Τα γραφεία συμβούλων και έρευνας αγοράς
 • Οι επιχειρήσεις κτηματομεσιτικών υπηρεσιών
 • Οι τράπεζες και άλλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα
 • Τα πολιτισμικά κέντρα και υπηρεσίες

Ένας απόφοιτος Διοίκησης Οικονομίας μπορεί να εργαστεί σε Δημόσιες Επιχειρήσεις και Οργανισμούς (Δ.Ε.Κ.Ο) και σε Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Ο.Τ.Α). Υπάρχουν ποικίλες θέσεις εργασίας διαθέσιμες με αυτόν τον τίτλο σπουδών. Τέτοιες είναι, για παράδειγμα:

 • Γενικός Διευθυντής
 • Διευθυντής Τμήματος
 • Διευθυντής Λογιστηρίου
 • Διευθυντής marketing
 • Διευθυντής Ανθρώπινου Δυναμικού
 • Οικονομικός Αναλυτής
 • Αναλυτής Προϋπολογισμού
 • Αναλυτής Έρευνας Αγοράς
 • Υπεύθυνος Καταστήματος/Προϊόντων
 • Υπεύθυνος Έργου
 • Διαχειριστής Λειτουργιών
 • Διαχειριστής Κινδύνου

Εκτός από τα επιχειρηματικά περιβάλλοντα ανοιχτές είναι κι άλλες σταδιοδρομίες, όπως:

 • Η διδασκαλία σε πανεπιστήμια και κολλέγια ή διαδικτυακά
 • Τα Κοινοτικά Συμβούλια και οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιάθεσης
 • Οι Μη Κυβερνητικές και Μη Κερδοσκοπικές Οργανώσεις
 • Οι περιφερειακές δημόσιες υπηρεσίες
 • Η Δημόσια Διοίκηση
 • Τα ιδιωτικά και δημόσια νοσοκομεία και μονάδες υγείας

Μετά τη λήψη του πτυχίου, η οποία απαιτεί την επιτυχή παρακολούθηση και ολοκλήρωση των μαθημάτων, έχει ιδιαίτερη σημασία η απόκτηση Μεταπτυχιακού Τίτλου. Η εξειδίκευση μπορεί να προσφέρει ευρύτερη γκάμα επαγγελματικών επιλογών, αλλά και τα εφόδια για να αντιμετωπίσετε τις προκλήσεις της δουλειάς σας και να ανταπεξέλθετε άριστα στις απαιτήσεις της.

Τα μεταπτυχιακά που μπορείτε να παρακολουθήσετε ενδεικτικά είναι:

 1. Η Διεθνή Ναυτιλία, Χρηματοοικονομική και Διοίκηση (MSC in International Shipping Finance and Management) του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών
 2. Η Διοίκηση Επιχειρήσεων Τροφίμων ΜΒΑ του τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων Αγροτικών Προϊόντων & Τροφίμων (Δ.Ε.Α.Π.Τ.) της σχολής Οικονομικών Επιστημών και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Πατρών.
 3. Η Χρηματοοικονομική Διοίκηση στο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Κρήτης στο Ηράκλειο.
 4. Η Διοίκηση Τουριστικών Επιχειρήσεων για Στελέχη (Executive MBA in Tourism) στο ΤΕΙ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (που έχει μετονομαστεί σε Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδας).
 5. Η Διοίκηση Επιχειρήσεων – Master in Business Administration (MBA) του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής (ΠΑ.Δ.Α) με τρεις κατευθύνσεις: a. Ψηφιακό Επιχειρείν (Digital Business), b. Μάρκετινγκ (Marketing), c. Διοίκηση (Management).
 6. Η Διοίκηση Επιχειρήσεων – MBA (ΔΠΜΣ) του Τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων σε συνεργασία με τα Τμήματα Οικονομικών Επιστημών και Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας (ΠΑ.ΜΑΚ.).
 7. Η Διοίκηση Επιχειρήσεων – MBA της Σχολής Επιστημών της Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αιγαίου.
 8. Η Διοίκηση Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΔΤΕ) – MBA του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (Ε.Α.Π) που περιλαμβάνει 4 θεματικές ενότητες και εκπόνηση μεταπτυχιακής διπλωματικής εργασίας.
 9. Η Διοίκηση Επιχειρήσεων του Τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος (πρώην ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας).
 10. Η Διοίκηση Επιχειρήσεων του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων και Οργανισμών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ).
 11. Η Διοίκηση Επιχειρήσεων Φιλοξενίας και Τουρισμού του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων και Τουρισμού του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου (ΕΛΜΕΠΑ).
 12. Η Διοίκηση Ξενοδοχειακών Επιχειρήσεων - Executive MBA in Hotel Management του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων και Τουρισμού του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου (HMU) σε συνεργασία με το Τμήμα Διοίκησης Τουρισμού του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής (UniWA).
 13. Η Διοίκηση των Επιχειρήσεων (MBA) του Τμήματος Διοίκησης Οργανισμών, Μάρκετινγκ και Τουρισμού του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος (πρώην Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης).
 14. Η Διοίκηση των Επιχειρήσεων(ΠΜΣ–ΔΕ) (Master in Business Administration, M.B.A.) του Τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Πειραιώς (ΠΑ.ΠΕΙ).

Τα εξ αποστάσεως μεταπτυχιακά που είναι αναγνωρισμένα από το ΔΟΑΤΑΠ ως ισότιμα με τα αντίστοιχα των Ελληνικών ΑΕΙ και μπορείτε να παρακολουθήσετε ενδεικτικά είναι:

 1. Η Διοίκηση Επιχειρήσεων – Master in Business Administration (MBA) - (Εξ αποστάσεως) του Τμήματος Διοίκησης, Διαχείρισης και Μάρκετινγκ του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου.
 2. Η Διοίκηση Επιχειρήσεων (MBA) - (Εξ αποστάσεως) στο Πανεπιστήμιο Frederick στην Κύπρο.
 3. Η Διοίκηση Επιχειρήσεων (MBA) - (Εξ αποστάσεως) της Σχολής Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Λευκωσίας.
 4. Η Διοίκηση Επιχειρήσεων: Διαχείριση Πετρελαίου, Φυσικού Αερίου και Ενέργειας (MBA) - (Εξ αποστάσεως) της Σχολής Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Λευκωσίας.
 5. Η Διοίκηση Επιχειρήσεων: Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού (MBA) - (Εξ αποστάσεως) της Σχολής Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Λευκωσίας.
 6. Η Διοίκηση Επιχειρήσεων: Επιχειρηματικότητα και Ψηφιακός Μετασχηματισμός (MBA) - (Εξ αποστάσεως) της Σχολής Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Λευκωσίας.
 7. Η Διοίκηση Επιχειρήσεων: Μάρκετινγκ (MBA) - (Εξ αποστάσεως) της Σχολής Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Λευκωσίας.
 8. Η Διοίκηση Επιχειρήσεων: Χρηματοοικονομικά της Σχολής Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Λευκωσίας.

Επιπλέον υπάρχει η Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (ΕΣΔΔΑ)  στην όποια μπορούν να εισαχθούν απόφοιτοι ΑΕΙ μετά από διαγωνισμό. 

Εάν κάποιος φοιτητής επιθυμεί να πραγματοποιήσει τις μεταπτυχιακές του σπουδές στο εξωτερικό ενδεικτικά αναφέρονται κάποιοι τίτλοι σπουδών όπως:

 1. Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου- πλοίαρχος στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (MBA)
 2. MBA Μεταπτυχιακό στον Τουρισμό (εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση)
 3. Βουλγαρία-Σόφια: Μεταπτυχιακό στην Επιχειρηματική Οικονομία, Επιχειρηματικότητας και Καινοτομία (VUZF) University
 4. Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού- Executive Ιταλία-Ρώμη

Τέλος, ο φοιτητής εάν επιθυμεί μπορεί να παρακολουθήσει μετέπειτα κάποια διδακτορικά μαθήματα στο εξωτερικό, γεγονός που μπορεί να αποτελέσει ένα σημαντικό στοιχείο στο βιογραφικό:

 1. Αυτοδιευθυνόμενο διδακτορικό στη Διεθνή Διοίκηση Επιχειρήσεων (ISN) Παρίσι
 2. Διδακτορικό στη Διοίκηση SMC University PhD (Zug, Ελβετία)
 3. PhD στην Οικονομία και τη Διοίκηση Technical University of Liberec, Τσεχία.

Εκτός από τα μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών στη Διοίκηση Επιχειρήσεων υπάρχουν και εξειδικευμένα σεμινάρια που προσφέρονται από Πανεπιστημιακά Ιδρύματα, και όχι μόνο, και εισάγουν τους εκπαιδευόμενους στον κόσμο της διοίκησης των επιχειρήσεων. Ορισμένα από αυτά είναι τα εξής:

 1. Η Διοίκηση Ναυτιλιακών Επιχειρήσεων του Κέντρου Επιμόρφωσης και Δια Βίου Μάθησης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ).
 2. Η Διοίκηση Επιχειρήσεων και Επιχειρηματικότητα για Φαρμακοποιούς του Κέντρου Επιμόρφωσης και Δια Βίου Μάθησης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.
 3. Η Διοίκηση Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων Παροχής Υπηρεσιών του Κέντρου Επιμόρφωσης και Δια Βίου Μάθησης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Ένας εκπαιδευόμενος μπορεί, επίσης, να επιλέξει να σπουδάσει Διοίκηση Επιχειρήσεων σε κάποιο Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΙΕΚ) και να αποκτήσει έτσι ένα μεγάλο εύρος γνώσεων που παρουσιάζουν μεγάλη ζήτηση στην αγορά εργασίας και είναι αναγκαίες στο σύνολο της σύγχρονης εταιρικής κουλτούρας. Με την ολοκλήρωση των μαθημάτων, τα οποία καλύπτουν ένα μεγάλο εύρος αντικειμένων περιλαμβανομένων της λογιστικής, του μάρκετινγκ, του δικαίου κ.ά., ο εκπαιδευόμενος θα αποκτήσει όλα εκείνα τα εφόδια που είναι απαραίτητα για την επαγγελματική του εξέλιξη και ανάπτυξη.

 

Αναζήτηση

Εγγραφείτε στους πάνω από 35.000

Συνδρομητές για δωρεάν εκπαιδευτικά άρθρα! Συμβουλές και προσφορές!

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος

Stripe

Pay with Stripe
DMCA.com Protection Status