Πώς φτιάχνω λογαριασμό PayPal

paypal

Τι είναι το PayPal

Το PayPal είναι η μεγαλύτερη πύλη ηλεκτρονικών πληρωμών και συναλλαγών στον κόσμο μέσω της οποίας διεκπεραιώνονται μεταφορές χρημάτων και πληρωμές και ανήκει στην αμερικανική εταιρεία PayPal Holdings, Inc. Το PayPal αναλαμβάνει την επεξεργασία πληρωμών για online πωλήσεις και δημοπρασίες , καθώς και την μεταφορά χρημάτων μεταξύ χρηστών, καθώς και από και προς τραπεζικούς λογαριασμούς.

Για συγκεκριμένες υπηρεσίες, οι χρήστες επιβαρύνονται με ένα τέλος συναλλαγής για τη λήψη χρημάτων. Το επίπεδο των τελών εξαρτάται από το χρησιμοποιούμενο νόμισμα, την επιλογή πληρωμής που χρησιμοποιείται, τη χώρα του αποστολέα, τη χώρα του δικαιούχου, το ποσό που αποστέλλεται και τον τύπο του λογαριασμού του δικαιούχου.

Τον Οκτώβριο του 2002, το PayPal έγινε πλήρως ελεγχόμενη θυγατρική της εταιρίας eBay, που αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα (marketplace) online καταστήματα στον κόσμο. Η εταιρική έδρα βρίσκεται στο Σαν Χοσέ της Βόρειας Καλιφόρνιας των Ηνωμένων Πολιτειών. Τον Μάρτιο του 2010 το PayPal έκλεισε συμφωνία με το China UnionPay (CUP), για έκδοση πιστωτικών καρτών, ώστε να επιτρέψει στους Κινέζους καταναλωτές να χρησιμοποιήσουν το PayPal για να ψωνίσουν online. Το 2014, ανεξαρτητοποιήθηκε από το eBay και λειτουργεί πλέον σαν αυτόνομη εταιρεία.

Δωρεάν Κοστολόγηση του Έργου σας Τώρα

Γιατί να χρησιμοποιήσεις το PayPal;

Το PayPal είναι πολύ χρήσιμο για όσους εργάζονται στο διαδίκτυο  όπως για παράδειγμα copywriters, web designers κτλ. καθώς είναι ένας γρήγορος, εύκολος και άμεσος τρόπος πληρωμής. Πολλά ηλεκτρονικά καταστήματα επιτρέπουν την πληρωμή μέσω PayPal και οι πελάτες την προτιμούν καθώς δεν απαιτούνται στοιχεία της τράπεζας ή της πιστωτικής κάρτας, παρά  μόνο email. Αν και τα ηλεκτρονικά καταστήματα που διαθέτουν αυτόν τον τρόπο πληρωμής, κρατούν προμήθεια, είναι ένας αξιόπιστος και ασφαλής τρόπος. Επίσης μέσω PayPal μπορούν να αποσταλούν χρήματα σε φίλους, συγγενείς ή πελάτες εύκολα και γρήγορα.

Είναι ασφαλές να πληρώνω με PayPal;

Στην πραγματικότητα, η PayPal σας προσφέρει πολύ μεγαλύτερη ασφάλεια από το να πληρώνετε μέσω τραπεζικής κάρτας για τον απλούστατο λόγω ότι λειτουργεί σαν μία προ-πληρωμένη κάρτα.

Αυτό σημαίνει πως αν σας κλέψει κάποιος τα στοιχεία του λογαριασμού σας στο PayPal, θα έχει πρόσβαση μόνο στα χρήματα που έχετε ορίσει εσείς, σε αντίθεση με το να σας κλέψει τα τραπεζικά στοιχεία όπου έχει πρόσβαση σε όλα σας τα χρήματα.

Πώς να δημιουργήσεις έναν λογαριασμό PayPal

Η δημιουργία ενός λογαριασμού Paypal γίνεται ηλεκτρονικά μέσω ίντερνετ και είναι μία εύκολη και γρήγορη διαδικασία. Απαιτούνται μόνο μερικά βασικά στοιχεία, όχι όμως ο αριθμός της τραπεζικής κάρτας. Αν ωστόσο θελήσεις να στέλνεις ή να λαμβάνεις χρήματα συστηματικά, θα χρειαστεί να προσθέσεις έναν τραπεζικό λογαριασμό και μία κάρτα για της πληρωμές και καταθέσεις σου. Είναι σημαντικό να θυμάσαι πως με τη λήψη χρημάτων μέσω PayPal, τα χρήματα μεταφέρονται στο ψηφιακό σου πορτοφόλι ως υπόλοιπο PayPal.

Τα βήματα για τη δημιουργία λογαριασμού PayPal είναι τα εξής:

Βήμα 1ο

paypal1

Αρχικά πληκτρολόγησε τη διεύθυνση www.paypal.com ώστε να μπεις στην ιστοσελίδα της PayPal. Πάνω δεξιά της σελίδας υπάρχουν δύο επιλογές, η «Σύνδεση» και η «Εγγραφή». Πάτα την «Εγγραφή» για να δημιουργήσεις τον λογαριασμό. Από τη στιγμή που θα δημιουργήσεις λογαριασμό και έπειτα μπορείς να μπαίνεις στην εφαρμογή πατώντας απλά το κουμπί «Σύνδεση» πληκτρολογώντας  το email και τον κωδικό που έχεις ορίσει κατά την διαδικασία της εγγραφής.

Βήμα 2ο

paypal2

Όρισε το είδος του λογαριασμού που θέλεις να δημιουργήσεις, προσωπικό ή επιχειρηματικό. Έτσι αναλόγως αν πρόκειται για αγορές μέσω ίντερνετ ή αποστολές χρημάτων η επιλογή είναι ο προσωπικός λογαριασμός ενώ αν πρόκειται για επιχειρήσεις η επιλογή είναι ο επιχειρηματικός λογαριασμός.

Έπειτα πάτα το κουμπί «Συνέχεια».

Βήμα 3ο

Paypal3

Επόμενο βήμα είναι η καταχώρηση των στοιχείων σου.  Επίλεξε τη χώρα, γράψε το όνομα και το επίθετό σου, ένα έγκυρο email και όρισε τον κωδικό πρόσβασης στο λογαριασμό σου. Μετά πάτα «Συνέχεια».

Βήμα 4ο

paypal4

Βάλε τη διεύθυνση, τον ταχυδρομικό κώδικα, την ημερομηνία γέννησης και το κινητό τηλέφωνο. Στο κάτω μέρος της σελίδας δίνονται κάποιες επιλογές. Η πρώτη επιλογή αφορά στη δυνατότητα να διατηρήσεις το λογαριασμό σου σε μόνιμη σύνδεση στη συσκευή σου προκειμένου να μπορείς να πραγματοποιείς πιο γρήγορα τις μελλοντικές σου αγορές. Στη δεύτερη επιλογή κάνε κλικ αν επιθυμείς να δέχεσαι ενημερώσεις και διαφημίσεις της PayPal μέσω email. Τέλος για την ολοκλήρωση της εγγραφής είναι απαραίτητη η επιβεβαίωση ότι έχεις διαβάσει και συμφωνείς με τους Όρους Χρήσης PayPal. Έπειτα πάτα «Αποδοχή και δημιουργία λογαριασμού».

paypal5

Βήμα 5ο

Σε αυτό το βήμα μπορείς να επιλέξεις τον τρόπο πληρωμής για τις αγορές σου, με τραπεζικό λογαριασμό ή  κάρτα (πιστωτική ή χρεωστική). Αυτό είναι το μόνο βήμα στο οποίο η PayPal θα ζητήσει αυτές τις πληροφορίες. Συμπλήρωσε τις απαιτούμενες πληροφορίες και επιβεβαίωσε. Κάνε κλικ στο κουμπί “Αποδοχή”.

Final PayPal

Έτοιμος ο λογαριασμός PayPal. Στο σημείο αυτό η PayPal στείλει ένα email επιβεβαίωσης για το νέο σου λογαριασμού στη διεύθυνση email που έχεις καταχωρήσει.

Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος Ανάβασις είναι δίπλα σας και μπορεί να παρέχει υποστήριξη σε κάθε στάδιο και ανάγκη που μπορεί να προκύψει κατά την διάρκεια της φοιτητικής σου ζωής.  Αναλαμβάνουμε υπεύθυνα την εκπόνηση σε εργασίες εξαμήνου, πτυχιακές εργασίες, διδακτορικές διατριβές καθώς και ιδιαίτερα μαθήματα. Εμπιστεύσου μας!

Επικοινωνήστε μαζί μας

Λέξεις κλειδιά: PayPal, λογαριασμός PayPal, δημιουργία  λογαριασμού Paypal, πώς να δημιουργήσεις  λογαριασμό PayPal, πώς φτιάχνω λογαριασμό PayPal

Αναζήτηση

Εγγραφείτε στους πάνω από 35.000

Συνδρομητές για δωρεάν εκπαιδευτικά άρθρα! Συμβουλές και προσφορές!

Δωρεάν Κοστολόγηση Έργου

DMCA.com Protection Status