Ποια Πανεπιστήμια δέχονται αιτήσεις

Μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών στη Νομική

Με τον ανταγωνισμό στην αγορά εργασίας να αυξάνεται διαρκώς, τα πλεονεκτήματα των υποψηφίων εξακολουθούν να είναι οι τίτλοι σπουδών. Πλέον, η κατοχή ενός μεταπτυχκιακού τίτλου σπουδών ζητείται από πολλούς εργοδότες οι οποίες αναζητούν να προσλάβουν άτομα με εξειδίκευση σε συγκεκριμένους τομείς.

Δεδομένου επίσης ότι το κεντρικό πρόγραμμα των σπουδών στις Νομικές Σχολές της Ελλάδας παρέχει στους σπουδαστές τις βασικές γνώσεις για να ασκήσουν το δικηγορικό επάγγελμα, δικαιολογείται η τάση όχι μόνο αποφοίτων νομικών σχολών αλλά και εν ενεργεία δικηγόρων, να επιδιώξουν την κατάκτηση ενός μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών προκειμένου να αποκτήσουν εμπειρία σε έναν εξειδικευμένο κλάδο του δικαίου. Στα παραπάνω, προστίθεται και το γεγονός ότι πολλά δικηγορικά γραφεία και αντίστοιχες εταιρείες επιλέγουν πλέον υποψήφιους δικηγόρους που είναι κάτοχοι τέτοιων τίτλων, αφού πιστοποιούν την κατοχή προηγμένης νομικής κατάρτισης και επιπρόσθετων προσόντων που είναι απαραίτητα για την απασχόλησή τους σε ένα νομικό περιβάλλον που δεν περιορίζεται στα σύνορα της χώρας. Έτσι λοιπόν, προκύπτει ότι ένα μεταπτυχιακό το οποίο θα προσφέρει επιπλέον γνώσεις σε έναν κλάδο του δικαίου, όπως π.χ. το Εργατικό ή το Ιατρικό, ναι μεν δεν αποτελεί απαραίτητο προαπαιτούμενο, αλλά θεωρείται ως πλεονέκτημα για την αποτελεσματικότερη επαγγελματική αποκατάσταση ενός πτυχιούχου Νομικών σπουδών.

Αναφορικά με τις προϋποθέσεις για την έγκριση μιας αίτησης σε ένα μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών της Νομικής, αναφέρονται οι παρακάτω:

  • Ελάχιστος βαθμός πτυχίου «λίαν καλώς» ή ελάχιστος μέσος όρος βαθμολογίας («λίαν καλώς») σε συγκεκριμένα μαθήματα που άπτονται του τομέα του εκάστοτε μεταπτυχιακού

  • επάρκεια σε μια τουλάχιστον ξένη γλώσσα

  • συστατικές επιστολές από καθηγητές μαθημάτων του προπτυχιακού επιπέδου

  • τυχόν δραστηριότητα στον τομέα της έρευνας

Σε όποιο Πανεπιστήμιο και εάν επιλέξετε να συνεχίσετε τις σπουδές σας, απόλυτος υποστηρικτής σας παραμένει ο Εκπαιδευτικός Όμιλος ΑΝΑΒΑΣΙΣ. Με πληθώρα συνεργατών, κατόχων μεταπτυχιακών τίτλων σπουδών σε πολλούς τομείς του Δικαίου, μπορούμε να σας καθοδηγήσουμε σε επιτυχή δοκίμια και να κατακτήσετε ουσιαστικά και σε βάθος τη γνώση. Με ένα κλικ εδώ, θα λάβετε την καλύτερη εξυπηρέτηση με την εγγύση του ονόματος ΑΝΑΒΑΣΙΣ.

Αυτή τη στιγμή, υπάρχουν αρκετά Πανεπιστήμια που δέχονται ακόμα αιτήσεις υποψηφίων για συμμετοχή σε προγράμματα σπουδών του νομικού κλάδου. Συγκεκριμένα:

  • Το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου, «τρέχει» πρόγραμμα διάρκειας 18 μηνών, με δίδακτρα και κατευθύνσεις στο Διεθνές Εμπορικό Δίκαιο και στο Ποινικό Δίκαιο (Εξ Αποστάσεως). Το πρόγραμμα σπουδών απευθύνεται σε δικηγόρους, δικαστές, στελέχη υπηρεσιών ασφαλείας και αστυνομίας, στελέχη Υπουργείων δικαιοσύνης και δημοσίας τάξεως καθώς και σε οποιονδήποτε άλλο νομικό και ειδικό επιστήμονα.

  • Στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, προσφέρονται προγράμματα σε πολλά πεδία του νομικού δικαίου όπως στα Ανθρώπινα Δικαιώματα και την Κοινωνική Δικαιοσύνη. Με περισσότερα από 25 χρόνια στην παροχή άριστης νομικής εκπαίδευσης, το Τμήμα Νομικής είναι το πρώτο στην Κύπρο που απένειμε Πτυχία Νομικής, επίσημα αναγνωρισμένα από την Κυπριακή Δημοκρατία και το Νομικό Συμβούλιο Κύπρου. Σήμερα, προσφέρει προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα Νομικής στην ελληνική και την αγγλική γλώσσα, και συγκριτική νομική εκπαίδευση από τη σκοπιά του Κοινού Δικαίου, του Ηπειρωτικού Δικαίου και του Μικτού Νομικού Συστήματος.

  • Η Σχολή Νομικής και Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Νεάπολις στην Πάφο παρέχει μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών στην Ευρωπαϊκή Διακυβέρνηση, διάρκειας 2 εξαμήνων και πρόγραμμα στο Διεθνές και Ευρωπαϊκό Οικονομικό Δίκαιο που ολοκληρώνεται σε 3 εξάμηνα. Και τα δυο προγράμματα έχουν δίδακτρα. ΕΝΑ ΠΤΥΧΙΟ, ΕΝΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ, ΔΥΟ ΔΙΚΑΙΑ (κυπριακό και ελληνικό, ηπειρωτικό και αγγλο-σαξωνικό)

  • Το ALBA Graduate Business School προσφέρει Double Masters for Lawyers, που διαρκεί 16 μήνες και τα μαθήματά του γίνονται αποκλειστικά κατά τις απογευματινές ώρες.

  • Επίσης αιτήσεις δέχεται και το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, για το πρόγραμμα Δίκαιο και Πληροφορική Master of Science in «Law and Informatics» που διαρκεί 3 εξάμηνα και θα κοστίσει 3000 ευρώ.

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος

Τα υπόλοιπα αφήστε τα σε εμάς! 

Από το Frederick University και τη Σχολή Οικονομικών Επιστημών και Διοίκησης τα προγράμματα αφορούν στις κατευθύνσεις Ship Management, Financial Management και Trade Regulations and Practice. Τα Προγράμματα Μεταπτυχιακών Σπουδών (Π.Μ.Σ.) αποσκοπούν  στην εμβάθυνση και την προαγωγή της γνώσης και στην προώθηση της έρευνας, με συνεκτίμηση των αναγκών ανάπτυξης της χώρας, ειδικότερα η εκπόνηση διπλωματικής εργασίας αποβλέπει στην παραγωγή επιστημονικής έρευνας υψηλού επιπέδου και στη δημιουργία επιστημόνων ικανών να συμβάλουν στην πρόοδο της επιστήμης και της διδασκαλίας. Οι σπουδές στα Πανεπιστήμια με Τμήματα Νομικής της Ελλάδας παρέχουν σφαιρικές γνώσεις που άπτονται όλων των βασικών κλάδων την Νομικής επιστήμης. Η εισαγωγή στο μεταπτυχιακό πραγματοποιείται συνήθως με εξετάσεις στα μαθήματα που σχετίζονται με το πρόγραμμα και σχεδόν πάντα η γνώση τουλάχιστον μιας ξένης γλώσσας είναι βασικό προαπαιτούμενο των υποψηφίων. Ένα LLM, ή Μεταπτυχιακό Νομικής, είναι ένα πτυχίο που απονέμεται σε όσους κατέχουν ήδη ένα επαγγελματικό πτυχίο νομικής, οι οποίοι έχουν ολοκληρώσει την ανώτερη εκπαίδευση και την έρευνα σε ένα συγκεκριμένο τομέα του δικαίου. Οι δικηγόροι μπορεί να επιλέξουν να συνεχίσουν τα προγράμματα Μεταπτυχιακών Νομικής (LLM) για να αποκτήσουν τεχνογνωσία σε ένα συγκεκριμένο τομέα, για την εξέλιξη της σταδιοδρομίας τους, και για να χτίσουν ένα επαγγελματικό δίκτυο. Ορισμένα παραδείγματα προγραμμάτων Μεταπτυχιακών Νομικής (LLM) είναι σε τομείς δικαίου όπως η τεχνολογία των πληροφοριών, το φορολογικό δίκαιο, οι χρηματοοικονομικές υπηρεσίες, το περιβαλλοντικό δίκαιο και το εμπορικό δίκαιο. Μερικά πανεπιστήμια επιτρέπουν επίσης στους σπουδαστές να αναπτύξουν τις δικά τους εξειδικευμένα προγράμματα Μεταπτυχιακών Νομικής (LLM), ειδικά για τα επαγγελματικά τους συμφέροντα. Τα προγράμματα Μεταπτυχιακών Νομικής (LLM) συνήθως απαιτούν τουλάχιστον ένα έτος για την ολοκλήρωσή τους, κι ενώ ορισμένα προγράμματα αποτελούνται κυρίως από την έρευνα, άλλα απαιτούν και παρακολούθηση μαθημάτων. Οι σπουδαστές των προγραμμάτων Μεταπτυχιακών Νομικής (LLM) αναμένεται να ολοκληρώσουν μια διατριβή για να τους απονεμηθεί το πτυχίο. 

Αναζήτηση

Εγγραφείτε στους πάνω από 35.000

Συνδρομητές για δωρεάν εκπαιδευτικά άρθρα! Συμβουλές και προσφορές!

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος

Stripe

Pay with Stripe
DMCA.com Protection Status