LinkedIn: Τι είναι και σε τι χρησιμεύει

LinkedIn

Τι είναι το Linkedin

Το LinkedIn αποτελεί το μεγαλύτερο επαγγελματικό μέσο κοινωνικής δικτύωσης στον κόσμο. Ιδρύθηκε τον Δεκέμβριο του 2002 από τον Reid Hoffman, ενώ η λειτουργία του ξεκίνησε από τον Μάιο του 2003. Η έδρα της εταιρείας είναι στη Silicon Valley και διαθέτει γραφήματα σε όλο τον κόσμο. Ο ιστοχώρος είναι διαθέσιμος σε 24 γλώσσες και αριθμεί πολλούς χρήστες. Ο στόχος του συγκεκριμένου κοινωνικού δικτύου είναι να συνδέσει όλες τις επιχειρήσεις καθώς και τους επαγγελματίες ανά τον κόσμο ώστε να γίνουν πιο παραγωγικοί και συσκευές. Τα εγγεγραμμένα μέλη του LinkedIn έχουν τη δυνατότητα να δημιουργήσουν το επαγγελματικό τους προφίλ-βιογραφικό, να αναζητήσουν εργασία, να επικοινωνήσουν με άλλους επαγγελματίες χρήστες καθώς και να δημιουργήσουν πελατολόγιο.

Γιατί να χρησιμοποιήσετε το LinkedIn

Γιατι να φτιαξω linkedin;

Υπάρχουν αρκετοί λόγοι για χρήση του συγκεκριμένου μέσου κοινωνικής δικτύωσης. Μερικοί από αυτούς είναι οι εξής:

  1. Επαγγελματισμός. Το LinkedIn είναι ένας ιστοχώρος ο οποίος χαρακτηρίζεται από σοβαρότητα καθώς σε αυτόν οι χρήστες ανεβάζουν μόνο φωτογραφίες και βίντεο που έχουν τον επαγγελματικό χώρο.
  2. Ποιοτικές συζητήσεις. Οι συζητήσεις που γίνονται μέσα από τα σχόλια των χρηστών στις διάφορες αναρτήσεις έχουν νόημα καθώς οι χρήστες μοιράζονται μεταξύ τους τις γνώσεις τους, εκφράζουν τις απόψεις τους και έτσι αλληλοβοηθούνται.
  3. Χρησιμοποιείται για συγκεκριμένο λόγο. Σε αντίθεση με την καθημερινή χρήση των περισσότερων κοινωνικών δικτύων στο LinkedIn χρησιμοποιείται για την εύρεση εργασίας, για την επικοινωνία με συγκεκριμένες εταιρείες και την προβολή ενός επαγγελματικού προφίλ.
  4. Recommendations και endorsements. Kάποιος που χρησιμοποιεί την πλατφόρμα μπορεί να συστήσει έναν συνάδελφο για να προσληφθεί σε μία εταιρεία ή να αναλάβει ένα project. Μπορεί επίσης να επιβεβαιώσει την ικανότητα ενός άλλου χρήστη και να την ενισχύσει περισσότερο.
  5. Εύρεση θέσεων εργασίας. Μέσω του δικτύου αυτού ο εγγεγραμμένος χρήστης μπορεί να βρει εργασία πάνω στο αντικείμενο που έχει σπουδάσει ή που ενδιαφέρεται να ασχοληθεί.
  6. Αναζήτηση εργαζομένων. Αν κάποια εταιρεία αναζητά προσωπικό είναι εύκολη η εύρεσή του, καθότι οι εκατομμύρια υποψήφιοι εγγεγραμμένοι της πλατφόρμας έχουν κατοχυρωμένες όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για το επαγγελματικο προφιλ linkedin. Οι υπεύθυνοι πρόσληψης λοιπόν, χρησιμοποιούν το LinkedIn ως μηχανή αναζήτησης ιδανικών υποψηφίων χρησιμοποιώντας τις κατάλληλες λέξεις- κλειδιά.
  7. Προώθηση. Το LinkedIn δίνει την δυνατότητα προώθησης μιας δουλειάς, προϊόντων, υπηρεσιών, ακόμη και την προώθηση του ίδιου του χρήστη ως επαγγελματία.

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος

Linkedin δημιουργία λογαριασμού

Η δημιουργια linkedin γίνεται εντελώς δωρεάν και περιλαμβάνει τα παρακάτω βήματα:

  1. Πληκτρολόγησε τον ιστότοπο www.linkedin.com
  2. Κάνε κλικ στο ‘Join Now’
  3. Συμπλήρωσε email και κωδικό πρόσβασης και στη συνέχεια ‘Agree & Join’
  4. Βάλε μία δική σου φωτογραφία, τον ταχυδρομικό κώδικα, τη χώρα και την περιοχή όπου μένεις.
  5. Συμπλήρωσε την εταιρεία που εργάστηκες πρόσφατα ή την εταιρεία στην οποία εργάζεσαι αυτή την στιγμή.
  6. Email επιβεβαίωσης. Σε αυτό το στάδιο θα σου σταλεί ένα email επιβεβαίωσης από την πλατφόρμα είτε στα ‘Εισερχόμενα μηνύματα’ είτε στα ‘Ανεπιθύμητα’. Δες τον κωδικό που γράφει το email και συμπλήρωσε το.
  7. Επέλεξε αν ψάχνεις δουλειά ή αν εργάζεσαι ήδη.
  8. Θα σου δοθεί η δυνατότητα να αναζητήσεις για συγκεκριμένες θέσεις εργασίας. Σε περίπτωση που δεν ενδιαφέρει μία νέα δουλειά προς το παρόν, κάνε κλικ στο ‘skip’.
  9. Έτοιμος ο λογαριασμός σου!

linkedin2

Περιβάλλον χρήσης LinkedIn

  • Home: Εδώ μπορείς να βλέπεις όλα όσα δημοσιεύουν οι επαφές σου καθώς και οι εταιρείες που ακολουθείς.
  • My Network: Εδώ βρίσκεις τις επαφές σου, τα αιτήματα επαφών που δεν έχεις ακόμη δεχτεί καθώς και τα γκρουπ στα οποία έγινες μέλος κτλ.
  • Jobs: Πρόκειται για μια μηχανή αναζήτησης για διαθέσιμες θέσεις εργασίας. Εδώ μπορείς επίσης να ανεβάζεις νέες ανοιχτές θέσεις εργασίας, να βλέπεις αυτές που έχεις αποθηκεύσει και να απαντάς στις πιο βασικές ερωτήσεις που ζητάνε οι εταιρείες στις συνεντεύξεις τους.
  • Messaging: Εδώ βρίσκονται τα μηνύματα που ανταλλάζεις με τους άλλους χρήστες. Κάτω δεξιά βέβαια υπάρχει το chat.
  • Notifications: Στο πεδίο αυτό βρίσκονται οι ειδοποιήσεις.
  • Me: Εδώ βρίσκεται το προφίλ σου και μπορείς να επεξεργαστείς το βιογραφικό σου

 

Δημιούργησε ένα ενδιαφέρον και ελκυστικό προφίλ

Μερικά tips που θα κάνουν δυνατό το προφίλ σου είναι τα ακόλουθα:

  1. Πρόσθεσε μια φωτογραφία σου. Καλό είναι το προφίλ σου να περιλαμβάνει μία δική σου φωτογραφία μέχρι τους ώμους, με επίσημη ένδυση και φυσικά χαμόγελο!
  2. Περιγραφικός τίτλος. Μετάτρεψε τον επαγγελματικό σου τίτλο γράφοντας κάτι πιο ελκυστικό και περιγραφικό ώστε να κεντρίσεις περισσότερο τα βλέμματα.
  3. Άλλαξε το σύνδεσμο του προφίλ σου. Το URL του προφίλ σου συνήθως περιλαμβάνει αριθμούς και γράμματα. Μετάτρεψέ το γράφοντας το ονοματεπώνυμό σου. Πάτησε ‘view profile’ και ‘edit public profile and URL’.
  4. Σύντομο βιογραφικό. Συμπλήρωσε ένα σύντομο και παράλληλα ελκυστικό βιογραφικο linkedin που να περιλαμβάνει τις σημαντικότερες για εσένα πληροφορίες με τα προσόντα και τις εμπειρίες σου.
  5. Ανάδειξε τα επιτεύγματά σου. Μη ξεχάσεις να ενσωματώσεις στο προφίλ σου τα επιτεύγματά σου, τις διακρίσεις σου ή κάποια προαγωγή που πιθανόν να πήρες.
  6. Πρόσθεσε συνδέσμους και πολυμέσα. Εάν έχεις γράψει κάποιο άρθρο (blog) ή έχεις δημιουργήσει κάποιο διαφημιστικό βίντεο, ανέβασε τον σύνδεσμό τους στο προφίλ σου.
  7. Μάζεψε συστάσεις. Καλό είναι να ζητήσεις συστάσεις από συναδέλφους σου ή τον προϊστάμενο σου σε κάθε προηγούμενη θέση εργασίας σου.

Εν κατακλείδι το LinkedIn είναι το καλύτερο κοινωνικό μέσο δικτύωσης που σου δίνει την δυνατότητα να δημιουργήσεις ένα επαγγελματικο προφιλ linkedin, να αναζητήσεις με αυτό θέσεις εργασίας πάνω στο αντικείμενό σου, να γνωρίσεις και άλλους συναδέλφους και εταιρείες που σε ενδιαφέρουν και να αλληλεπιδράς με αυτές. Χαρακτηρίζεται από επαγγελματισμό και σοβαρότητα και είναι το απόλυτα χρήσιμο εργαλείο για κάθε επαγγελματία. Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος Ανάβασις είναι κοντά σας και σας προσφέρει διαρκής ενημέρωση μέσα από το blog για όλα τα νέα γεγονότα και τις εξελίξεις . Επίσης ο Όμιλός μας αναλαμβάνει και στηριξη στισ πτυχιακεσ εργασιεσ, εργασιεσ εξαμήνου, διδακτορικές διατριβές, μεταφράσεις αλλά και ιδιαίτερα μαθήματα. Μείνετε συντονισμένοι στο blog μας καθώς ακολουθούν ακόμη περισσότερα επίκαιρα θέματα!

Επικοινωνήστε μαζί μας

Συχνές αναζητήσεις: LinkedIn, Τι είναι το linkedin, Δημιουργια linkedin, Linkedin δημιουργια λογαριασμου, Βιογραφικο linkedin, Επαγγελματικο προφιλ linkedin, Γιατι να φτιαξω linkedin

Αναζήτηση

Εγγραφείτε στους πάνω από 35.000

Συνδρομητές για δωρεάν εκπαιδευτικά άρθρα! Συμβουλές και προσφορές!

Δωρεάν Κοστολόγηση Έργου

Stripe

Pay with Stripe
DMCA.com Protection Status