ΕΑΠ: Προσφορά 35 θέσεων με υποτροφία από το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο

Υποτροφία ΕΑΠ 1

Το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο προσφέρει, σε συνέχεια της συνεργασίας με τη Γενική Γραμματεία Κοινωνικής Αλληλεγγύης & Καταπολέμησης της Φτώχειας του Υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, κατ’ έτος 35 θέσεις στα Προγράμματα Σπουδών του Πανεπιστημίου σε υποψήφιους και εν ενεργεία φοιτητές που ανήκουν στις ειδικές κοινωνικές ομάδες των Ρομά, των φιλοξενούμενων ή πρώην φιλοξενούμενων δομών παιδικής προστασίας και των ωφελούμενων λόγω αστεγίας. 

 Οι υποψήφιοι που θα επιλεγούν θα μπορούν να παρακολουθήσουν για το ακαδημαϊκό έτος 2023-2024 θεματικές ενότητες στα Προγράμματα Σπουδών του Ε.Α.Π. Εάν ανήκετε σε κάποια από τις παραπάνω ειδικές κοινωνικές ομάδες και επιθυμείτε να αιτηθείτε υποτροφία, μπορείτε να ενημερωθείτε για την υποβολή αίτησης και τη συμμετοχή στα Προγράμματα Σπουδών του Ε.Α.Π. από την τρέχουσα Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος. Η 31η Αυγούστου 2023 είναι η καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων, ενώ η επιλογή των υποψηφίων θα πραγματοποιηθεί μέσω δημόσιας κλήρωσης.

Εάν κατά τη διάρκεια των σπουδών σας αντιμετωπίσετε δυσκολίες, μη ξεχνάτε ότι ο Εκπαιδευτικός Όμιλος Ανάβασις είναι εδώ για να σας παρέχει την υποστήριξη που χρειάζεστε με την εκπόνηση των φοιτητικών σας εργασιών.

 Ζητήστε μια Δωρεάν Κοστολόγηση του Έργου σας Τώρα

Τα απαιτούμενα συμπληρωματικά δικαιολογητικά που πρέπει να υποβάλουν οι υποψήφιοι, όπως αυτά ορίζονται βάσει του Πρωτοκόλλου Συνεργασίας, είναι τα εξής:

  •  Όσοι υποψήφιοι ανήκουν στην ειδική κοινωνική ομάδα των Ρομά θα χρειαστεί να υποβάλουν την αίτησή τους μέσω του Παραρτήματος Ρομά ή του Κέντρου Κοινότητας και να επισυνάψουν:
  1. Βεβαίωση μόνιμης κατοικίας από το Δήμο
  2. Για τους Ρομά διαμεσολαβητές, βεβαίωση της ιδιότητάς τους από τον αρμόδιο Φορέα στον οποίο παρέχουν υπηρεσίες διαμεσολάβησης
  • Όσοι υποψήφιοι ανήκουν στην ειδική κοινωνική ομάδα των πρώην φιλοξενούμενων ή φιλοξενούμενων δομών παιδικής προστασίας, θα πρέπει να είναι άνω των 18 ετών και μαζί με την αίτησή τους να υποβάλουν:
  1. Βεβαίωση της δομής παιδικής προστασίας στην οποία φιλοξενήθηκαν ή φιλοξενούνται
  2. Οποιοδήποτε άλλο έγγραφο μπορεί να αποδείξει τη φιλοξενία
  • Όσοι υποψήφιοι ανήκουν στην ειδική κοινωνική ομάδα των ωφελούμενων λόγω αστεγίας, θα πρέπει να είναι καταγεγραμμένοι από Δήμο ή από κέντρο φιλοξενίας αστέγων τουλάχιστον μια φορά τα τελευταία 3 έτη πριν από την υποβολή της αίτησης έως σήμερα και να έχουν λάβει ή να λαμβάνουν σχετικές υπηρεσίες κοινωνικής ένταξης από Δημόσια δομή ή φορέα κοινωνικής μέριμνας και στήριξης. Για να αποδειχθούν τα παραπάνω θα πρέπει μαζί με την αίτηση να υποβάλουν:
  1. Βεβαίωση αστεγίας από Δήμο, ή
  2. Βεβαίωση από Δομή φιλοξενίας ή ξενώνα αστέγων, ή
  3. Οποιοδήποτε άλλο δικαιολογητικό μπορεί να αποδείξει παρούσα ή παρελθούσα κατάσταση αστεγίας.

Πηγή: www.eap.gr

Αναζήτηση

Εγγραφείτε στους πάνω από 35.000

Συνδρομητές για δωρεάν εκπαιδευτικά άρθρα! Συμβουλές και προσφορές!

Δωρεάν Κοστολόγηση Έργου

DMCA.com Protection Status