Πως  μπορώ να στέλνω μεγάλα αρχεία ή πολλά αρχεία μαζί.

Η ανάγκη να στείλουμε ένα βαρύ (μεγάλης χωρητικότητας) συνημμένο σε ένα email, πχ μια μεγάλη εικόνα, ή ένα ολόκληρο φάκελο με εικόνες, ή ένα μεγάλο αρχείο PDF, ή ένα βίντεο ή αρχείο ήχου ή και συνδυασμό αυτών μας δημιουργείται καθημερινά.

Προσοχή: Αν το αρχείο μας ξεπερνάει το 1MB ή 2MB τότε είναι καλό να ΜΗΝ το στείλετε μέσω του email σας.

Παρακάτω θα αναλύθει σε απλά βήματα “Πώς στέλνω μεγάλα αρχεία” ή “Πώς γίνεται η αποστολή μεγάλων αρχείων δωρεάν” μέσω Internet  κατα την διεκπεραίωση εργασιών σε κάθε τύπου εργασία πτυχιακές, διπλωματικές όπως και διδακτορικές διατριβές όπως και στατιστικές αναλύσεις.

Υπάρχουν αρκετοί εναλλακτικοί τρόποι όπως θα δούμε και παρακάτω, όμως βασικός στόχος είναι να εφαρμόζουμε την πιο απλή  λύση, που μπορεί να χρησιμοποιηθεί χωρίς να εγκαταστήσουμε τίποτα και χωρίς να δώσουμε το email μας πουθενά.

Wetransfer.com

To WeTransfer είναι μία από τις πιο εύχρηστες και βολικές υπηρεσίες για την αποστολή μεγάλων αρχείων με email. Τα βήματα είναι τα εξής:

Ανοίγετε τον browser και πηγαίνετε στη διεύθυνση www.wetransfer.com

Επιλέξτε τα Αρχεία που θέλετε να στείλετε.

Πληκτρολογήστε το email του Παραλήπτη.

Πληκτρολογήστε το email του Αποστολέα, δηλαδή το email σας.

Πληκτρολογήστε το Μήνυμα σας

Κλικ στο Transfer

Το όριο ανά αποστολή είναι στα 2 GB ενώ υποστηρίζονται μόνο αρχεία –αν π.χ. θέλετε να στείλετε ολόκληρο φάκελο, απλά συμπιέστε τον και περάστε τον ως .zip ή .rar.

 

DropBox:Από τις πιο εύχρηστες και διαδεδομένες εφαρμογές αποθήκευσης και κοινής χρήσης αρχείων. Λειτουργεί σχεδόν με τον ίδιο τρόπο που λειτουργεί και το Google Drive. Μπορείτε να το δοκιμάσετε εδώ www.dropbox.com

Ακόμα ένα ιδιαίτερα γνωστό πρόγραμμα cloud storage με δυνατότητες αποστολής κιόλας αρχείων. Το Dropbox λειτουργεί με τρόπο παρόμοιο με αυτόν του Google Drive: με την εγγραφή τους, οι χρήστες έχουν στη διάθεσή τους 2 GB τα οποία μπορούν να γεμίσουν με ό,τι θέλουν. Κατόπιν μπορούν να επιλέξουν τι θα μοιραστούν και με ποιον, αποστέλλοντας έτσι εύκολα και γρήγορα τα αρχεία που θέλουν. Σημειώστε ότι ο δωρεάν χώρος δύναται να αυξηθεί ποικιλοτρόπως

 

 

Google Drive

Μια από τις ανεκτίμητες δωρεάν υπηρεσίες της Google. Με την εγγραφή σας στο Google.com/drive έχετε δωρεάν 15GB ONLINE και μόνιμο αποθηκευτικό χώρο στο Cloud, πέρα από το ότι μπορείτε να αποθηκεύετε (ουσιαστικά ανεβάζετε) αρχεία στο δικό σας απόρρητο Cloud χώρο, μπορείτε μερικούς από τους φακέλους σας ή τα αρχεία σας, να τα κοινοποιήσετε. Κάνει ότι και το dropbox λίγο καλύτερα και με περισσότερα χαρακτηριστικά.

Τα βήματα είναι τα εξής:

Ανεβάστε το αρχείο που θέλετε, σε έναν φάκελο τον οποίο θα τον χρησιμοποιείτε μόνο για κοινόχρηστα αρχεία.

Στις επιλογές κοινής χρήσης επιλέξτε: Μόνο όσοι έχουν το σύνδεσμο.

Έπειτα κάντε κλικ στο εργαλείο του συνδέσμου, και απλά στείλτε αυτό το σύνδεσμο στον παραλήπτη σας, μέσω email.

Mega

Πολύ δυνατή υπηρεσία που σου επιτρέπει να στέλνεις έως και 10GB bandwidth (δηλαδή 10GB συνολική κίνηση… π.χ. στέλνεις ένα αρχείο 2GB σε 5 χρήστες αυτό μας κάνει 10GB)

Υπέρ: 10 GB

Κατά: Αν έχετε ένα μεγάλο αρχείο να το κατεβάσουν 10 άτομα, δεν είναι χρήσιμο

Ge.tt

Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε χωρίς καν να εγγραφείτε , τα αρχεία σας θα είναι διαθέσιμα για 30 ημέρες. Σε περίπτωση που δημιουργήσετε λογαριασμό, τότε θα δοθούν περί τα 2 GB τα οποία μπορείτε να αξιοποιήσετε όπως εσείς επιθυμείτε: αν θελήσετε να μοιραστείτε ένα ή περισσότερα αρχεία με άλλους, δεν έχετε παρά να τους δώσετε το σχετικό link –χωρίς μάλιστα να χρειάζεται καν να περιμένετε μέχρι να τελειώσει το «ανέβασμά» τους.

Depositfiles

Η δωρεάν έκδοση του Depositfiles θα σας καλύψει πλήρως, ακόμα κι αν οι ανάγκες σας ξεπερνούν αυτές του μέσου χρήστη. Σας προσφέρεται, βλέπετε, απεριόριστος χώρος τον οποίο μπορείτε να εκμεταλλευτείτε χωρίς τον παραμικρό χρονικό περιορισμό! Το μόνο που σας «ζητά» η υπηρεσία, είναι το μέγεθος του κάθε αρχείου που ανεβάζετε, να μην υπερβαίνει τα 10 GB –έλεος! Μπορείτε να προστατέψετε τα links σας με κωδικό ενώ διατίθεται και εύχρηστο περιβάλλον χρήσης.

SendSpace

Το SendSpace είναι μία εναλλακτική υπηρεσία αποστολής μεγάλων αρχείων online. Βέβαια όχι τόσο μεγάλων όσο σε άλλες υπηρεσίες, μιας και το ανώτατο όριο της δωρεάν έκδοσης είναι τα 300 MB ανά αρχείο, ενώ και τα δεδομένα σας παραμένουν αποθηκευμένα για έναν μήνα -30 ημέρες. Το καλό είναι ότι τουλάχιστον υποστηρίζεται μαζική αποστολή αρχείων με ένα «κλικ», λειτουργία που αποτελεί και ένα εκ των σημαντικότερων USP της υπηρεσίας.

SendThisFile

Τέλος σας δίνεται η δυνατότητα και μέσα απο το siteμας να χρησιμοποιήσετε την υπηρεσία μας SendThisFile κατα τον ακόλουθο τρόπο.

Stripe

Pay with Stripe
DMCA.com Protection Status