Ισπανική Γλώσσα και Πολιτισμός

Τα ισπανικά  ή καστιλιανικά  είναι μια ιβηρική ρομανική γλώσσα. Είναι η ευρύτερα ομιλούμενη ρομανική γλώσσα και σύμφωνα με ορισμένες πηγές, είναι η δεύτερη γλώσσα στον κόσμο σε αριθμό ομιλητών ως μητρική γλώσσα. Ομιλείται ως πρώτη γλώσσα από περίπου 560 εκατομμύρια ανθρώπους. Θεωρείται η δεύτερη πιθανώς σημαντική γλώσσα μετά την αγγλική σε ό,τι αφορά τον δυτικό κόσμο, χάρη στην αυξανόμενη χρήση της στις ΗΠΑ, της σχετικής επιβολής της στην εκπαίδευση, της αυξανόμενης οικονομίας του ισπανόφωνου κόσμου, της επιρροής της στη μουσική βιομηχανία και την παγκόσμια λογοτεχνία.

Τα τελευταία χρόνια η ισπανική γλώσσα γίνεται όλο και πιο δημοφιλής στις προτιμήσεις των γλωσσομαθών, ως αποτέλεσμα της ανάπτυξης των ισπανόφωνων χωρών σε διάφορους τομείς, όπως τις εξαγωγές αλλά και τον τουρισμό. Εντυπωσιακό είναι, επίσης, το γεγονός ότι στα προγράμματα ERASMUS πρώτη επιλογή των Ελλήνων φοιτητών αποτελεί η Ισπανία!

Πολλά πανεπιστήμια την έχουν στο πρόγραμμα σπουδών τους όπως το ΕΑΠ, το ΕΚΠΑ κα. είτε σαν προπτυχιακό είτε σαν μεταπτυχιακό πρόγραμμα.

 Η συγκεκριμένη θεματική ενότητα των ανθρωπιστικών επιστημών στόχο έχει να  δώσει την δυνατότητα στους φοιτητές/-τριες 

  • α)να κατανοήσουν τη δομή και τη λειτουργία της ισπανικής γλώσσας,
  • β) να χρησιμοποιούν την ισπανική γλώσσα για διδακτικούς και επιστημονικούς σκοπούς, 
  • γ) να μελετήσουν τη λογοτεχνία και τον πολιτισμό της Ισπανίας και της Λατινικής Αμερικής, 
  • δ) να αναπτύξουν βασική ερευνητική ικανότητα στα επιστημονικά πεδία της γλώσσας/γλωσσολογίας και λογοτεχνίας/πολιτισμού με την εφαρμογή κατάλληλης μεθοδολογίας  και
  • ε) να αποκτήσουν υψηλού επιπέδου γνώση και παιδαγωγική κατάρτιση στη διδασκαλία της ισπανικής γλώσσας, ώστε να διευκολυνθεί η επαγγελματική τους σταδιοδρομία.

Αν χρειάζεστε υποστήριξη στις εργασίες εξαμήνου ή στην διπλωματική σας εργασία το φοιτητικό φροντιστήριο που ανήκει στον εκπαιδευτικό όμιλο Ανάβασις μπορεί να σας βοηθήσει.

 

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος

 

Stripe

Pay with Stripe
DMCA.com Protection Status