Ανοικτά Πανεπιστήμια

Ανοικτά Πανεπιστήμια

 anoikta panepisthmiaΜε τον όρο Ανοικτά Πανεπιστήμια (Open Universities) περιγράφονται τα εκπαιδευτικά ιδρύματα στα οποία η διαδικασία παρακολούθησης των μαθημάτων πραγματοποιείται με τη μέθοδο της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης και με τη χρήση των Τεχνολογιών Επικοινωνίας και Πληροφορίας.

Τα προγράμματα σπουδών στα Ανοικτά Πανεπιστήμια οδηγούν στην απόκτηση πτυχιακού και μεταπτυχιακού επιπέδου τίτλου σπουδών ενώ για κάθε εκπαιδευτικό ίδρυμα ισχύουν διαφορετικοί τρόποι εισαγωγής.

Η παρακολούθηση βασίζεται σε συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα τα οποία υποστηρίζονται με τηλεδιασκέψεις, ομαδικές συμβουλευτικές συναντήσεις (ΟΣΣ), ασκήσεις αυτοξιολόγησης και υποβολή γραπτών εργασιών καθ΄ όλη τη διάρκεια του ακαδημαϊκού έτους.

Στην Ελλάδα λειτουργεί το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο (Ε.Α.Π.) που αποτελεί το 19ο ελληνικό (Α.Ε.Ι) και στην Κύπρο το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου που είναι το δεύτερο, κατά σειρά ίδρυσης, κρατικό πανεπιστημιακό ίδρυμα της χώρας. 

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος

 

 Οι επισκέπτες και χρήστες του ιστοτόπου www.anavasis.gr υπόκεινται στους όρους χρήσης και συνθήκες του ιστοτόπου αυτού. Η παραπάνω συγκατάθεση δεν αφορά συνδέσμους που οδηγούν σε άλλες εταιρείες και οργανισμούς που έχουν τους δικούς τους όρους.

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος

Ανοιχτά και τις Κυριακές!

Είμαστε το μοναδικό φοιτητικό φροντιστήριο Ανοιχτό και τις Κυριακές. Δείτε εδώ αναλυτικά

Ωράριο Λειτουργίας

Έχετε Ερωτήσεις?

Θέλετε να διαβάσετε τις απαντήσεις στις ερωτήσεις σας? Δίνουμε απάντηση σε πολλές από αυτές.

Συχνές Ερωτήσεις

DMCA.com Protection Status