Φοιτητικό Φροντιστήριο Βόλος

Φοιτητικό Φροντιστήριο Βόλος

Τα φοιτητικά χρόνια κυλούν σα νερό και αναρωτιέστε πώς θα καταφέρετε να πάρετε το πτυχίο σας στην ώρα του; Στο φοιτητικό φροντιστήριο Ανάβασις θα βρείτε την πλήρη υποστήριξη που ψάχνετε με τις πτυχιακές εργασίες Βόλος σε κάθε γνωστικό αντικείμενο. Αν πάλι σκέφτεστε να εξειδικευτείτε σε κάποιον κλάδο μετά τη λήψη του πτυχίου σας και να γίνετε περισσότερο ανταγωνιστικοί στην αγορά εργασίας, οι καταξιωμένοι ακαδημαϊκοί μας αναλαμβάνουν μεταπτυχιακές εργασίες Βόλος και είναι πάντοτε διαθέσιμοι να λύσουν οποιαδήποτε απορία μπορεί να έχετε και να δώσουν διευκρινίσεις. Πολλές φορές για την απόκτηση μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών απαιτείται η συγγραφή διπλωματικής εργασίας, που αποτελεί απαιτητική διαδικασία για την πλειονότητα των φοιτητών. Αν και εσείς δυσκολεύεστε με την εκπόνηση της διπλωματικής σας, απευθυνθείτε στους εξειδικευμένους καθηγητές μας που αναλαμβάνουν διπλωματικές εργασίες Βόλος και είναι σε θέση να σας στηρίξουν σε όλα τα στάδια συγγραφής της εργασίας σας από την ανάληψη μέχρι και την παρουσίασή της.

Ζητήστε μια Δωρεάν Κοστολόγηση του Έργου σας Τώρα

Φοιτητική ζωή στο Βόλο

Εάν πέρασες στο Βόλο, είσαι πραγματικά τυχερός! Ο Βόλος αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες και ομορφότερες φοιτητουπόλεις της Ελλάδας που συνδυάζει την ομορφιά της θάλασσας με τη γοητεία του βουνού. Η πόλη σφύζει από ζωή και λόγω της γεωγραφικής της θέσης - βρίσκεται στο κέντρο της Ελλάδας - είναι γεμάτη κόσμο. Ο Βόλος είναι, επίσης, ξακουστός για τα περίφημα τσιπουράδικα όπου μπορείς να απολαύσεις μαζί με την παρέα σου εκτός από το παραδοσιακό τσίπουρο και γευστικούς μεζέδες. Κατά τη διαμονή σου εκεί θα γνωρίσεις τα δημοφιλέστερα σημεία συνάντησης και περιπάτου της πόλης, την πεζοδρομημένη παραλιακή λεωφόρο και το επιβατικό λιμάνι. Αν είσαι της πεζοπορίας άφησε για λίγο το κέντρο της πόλης και πάρε το ΚΤΕΛ για Πήλιο. Το μονοπάτι του Κενταύρου είναι ιδανικό για περπάτημα. Αν πάλι το περπάτημα σε κουράζει, εκμετελλεύσου το εκτεταμένο δίκτυο ποδηλατοδρόμων της πόλης και πήγαινε ευχάριστα και ξεκούραστα στον προορισμό σου.

Φοιτητική Μέριμνα 
  • Στέγαση

Η φοιτητική εστία Βόλου διαθέτει 40 μονόκλινα δωμάτια στα οποία γίνονται δεκτοί για ένα ακαδημαϊκό έτος μόνο πρωτοετείς φοιτητές που σπουδάζουν για την απόκτηση του πρώτου τους πτυχίου και ζουν μακρυά από το πατρικό τους σπίτι όπου διαμένουν μόνιμα οι οικογένειές τους. Οικονομικοί, οικογενειακοί και λόγοι υγείας αποτελούν τις βασικές παραμέτρους για την επιλογή και διαμονή των πρωτοετών προπτυχιακών φοιτητών στη φοιτητική εστία Βόλου.

  • Σίτιση

Το Πανεπιστήμιο Βόλου παρέχει στους φοιτητές του τη δυνατότητα χορήγησης δωρεάν σίτισης έπειτα από την ηλεκτρονική υποβολή αίτησης πριν τη λήξη του τρέχοντος ακαδημαϊκού έτους. Μετά την ολοκλήρωση της εγγραφής-ταυτοποίησης των φοιτητών στις Γραμματείες των Τμημάτων και την απόκτηση των κωδικών του ιδρυματικού τους λογαριασμού, οι πρωτοετείς φοιτητές υποβάλλουν ηλεκτρονικά τις αιτήσεις τους για χορήγηση δωρεάν σίτισης στη φοιτητική λέσχη του Πανεπιστημίου.

  • Υγειονομική Περίθαλψη

Κάθε ανασφάλιστος φοιτητής σε οποιοδήποτε επίπεδο σπουδών και αν βρίσκεται (προπτυχιακό, μεταπτυχιακό, διδακτορικό), δικαιούται σύμφωνα με την εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας, πλήρη ιατροφαρμακευτική́ και νοσοκομειακή́ περίθαλψη στο Εθνικό́ Σύστημα Υγείας (Ε.Σ.Υ.) με κάλυψη των σχετικών δαπανών από́ τον Εθνικό́ Οργανισμό́ Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (Ε.Ο.Π.Υ.Υ.). Οι φοιτητές απευθύνονται πλέον στις Δημόσιες Δομές Υγείας με τον ΑΜΚΑ τους, καθώς το Πανεπιστήμιο από το ακαδημαϊκό́ έτος 2017-2018 δεν μπορεί να εκδώσει ούτε να ανανεώσει βιβλιάρια υγείας σε ανασφάλιστους φοιτητές. Τυχόν βιβλιάρια υγείας φοιτητών που έχουν εκδοθεί από το Π.Θ., ανακαλούνται.

Σχολές - Τμήματα 

Το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας ιδρύθηκε και ξεκίνησε την λειτουργία του το 1984 και ως τις αρχές του 2019 αποτελούνταν από 6 σχολές και 18 τμήματα με πανεπιστημιακές μονάδες στο Βόλο, τη Λάρισα, τα Τρίκαλα, την Καρδίτσα και τη Λαμία. Συγκεκριμένα, αποτελούνταν από τη σχολή Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών, Επιστημών Υγείας, Πολυτεχνική, Γεωπονικών Επιστημών, Θετικών Επιστημών και Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού. Τον Ιανουάριο του 2019 καταργήθηκαν με το ν. 4589 τα ΤΕΙ Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας και το σύνολο των Τμημάτων του ΤΕΙ Θεσσαλίας και τα Τμήματα Ηλεκτρονικών Μηχανικών ΤΕ, Μηχανικών Πληροφορικής ΤΕ, Νοσηλευτικής και Φυσικοθεραπείας του ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας εντάχθηκαν στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, το οποίο αποτελείται πλέον από 8 Σχολές και συνολικά 35 Τμήματα. Πρόκειται για ένα από τα νεότερα ΑΕΙ της χώρας που διαθέτει στο ενεργητικό του 44.994 προπτυχιακούς φοιτητές και 6.401 μεταπτυχιακούς και υποψήφιους διδάκτορες.

1. Φοιτητικό φροντιστήριο Βόλος - Πολυτεχνική Σχολή

Το Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών ιδρύθηκε και ξεκίνησε την λειτουργία του το 1999. Το προπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών του Τμήματος διαρκεί πέντε έτη και το πτυχίο του παρέχει στους αποφοίτους του πλήρη επαγγελματικά δικαιώματα αρχιτέκτονα μηχανικού στην Ελλάδα και στις χώρες της ΕΕ. Στόχος του προγράμματος σπουδών του Τμήματος είναι να διαμορφώσει αρχιτέκτονες καταρτισμένους τεχνικά, εφοδιασμένους με κοινωνική και πολιτισμική ευαισθησία και με διευρυμένες δυνατότητες κατανόησης του αρχιτεκτονικού σχεδιασμού. 

Το Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών υπάγεται στην Πολυτεχνική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (5ετές Πρόγραμμα Σπουδών). Ιδρύθηκε τον Μάρτιο του 2000 ως Τμήμα Μηχανικών Η/Υ, Τηλεπικοινωνιών και Δικτύων, δέχτηκε τους πρώτους φοιτητές τον Σεπτέμβριο του ιδίου έτους και τον Ιούνιο του 2013 μετονομάστηκε σε Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών. Το Τμήμα από το ακαδημαϊκό έτος 2019-2020 υλοποιεί ένα νέο πρόγραμμα σπουδών, το οποίο ενσωματώνει:

  • Νέες τεχνολογικές και επιστημονικές εξελίξεις στην επιστήμη των Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών.
  • Βέλτιστες διεθνείς πρακτικές στην εκπαίδευση των Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών.
  • Ευελιξία στους φοιτητές για την ολοκλήρωση του προγράμματος εντός των προβλεπόμενων χρονικών ορίων.

Το νέο πρόγραμμα είναι ισότιμο και αντίστοιχο με το Δίπλωμα Ενιαίου και Αδιάσπαστου Τίτλου Σπουδών Μεταπτυχιακού Επιπέδου (Integrated Master) στην ειδικότητα του Τμήματος, επιπέδου 7 του Εθνικού και Ευρωπαϊκού πλαισίου προσόντων.

Tο Τμήμα Μηχανικών Χωροταξίας, Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΤΜΧΠΠΑ) του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας ξεκίνησε τη λειτουργία του το 1989 και είναι το πρώτο Τμήμα στην Ελλάδα που προσέφερε Πανεπιστημιακό Δίπλωμα στη Χωροταξία, Πολεοδομία και την Περιφερειακή Ανάπτυξη. Οι φοιτητές του Τμήματος εκπαιδεύονται σε μαθήματα Οικονομίας, Ανάπτυξης, Περιβάλλοντος, Διαχείρισης, Μεθόδων Ανάλυσης και Επίλυσης προβλημάτων με τη χρήση εξειδικευμένων εργαλείων και τεχνικών.Οι απόφοιτοι του Τμήματος είναι πτυχιούχοι μηχανικοί.

Το Τμήμα ιδρύθηκε το 1985 με το όνομα Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών Βιομηχανίας ως ένα από τα τρία ακαδημαϊκά Τμήματα της τότε νεοϊδρυθείσας Σχολής Επιστημών Παραγωγής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (Π.Δ. 302/31-5-1985). Το 2009 το Τμήμα μετονομάσθηκε σε Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών (Π.Δ. 26/16-3-2009).Το πρόγραμμα σπουδών στοχεύει στην προετοιμασία Μηχανολόγων Μηχανικών με υψηλή τεχνική κατάρτιση, ικανών να προάγουν την επιστήμη τους και τις ποικίλες εφαρμογές της, να μελετούν, να κατανοούν και να επιλύουν επιστημονικά και τεχνολογικά προβλήματα, να προσαρμόζονται σε ένα διαρκώς εξελισσόμενο οικονομικό και τεχνολογικό περιβάλλον, να συνεισφέρουν στην οικονομική και τεχνολογική ανάπτυξη της χώρας και της διεθνούς κοινότητας, αλλά και να διεξάγουν έρευνα για καινοτόμες διεργασίες, κατασκευές, συσκευές και προϊόντα και να συνδέουν την έρευνα αυτή με τις πραγματικές ανάγκες της κοινωνίας

Το Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών ιδρύθηκε το 1993 με το Προεδρικό Διάταγμα 177/93 και εντάχθηκε στην τότε Σχολή Τεχνολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με έδρα τον Βόλο. Οι κύριοι στόχοι του Τμήματος είναι οι ακόλουθοι:

  • Να παράσχει υψηλού επιπέδου γνώσεις που καλύπτουν όλο το φάσμα του αντικειμένου του Πολιτικού Μηχανικού και να διαμορφώσει αποφοίτους με τα απαραίτητα προσόντα και δεξιότητες για τη μελλοντική επαγγελματική τους δραστηριότητα.
  • Να παράσχει στους φοιτητές υψηλού επιπέδου εκπαίδευση σε ευρύ πεδίο αντικειμένων πολιτικού μηχανικού που συχνά απαιτούνται για την ανάληψη εργασίας σε θέσεις υψηλών απαιτήσεων του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.
  • Να προωθήσει τη διεθνή συνεργασία σε τομείς έρευνας με κινητικότητα των φοιτητών και των διδασκόντων.
  • Να αναπτύξει βασική και εφαρμοσμένη έρευνα με διεθνή απήχηση και αναγνώριση.
  • Να προωθήσει τη συνεργασία ανάμεσα σε ομοειδή τμήματα στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

2. Φοιτητικό φροντιστήριο Βόλος - Σχολή Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών

Το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου (Π.Τ.Δ.Ε.) Θεσσαλίας ιδρύθηκε το 1985 (ΦΕΚ 113/31-5-1985) και άρχισε να δέχεται τις πρώτες φοιτήτριες και φοιτητές από το ακαδημαϊκό έτος 1988-89 (ΦΕΚ 40/1-2-1988). Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία το Π.Τ.Δ.Ε. επιδιώκει:

  • Να καλλιεργεί και να προάγει τις παιδαγωγικές επιστήμες με την ακαδημαϊκή και την εφαρμοσμένη διδασκαλία και έρευνα.
  • Να παρέχει στους πτυχιούχους του τα απαραίτητα εφόδια που θα εξασφαλίζουν την άρτια κατάρτισή τους για την επιστημονική και επαγγελματική τους σταδιοδρομία
  • Να συμβάλλει στην εξύψωση του επιπέδου και την κάλυψη των αυξανόμενων αναγκών της εκπαίδευσης σε ό,τι αφορά παιδαγωγικά ζητήματα
  • Να συμβάλλει στην αντιμετώπιση και επίλυση παιδαγωγικών προβλημάτων γενικότερα.

Το Παιδαγωγικό Τμήμα Ειδικής Αγωγής ιδρύθηκε το 1993 και άρχισε να λειτουργεί το 1998. Έχει έδρα το Βόλο και εντάσσεται στη Σχολή Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών. Αποστολή του Τμήματος είναι η προετοιμασία των Ειδικών Παιδαγωγών που θα στελεχώσουν τις δομές ειδικές αγωγής και εκπαίδευσης την Προσχολική και Σχολική Εκπαίδευση. Στο πλαίσιο του Προγράμματος Σπουδών του Τμήματος οι φοιτητές/τριες έχουν τη δυνατότητα να καταρτιστούν στην εκπαίδευση διαφορετικών κατηγοριών μαθητών/μαθητριών με ειδικές μαθησιακές ανάγκες, όπως μαθητές με νοητική υστέρηση, προβλήματα ακοής, προβλήματα όρασης, αυτισμό και μαθησιακές δυσκολίες.

Το Π.Τ.Π.Ε. φιλοδοξεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των καιρών, δηλαδή την προετοιμασία εκπαιδευτικών για την προσχολική εκπαίδευση, βάσει των νέων δεδομένων των επιστημών της αγωγής. Η αποστολή του Π.Τ.Π.Ε., που είναι η διδασκαλία και η έρευνα γύρω από την ευαίσθητη περίοδο της προσχολικής και πρώτης παιδικής ηλικίας κατά την οποία διαμορφώνεται η προσωπικότητα του ανθρώπου, μας υποχρεώνει διδάσκοντες/ουσες και φοιτητές/ριες, να αναζητούμε κάθε στιγμή τις πιο πρόσφορες, δημιουργικές και νεοτερικές μεθόδους που αξιοποιούν τα επιστημονικά δεδομένα, προάγουν τη γνώση και βοηθούν τους/τις αποφοίτους στην παραπέρα εξειδίκευση των ενδιαφερόντων τους.

Το Τμήμα  ιδρύθηκε με το νόμο 4589/2019 (ΦΕΚ 13/τ.Α’/29.01.2019) και θα δεχθεί τους πρώτους εισακτέους στο Βόλο, το ακαδημαϊκό έτος 2019-20. Το Τμήμα θεραπεύει μια δυναμική διεπιστημονική περιοχή γνώσης που αναδύεται στο πλαίσιο της αναδιάταξης των ανθρωπιστικών επιστημών και ιδιαίτερα των σπουδών της γλώσσας και του πολιτισμού στο σύγχρονο παγκοσμιοποιημένο περιβάλλον δημιουργίας, παραγωγής και επικοινωνίας της γνώσης και της πληροφορίας. 

Σκοπός του Τμήματος ΙΑΚΑ είναι η κατάρτιση επιστημόνων με διεπιστημονική προοπτική σε θέματα αιχμής στο πεδίο των κοινωνικών και ανθρωπιστικών επιστημών και η προετοιμασία τους για τη σύγχρονη έρευνα. Το IAΚΑ καταρτίζει ιστορικούς, αρχαιολόγους και κοινωνικούς ανθρωπολόγους οι οποίοι μπορούν να καλύπτουν τις ανάγκες της εκπαίδευσης, της έρευνας, της ανάδειξης και διαχείρισης της πολιτισμικής κληρονομιάς, καθώς και τις απαιτήσεις μεταγραφής των ιστορικών, αρχαιολογικών και εθνογραφικών δεδομένων στο ηλεκτρονικό περιβάλλον.

Το Τμήμα  ιδρύθηκε με το νόμο 4589/2019 (ΦΕΚ 13/τ.Α’/29.01.2019) και θα δεχθεί τους πρώτους εισακτέους στο Βόλο, το ακαδημαϊκό έτος 2019-20. Παρέχει διεπιστημονική εκπαίδευση σε αντικείμενα που αφορούν τον πολιτισμό και τις πρακτικές πολιτισμικής παραγωγής σε σύγχρονα περιβάλλοντα. Οι σπουδές στο αντικείμενο του πολιτισμού και των δημιουργικών βιομηχανιών συνδυάζουν την θεωρητική κατάρτιση σε θέματα πολιτισμού με την εκπαίδευση σε εφαρμοσμένα πεδία πολιτισμικής παραγωγής. 

3. Φοιτητικό φροντιστήριο Βόλος - Σχολή Επιστημών Φυσικής Αγωγής Αθλητισμού Και Διαιτολογίας

Το Τμήμα Διαιτολογίας και Διατροφολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας ιδρύθηκε το 2019 και εδρεύει στα Τρίκαλα. Αποστολή του Τμήματος είναι η κατάρτιση επιστημόνων, που θα εφαρμόσουν την επιστήμη της διαιτολογίας και διατροφολογίας, για τη βελτίωση των διατροφικών συνηθειών, της υγείας, ευεξίας και ποιότητας ζωής του ανθρώπου. Απώτερος σκοπός του Τμήματος είναι να καταστεί ένα Κέντρο αναφοράς σε θέματα που σχετίζονται με τη διαιτολογία και τη διατροφή, χρησιμοποιώντας ως μέσο τη γνώση, την έρευνα και την καινοτομία. 

Το Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ) ιδρύθηκε το έτος 1994 στα Τρίκαλα και ανήκει στη Σχολή Επιστημών Φυσικής Αγωγής Αθλητισμού και Διαιτολογίας (Σ.Ε.Φ.Α.Α.Δ.) από το 2019. Αποστολή του Τμήματος είναι:

  • Να καλλιεργεί και να προάγει την επιστήμη της Φυσικής Αγωγής και του Αθλητισμού με την ακαδημαϊκή και εφαρμοσμένη διδασκαλία και έρευνα.
  • Να παρέχει στους αποφοίτους τις γνώσεις και τις δεξιότητες που απαιτούνται για την επιστημονική και επαγγελματική τους εξέλιξη,
  • Να συμβάλει στην πρόοδο του ελληνικού αθλητισμού και στην καλλιέργεια της αθλητικής ιδέας,
  • Να προωθήσει την ευαισθητοποίηση των πολιτών κάθε ηλικίας σχετικά με τη σημασία της φυσικής αγωγής και της άσκησης, ως βασικού παράγοντα για τη βελτίωση της υγείας και της ποιότητας ζωής.

4. Φοιτητικό φροντιστήριο Βόλος - Σχολή Επιστημών Υγείας

Το ΤBB ιδρύθηκε το 2000 και τα τελευταία χρόνια δέχεται περισσότερους από 100 προπτυχιακούς φοιτητές ετησίως. Είναι το μοναδικό Τμήμα στην Ελλάδα που εστιάζει στους δύο αυτούς τομείς των βιολογικών επιστημών, προσφέροντας ποιοτική και εκσυγχρονισμένη εκπαίδευση σε προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές, αναπτύσσοντας ταυτόχρονα την έρευνα και την παροχή υπηρεσιών. Στόχος του Τμήματος είναι η παροχή θεωρητικής και πρακτικής εκπαίδευσης και η επιμόρφωση νέων επιστημόνων σε προπτυχιακό, μεταπτυχιακό, διδακτορικό και μεταδιδακτορικό επίπεδο σε θέματα που αφορούν τη βιοχημεία και τη βιοτεχνολογία.

Σκοπός του Τμήματος Δημόσιας και Ενιαίας Υγείας είναι η έρευνα και η εκπαίδευση στην εκτίμηση των αναγκών υγείας, στην εφαρμογή βασισμένων στην τεκμηρίωση μέτρων για την βελτίωση της υγείας και για την προστασία του περιβάλλοντος, στην αξιοποίηση των υπηρεσιών υγείας στο έργο αυτό και στην αξιολόγηση της αποτελεσματικότητας των παρεμβάσεων. Η διεπιστημονική και ολοκληρωμένη θεώρηση της υγείας ανθρώπων, ζώων και περιβάλλοντος αποτελεί καινοτόμο προσέγγιση που κατατάσσει το Τμήμα Δημόσιας και Ενιαίας Υγείας στην πρωτοπορία της επιστήμης διεθνώς.

Το Τμήμα Ιατρικής ιδρύθηκε το 1985 και δέχθηκε για πρώτη φορά φοιτητές το ακαδημαϊκό έτος 1990-1991. Αποτελεί το πρώτο Τμήμα στην ανάπτυξη της Σχολής Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, είναι αυτόνομο από το 1995 και λειτουργεί στη Λάρισα. Στο Τμήμα Ιατρικής λειτουργεί Προπτυχιακός & Μεταπτυχιακός Κύκλος Σπουδών (με 14 Μεταπτυχιακά Προγράμματα και εκπόνηση Διδακτορικής Διατριβής). 

Το Τμήμα Κτηνιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας ιδρύθηκε με το ΠΔ 177/1993, είναι δε ενταγμένο στη Σχολή Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου και εδρεύει στην Καρδίτσα. Η λειτουργία του Τμήματος άρχισε το 1994, από τότε δε το Τμήμα συμμετέχει ενεργά στην εκπαίδευση των Ελλήνων κτηνιάτρων. Το Τμήμα Κτηνιατρικής καλλιεργεί το γνωστικό αντικείμενο της κτηνιατρικής επιστήμης και έχει την ευθύνη της οργάνωσης και της υλοποίησης της εκπαιδευτικής και ερευνητικής δραστηριότητας στο αντικείμενο αυτό. Αποστολή του Τμήματος είναι η κατάρτιση επιστημόνων, οι οποίοι θα θεραπεύουν το κτηνιατρικό επάγγελμα, απασχολούμενοι στους τομείς της υγείας και της προστασίας των ζώων, της αύξησης και της βελτίωσης της ζωικής παραγωγής, της υγιεινής και της τεχνολογίας των προϊόντων ζωικής προέλευσης, της προστασίας των ανθρώπων από τις ζωοανθρωπονόσους, της προστασίας του περιβάλλοντος, της πειραματικής ιατρικής, της κτηνιατρικής έρευνας και των εφαρμογών της.

Νοσηλευτική είναι η επιστήμη που ασχολείται με την φροντίδα των ατόμων, της οικογένειας και της κοινότητας και έχει στόχο την πρόληψη, την προαγωγή και την αποκατάσταση όλων των φυσιολογικών βιοψυχοκοινωνικών λειτουργιών της υγείας ενός ατόμου. Αποστολή του τμήματος Νοσηλευτικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας είναι να παρέχει την απαραίτητη θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση στους φοιτητές του, προκειμένου να ασκήσουν την επιστήμη της Νοσηλευτικής. Οι απόφοιτοι του τμήματος φέρουν τον επαγγελματικό τίτλο του Νοσηλευτή και έχουν δικαίωμα απασχόλησης στην Πρωτοβάθμια, ∆ευτεροβάθμια και Τριτοβάθμια φροντίδα υγείας, ως στελέχη νοσηλευτικών µονάδων στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Μεταξύ άλλων οι απόφοιτοι μπορούν να  εργαστούν ως αυτοαπασχολούμενοι Νοσηλευτές γενικής φροντίδας, να συμμετέχουν στη διεξαγωγή ερευνητικών  μελετών, να ασχοληθούν με την εκπαίδευση, κ.ά.

Το Τμήμα Φυσικοθεραπείας της Σχολής Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας λειτουργεί στην πόλη της Λαμίας του Νομού Φθιώτιδας και είναι ένα από τα πέντε Τμήματα Φυσικοθεραπείας που λειτουργούν στην Ελλάδα. Σκοπός του Τμήματος είναι η κατάρτιση επιστημόνων, οι οποίοι θα θεραπεύουν την επιστήμη της Φυσικοθεραπείας, με σκοπό την πρόληψη, βελτίωση και αποκατάσταση παθολογικών καταστάσεων, συγγενών και επίκτητων, καθώς και τραυματικών βλαβών που προκαλούν διαταραχές όπως στο ερειστικό, μυϊκό, νευρικό, αναπνευστικό και καρδιοαγγειακό σύστημα. 

5. Φοιτητικό φροντιστήριο Βόλος - Σχολή Οικονομικών Και Διοικητικών Επιστημών

Το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (ΤΔΕ) του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (ΠΘ) με έδρα την Λάρισα ιδρύθηκε με το Νόμο 4589/2019 (ΦΕΚ Α 13/29.01.2019, Άρθρο 22, παράγραφος 1δ) και λειτουργεί από το Σεπτέμβριο του 2019. Με την ίδρυσή του, το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων εντάχθηκε στη Σχολή Οικονομικών και Διοικητικών Επιστημών του ΠΘ η οποία επίσης ιδρύθηκε με το Ν.4589/2019 (ΦΕΚ 13 A΄/29.01.2019, Άρθρο 21, παράγραφος 1ββ). Στόχος του Προγράμματος Σπουδών του ΤΔΕ του ΠΘ είναι η παροχή επιστημονικής γνώσης σε θέματα που άπτονται της διοίκησης των επιχειρήσεων. 

Το Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας ιδρύθηκε το ακαδημαϊκό έτος 2018/19. Ο κύριος σκοπός του Τμήματος είναι η προαγωγή γνώσης και έρευνας στα γνωστικά αντικείμενα της Λογιστικής και της Χρηματοοικονομικής. Oι φοιτητές του Τμήματος αποκτούν εξειδικευμένες γνώσεις σχετικά με τα ελληνικά και διεθνή λογιστικά πρότυπα και την λειτουργία των αγορών χρήματος και κεφαλαίου. 

Το Τμήμα Οικονομικών Επιστημών (ΤΟΕ) του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (ΠΘ) ιδρύθηκε με το Π.Δ. 211/3-9-99 (ΦΕΚ 179A'/06-09-1999) και λειτουργεί από το Σεπτέμβριο του 1999 με έδρα τον Βόλο. Από τον Ιανουάριο του 2019, με τον Νόμο 4589/2019 (ΦΕΚ Α 13/29.01.2019, Άρθρο 22, παράγραφος 2α), το ΤΟΕ εντάχθηκε στη Σχολή Οικονομικών και Διοικητικών Επιστημών του ΠΘ η οποία επίσης ιδρύθηκε με τον ίδιο Νόμο (Άρθρο 21, παράγραφος 1ββ). Αποστολή του ΤΟΕ, σύμφωνα με το Π.Δ. ίδρυσης του, είναι «η κατάρτιση επιστημόνων ικανών να συμβάλλουν στην περαιτέρω πρόοδο της οικονομικής θεωρίας και των εφαρμογών της στην οικονομική πολιτική του κράτους, στην πρόβλεψη των οικονομικών φαινομένων και στην ανάπτυξη παραγωγικών δραστηριοτήτων».

6. Φοιτητικό φροντιστήριο Βόλος - Σχολή Τεχνολογίας

Το Τμήμα Δασολογίας, Επιστημών Ξύλου και Σχεδιασμού (ΔΕΞΥΣ) είναι ένα νέο πρωτότυπο Τμήμα για τα ακαδημαϊκά δεδομένα της χώρας που δημιουργήθηκε το 2019 στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας σε εφαρμογή του Νόμου 4589/2019. Οι φοιτητές του παρακολουθούν ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα σπουδών, διάρκειας 5 ετών που με την ολοκλήρωσή του οδηγεί στην απονομή ενιαίου και αδιάσπαστου τίτλου σπουδών μεταπτυχιακού επιπέδου (integrated master) στην ειδικότητα του Δασολόγου, Επιστήμονα Ξύλου & Σχεδιαστή Προϊόντων. Το πρόγραμμα αυτό παρέχει καθετοποιημένη γνώση από την αειφορική διαχείριση του φυσικού περιβάλλοντος, μέχρι την αξιοποίηση των κύριων προϊόντων του, με έμφαση στο ξύλο και τις χρήσεις του, αλλά και στον σχεδιασμό προϊόντων. 

Το πρόγραμμα του νεοσύστατου Τμήματος Περιβάλλοντος διαρθρώνεται σε 8 εξάμηνα σπουδών (4ετούς φοίτησης Τμήμα) όπου οι φοιτητές για να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους θα πρέπει να συμπληρώσουν συνολικά 240 ECTS (30 ECTS ανά εξάμηνο σπουδών). Το πρόγραμμα σπουδών διαρθρώθηκε με τέτοιο τρόπο ώστε στην διάρκεια των 2 πρώτων εξαμήνων οι φοιτητές να αποκτήσουν βασικές γνώσεις σε δομικές επιστήμες για την κατανόηση των διεργασιών στο περιβάλλον (Χημεία, Φυσική, Βιολογία, Μαθηματικά), καθώς και μαθήματα που θα εισαγάγουν τους φοιτητές στο φυσικό και δομημένο Περιβάλλον, στην Περιβαλλοντική Μηχανική και στην Περιβαλλοντική Γεωλογία. 

Το Τμήμα Συστημάτων Ενέργειας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας καλύπτει ένα ευρύ φάσμα σε θέματα ενέργειας εμβαθύνοντας στις θεματικές ενότητες: α) Συστήματα Θερμικής Ενέργειας, β) Συστήματα Ηλεκτρικής Ενέργειας, γ) Συστήματα Αξιοποίησης Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, δ) Ενεργειακή Τεχνολογία Οχημάτων, ε) Ενεργειακές Υποδομές, ζ) Διαχείριση Ενέργειας

Το Τμήμα Ψηφιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας καλύπτει όλο το βασικό φάσμα γνώσεων της τεχνολογίας των υπολογιστών και της πληροφορικής, ώστε οι απόφοιτοί του να έχουν τα επαγγελματικά δικαιώματα και τις επαγγελματικές προοπτικές που έχουν και οι απόφοιτοι Τμημάτων συναφών με την πληροφορική, αλλά παρέχει και εξειδίκευση γνώσεων που επιτρέπει στους αποφοίτους αυτούς να αναπτύσσουν καινοτόμα συστήματα για ανερχόμενους τομείς, με μεγάλο οικονομικό αντικείμενο και κοινωνική επίδραση στο κοντινό και απώτερο μέλλον.

7. Φοιτητικό φροντιστήριο Βόλος - Σχολή Γεωπονικών Επιστημών

Το Τμήμα Γεωπονίας Ιχθυολογίας και Υδάτινου Περιβάλλοντος (τΓΙΥΠ) ιδρύθηκε στο πλαίσιο μιας καινοτόμου πρωτοβουλίας, προκειμένου να καλυφθούν οι συνεχώς αυξανόμενες ανάγκες στην εκπαίδευση και στην έρευνα για τη στελέχωση της πρωτογενούς παραγωγής στη χώρα όσον αφορά στην επιστήμη της Iχθυολογίας, με την ευρεία έννοια του όρου. Κυρίαρχος στόχος του Προγράμματος Σπουδών, είναι η εκπαίδευση επιστημόνων ικανών στην ανάπτυξη, εφαρμογή και μετάδοση τεχνογνωσίας και τεχνολογικών καινοτομιών, σχετικά με την παραγωγή, μεταποίηση και διάθεση των αλιευτικών/υδατοκαλλιεργητικών προϊόντων καθώς και την αειφορική διαχείριση του υδάτινου οικοσυστήματος. 

Το 1988 λειτούργησε στη Σχολή Επιστημών Παραγωγής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας το Τμήμα Γεωπονίας Φυτικής και Ζωικής Παραγωγής. Το ακαδημαϊκό έτος 2002-2003, το Τμήμα αυτονομήθηκε, μετονομάστηκε σε Τμήμα Γεωπονίας Φυτικής Παραγωγής και Αγροτικού Περιβάλλοντος της Σχολής Γεωπονικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Αποστολή του Τμήματος Γεωπονίας Φυτικής Παραγωγής και Αγροτικού Περιβάλλοντος είναι να παρέχει γνώσεις για την πανεπιστημιακή κατάρτιση των μελλοντικών γεωπόνων, ώστε να είναι ικανοί να χειρίζονται την κλασσική και τη σύγχρονη μεθοδολογία δημιουργίας και παραγωγής βελτιωμένου πολλαπλασιαστικού υλικού (γενετική βελτίωση, βιοτεχνολογία-γενετική μηχανική), τη σύγχρονη καλλιεργητική τεχνική (φυσιολογία, θρέψη, φυτοπροστασία), την ανάπτυξη σύγχρονης γεωργικής τεχνολογίας, τη διαχείριση των φυσικών πόρων και του αγροτικού περιβάλλοντος και την ασφάλεια στην παραγωγή προϊόντων φυτικής προέλευσης.

Το Τμήμα Γεωπονίας- Αγροτεχνολογίας προσφέρει βασική και εφαρμοσμένη Γεωπονική εκπαίδευση και έρευνα με έμφαση στις σύγχρονες και καινοτόμες τεχνολογίες για την ποσοτική και ποιοτική βελτιστοποίηση της γεωργικής παραγωγής. Οι φοιτητές του Τμήματος θα εξοικειώνονται με όλα τα επιστημονικά πεδία της γεωργικής παραγωγής όπως οι μέθοδοι και τα συστήματα καλλιέργειας, τα γεωργικά μηχανήματα, τη γεωργία ακρίβειας, κ.ά.

Το Τμήμα Επιστήμης Ζωικής Παραγωγής του Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας ιδρύθηκε το 2019 και εδρεύει στο συγκρότημα Γαιόπολις του ΠΘ στη Λάρισα. Στόχοι και αποστολή του Τμήματος είναι η κατάρτιση επιστημόνων, οι οποίοι θα θεραπεύουν την επιστήμη ζωικής παραγωγής και θα εξυψώνουν και θα αναδεικνύουν το επάγγελμα του γεωπόνου, απασχολούμενοι στους τομείς της βιολογίας και της διαχείρισης των αγροτικών ζώων.

Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής της Σχολής Γεωπονικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.Είναι ένα Τμήμα 5ετούς φοίτησης με ένα σύγχρονο πρόγραμμα σπουδών που καλύπτει αφενός το γνωστικό αντικείμενο της τεχνολογίας παραγωγής, επεξεργασίας και συντήρησης, ποιοτικού ελέγχου, σχεδιασμού και βελτίωσης ποιότητας και ασφάλειας τροφίμων, αφετέρου το αντικείμενο της διατροφής του ανθρώπου, της ανάπτυξης βιολειτουργικών τροφίμων και της επίδρασης της διατροφής στην ανθρώπινη υγεία. 

8. Φοιτητικό φροντιστήριο Βόλος - Σχολή Θετικών Επιστημών

Το τμήμα Μαθηματικών της Σχολής Θετικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας ιδρύθηκε με το άρθρο 22 του Νόμου 4589/2019 και έχει έδρα τη Λαμία, ενώ οι πρώτοι φοιτητές εισήχθησαν το ακαδημαϊκό έτος 2019-2020. Στόχοι του Τμήματος είναι:

  • η εκπαίδευση των προπτυχιακών φοιτητών προκειμένου να κατανοούν θεμελιώδεις έννοιες των Μαθηματικών, να καλλιεργούν και να αναπτύσσουν μαθηματική σκέψη, ώστε να είναι ικανοί να διαχειρίζονται ζητήματα που απαιτούν ποιοτική και ποσοτική αντίληψη,
  • η παροχή υψηλού επιπέδου μαθηματικής γνώσης στους φοιτητές, η οποία να ανταποκρίνεται στην εξέλιξη των κλασικών και σύγχρονων περιοχών της μαθηματικής επιστήμης, και
  • οι απόφοιτοί του να είναι άρτια καταρτισμένοι επιστήμονες, ώστε να είναι απαραίτητοι για την κάλυψη των αναγκών της εκπαίδευσης, της οικονομίας και της έρευνας.

Το Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών είναι κομμάτι της Σχολής Θετικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, έχει έδρα τη Λαμία και ιδρύθηκε το 2013. Τα γνωστικά αντικείμενα που θεραπεύει καλύπτουν όλο το φάσμα της Επιστήμης της Πληροφορικής και των Τηλεπικοινωνιών και ειδικότερα τις περιοχές της Ασφάλειας Συστημάτων, της Διαχείρισης Μεγάλου Όγκου Δεδομένων, της Πληροφορικής στην Εκπαίδευση-Διδακτική της Πληροφορικής, τις Προσωπικές Επικοινωνίες, τα Ασύρματα, Οπτικά και Ενσύρματα Δίκτυα και τις εφαρμογές τους.

Το Τμήμα Πληροφορικής με Εφαρμογές στη Βιοϊατρική λειτουργεί από το ακαδημαϊκό έτος 2004-2005. Είναι ένα πρωτοποριακό τμήμα στον τομέα των Εφαρμοσμένων Επιστημών, καθώς καλύπτει ένα ευρύ φάσμα, τόσο στον τομέα της Πληροφορικής όσο και στον τομέα των εφαρμογών στη Βιοϊατρική. Το Τμήμα παρέχει στους φοιτητές γνώσεις Πληροφορικής αλλά και μία παράλληλη εξειδίκευση, που περιλαμβάνει την αξιοποίηση των Πληροφοριακών Συστημάτων στο χώρο της Υγείας, την ανάπτυξη λογισμικού για μεγάλες ιατρικές μονάδες, καθώς και την έρευνα στη Βιοϊατρική Τεχνολογία και Βιοπληροφορική.

Το Τμήμα Φυσικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας ιδρύθηκε με το άρθρο 22 του Νόμου 4589/2019 με έδρα τη Λαμία και οι πρώτοι φοιτητές εισήχθησαν το ακαδημαϊκό έτος 2019-2020. Σκοπός του Τμήματος είναι αφενός η παροχή ποιοτικής θεωρητικής και πρακτικής εκπαίδευσης στους φοιτητές και στις φοιτήτριές του σε διάφορα πεδία αιχμής της Φυσικής και αφετέρου η παραγωγή πρωτότυπης υψηλού επιπέδου έρευνας. Τα γνωστικά αντικείμενα που θεραπεύει καλύπτουν  ένα ευρύ φάσμα της Επιστήμης της Φυσικής με τέσσερεις κύριες κατευθύνσεις: Θεωρητική Φυσική & Αστροφυσική β) Πυρηνική Φυσική, Φυσική Στοιχειωδών Σωματιδίων & Φυσική Πλάσματος, Φυσική της Συμπυκνωμένης Ύλης και Εφαρμοσμένη Φυσική-Ηλεκτρονική.

Δωρεάν Κοστολόγηση Εργασίας

Ανοιχτά και τις Κυριακές!

Είμαστε το μοναδικό φοιτητικό φροντιστήριο Ανοιχτό και τις Κυριακές. Δείτε εδώ αναλυτικά

Ωράριο Λειτουργίας

DMCA.com Protection Status