Φοιτητικό Φροντιστήριο Κομοτηνή

Φοιτητικό Φροντιστήριο Κομοτηνή 1

Αν αναρωτιέστε πώς θα τα βγάλετε πέρα με τις πτυχιακές εργασίες Κομοτηνή τώρα που περάσατε στη σχολή που επιθυμούσατε, στο φοιτητικό φροντιστήριο Ανάβασις θα βρείτε πλήρη υποστήριξη σε όλα τα στάδια συγγραφής της πτυχιακής σας. Αν πάλι θέλετε να συνεχίσετε με σπουδές μεταπτυχιακού επιπέδου, εμπιστευτείτε στους έμπειρους καθηγητές μας τις μεταπτυχιακές εργασίες Κομοτηνή και λάβετε ποιοτικά έργα στις χαμηλότερες τιμές της αγοράς. Αν είστε ένα βήμα πριν τη λήψη του μεταπτυχιακού σας διπλώματος, το έμπειρο επιστημονικό προσωπικό μας αναλαμβάνει υπεύθυνα την πλήρη στήριξή σας με τις διπλωματικές εργασίες Κομοτηνή. Αν, τέλος, η διπλωματική σας εργασία απαιτεί τη διεξαγωγή έρευνας, στο φροντιστήριό μας αναλαμβάνουμε να σας υποστηρίξουμε ώστε να φέρετε σε πέρας τις στατιστικές αναλύσεις Κομοτηνή που απαιτεί η εργασία σας. 

Εάν ψάχνετε φοιτητικό φροντιστήριο Κομοτηνή, τότε επιλέξτε το Ανάβασις, το #1 φροντιστήριο εκπόνησης εργασιών και λάβετε υποστήριξη με όλες τις φοιτητικές εργασίες Κομοτηνή

Ζητήστε μια Δωρεάν Κοστολόγηση του Έργου σας Τώρα

Φοιτητής στην Κομοτηνή

Βρίσκεται στο κέντρο της Θράκης και είναι μια πόλη μεστή από αρώματα και μυρωδιές με ωραία στέκια για μεζέ, ζαχαροπλαστεία με βουτυρένια γλυκίσματα, παραδοσιακά καφεκοπτεία, αλλά και καλόγουστα μπαράκια γεμάτα από φοιτητές που χαρίζουν νεανικό παλμό στις πλακοστρωμένες οδούς της, καθώς επιστρέφουν από τη νυχτερινή διασκέδαση. Αν πέρασες και εσύ σε αυτή την πόλη που μοιάζει με πολιτισμικό ψηφιδωτό, καθώς εναρμονίζει απόλυτα όλες τις αντιθέσεις, τότε... καλωσόρισες στην Κομοτηνή!

Κατά τη διαμονή σου εκεί πολύ γρήγορα θα διαπιστώσεις πόσα πράγματα μπορείς να κάνεις και να δεις σε αυτή τη νεανική και ενδιαφέρουσα πόλη. Μια βόλτα στην κεντρική πλατεία της Αγίας Ειρήνης και μια περιήγηση στο κέντρο της πόλης σίγουρα θα σε πείσει. Από τη διαμονή σου στην Κομοτηνή δεν πρέπει επίσης να λείψει η περιήγηση στην Παλαιά Αγορά, έτσι για να κάνεις χάζι στα μικρομάγαζά της. Για τους λάτρεις της φύσης μια απόδραση - εξπρες στο Δάσος Νυμφαίας δεν θα 'ταν κακή ιδέα. Σε απόσταση αναπνοής από το κέντρο της πόλης θα συναντήσεις το Δάσος Νυμφαίας, ένα ιδανικό μέρος αν έχεις ανάγκη από μια Κυριακάτικη εξόρμηση με την παρέα σου προς τα περίχωρα.

Η ζωή στο Δ.Π.Θ.

Εάν Δεν Πέρασες Θεσσαλονίκη, τότε σίγουρα πέρασες σε ένα από τα μεγαλύτερα Πανεπιστήμια της χώρας από άποψη ενεργού φοιτητικού πληθυσμού, το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης. Η Πανεπιστημιούπολη αποτελείται από 8 Σχολές, 20 Τμήματα και έναν μεγάλο αριθμό Μεταπτυχιακών Προγραμμάτων Σπουδών και αριθμεί περίπου 29.000 φοιτητές, ενώ το ερευνητικό και διδακτικό προσωπικό της υπερβαίνει τα 700 άτομα.

Το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης δεν φροντίζει μόνο για τη σίτιση των φοιτητών του στις πόλεις της Κομοτηνής, της Ξάνθης, της Αλεξανδρούπολης και της Ορεστιάδας, όπου εδρεύουν τα Τμήματά του, αλλά μεριμνά και για την όσο το δυνατόν καλύτερη κάλυψη των αναγκών στέγασης των φοιτητών του. Συγκεκριμένα, στις τέσσερις προαναφερόμενες πόλεις που εδρεύουν τα Τμήματα του Πανεπιστημίου υπάρχουν φοιτητικές εστίες και μισθωμένα δωμάτια στα οποία διαμένουν όσοι φοιτητές πληρούν τα προαπαιτούμενα κριτήρια.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, όσοι φοιτητές (προπτυχιακοί, μεταπτυχιακοί, υποψήφιοι διδάκτορες) είναι ανασφάλιστοι και επομένως δεν έχουν άλλη ιατρική και νοσοκομειακή περίθαλψη, έχουν το δικαίωμα πλήρους ιατροφαρμακευτική́ς και νοσοκομειακή́ς περίθαλψης στο Εθνικό́ Σύστημα Υγείας, ενώ τις σχετικές δαπάνες καλύπτει ο Εθνικό́ς Οργανισμό́ς Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (Ε.Ο.Π.Υ.Υ.). 

Σχολές - Τμήματα 

Φοιτητικό Φροντιστήριο Κομοτηνή 1

1. Φοιτητικό Φροντιστήριο Κομοτηνή - Σχολή Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού

Το Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμούέχει ως σκοπό να αναπτύξει, προωθήσει, διαδόσει και εφαρμόσει γνώσεις σχετικές με την άθληση, τον αγωνιστικό αθλητισμό, τη φυσική δραστηριότητα και την υγεία. Στο εκπαιδευτικό περιβάλλον του Τμήματος ευδοκιμούν αλληλεπιδράσεις μεταξύ της μαθησιακής διαδικασίας, της έρευνας, και της παροχής ερεθισμάτων και προκλήσεων, όπου δίνεται η δυνατότητα στους φοιτητές να καλλιεργήσουν δεξιότητες ηγετικής δράσης, επικοινωνίας και ομαδικότητας. Το Τμήμα στοχεύει μέσω του προγράμματος σπουδών στη δημιουργία αποφοίτων ικανών να ανταποκρίνονται με επαγγελματική ωριμότητα στις ανάγκες της αγοράς εργασίας, όπως αυτή διαμορφώνεται στον Ελλαδικό χώρο.

2. Φοιτητικό Φροντιστήριο Κομοτηνή - Σχολή Επιστημών Αγωγής

Αποστολή του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης αποτελεί η προώθηση της εκπαίδευ­σης για όλους, ιδιαίτερα στην πρώτη βαθμίδα, καθώς και η αριστεία στην εκπαίδευση και σε συναφείς τομείς της επαγγελματικής πρακτικής και της έρευνας. Προς αυτή την κατεύθυνση, το έργο που παρέ­χεται από το Τμήμα στοχεύει: α) στην παροχή υψηλής ποιότητας μάθησης και διδασκαλίας, που βασίζε­ται στην έρευνα και συνδέεται με την επαγγελματική πρακτική και β) στην ερευνητική δραστηριοποίηση σε εθνικό και διεθνές επίπεδο. Σήμερα, το Τμήμα υποστηρίζει περισσότερους από 1.300 προπτυχια­κούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές, οι οποίοι συνεχίζουν τη σταδιοδρομία τους ως εκπαιδευτικοί ή/και ως ερευνητές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και διεξάγουν σημαντική έρευνα σε ζωτικούς τομείς της εκπαίδευσης.

Το Τμήμα Επιστημών της Εκπαίδευσης στην Προσχολική Ηλικία, στα χρόνια που πέρασαν από την ίδρυση του αναπτύχθηκε ως ένα επιστημονικά αξιόπιστο Πανεπιστημιακό Τμήμα εκπαίδευ­σης εκπαιδευτικών παιδιών προσχολικής ηλικίας, με σαφή προσανατολισμό στις σύγχρονες θεωρητικές και διδακτικές προσεγγίσεις των Επιστημών της Εκπαίδευσης. Σκοπός του Προγράμματος Σπουδών του Τμήματος είναι να διαμορφώσει εκπαιδευτικούς-ερευνητές που να είναι σε θέση να ερμηνεύουν, να αναλύουν την εκπαιδευτική και κοινωνική πραγματικότητα και να αναπροσαρμόζουν ως επαγγελματίες εκπαιδευτικοί τις επιλογές τους κατά τη διάρκεια της εκ­παιδευτικής πράξης.

3. Φοιτητικό Φροντιστήριο Κομοτηνή - Σχολή Επιστημών Γεωπονίας και Δασολογίας

Αποστολή του Τμήματος Αγροτικής Ανάπτυξης, όπως αυτή περιγράφεται στο ιδρυτικό ΦΕΚ (179/6-9-1999 Π.Δ. 208 άρθρο 1), είναι "... να καλλιεργεί και να προάγει την επιστήμη της Γεωπονίας με προσανατολισμό τις νέες τεχνολογικές εξελίξεις στην επιστήμη αυτή, τις εξελίξεις στους τομείς της οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης και τις τεχνικές και κοινωνικές διαδικασίες ανάπτυξης του αγροτικού χώρου...".

Σύμφωνα με το άρθρο 1 του Π.Δ. 203/99, ο σκοπός της ίδρυσης και λειτουργίας του νέου τμήματος είναι η καλλιέργεια και προαγωγή της Δασολογικής επιστήμης, και της επιστήμης του περιβάλλοντος με ιδιαίτερη έμφαση, στην κατεύθυνση της διαχείρισης των φυσικών πόρων και την κατάρτιση επιστημόνων ικανών να μελετούν, ερευνούν, κατανοούν και εφαρμόζουν σύγχρονες μεθόδους για την ανάπτυξη, βελτίωση, προστασία και διαχείριση των δασών και δασικών εκτάσεων και του φυσικού περιβάλλοντος.

4. Φοιτητικό Φροντιστήριο Κομοτηνή - Σχολή Επιστημών Υγείας

Το Τμήμα Ιατρικής του ΔΠΘ ιδρύθηκε το 1977(Νόμος 641/1977) και άρχισε να λειτουργεί το ακαδημαϊκό έτος 1984-1985(ΠΔ 573/1982) στην Αλεξανδρούπολη της Θράκης. Αντιμετωπίζοντας στο μέγιστο τις αντιξοότητες του ακριτικού Πανεπιστημίου, έχει σήμερα να επιδείξει μια εντυπωσιακή πορεία, με διδακτικό έργο που αντεπεξέρχεται πλήρως στις σημερινές απαιτήσεις προπτυχιακής εκπαίδευσης και μεταπτυχιακής ειδίκευσης υψηλού επιπέδου, ερευνητικό έργο καταξιωμένο διεθνώς με σημαντική παρουσία στον επιστημονικό τύπο, και παροχή υπηρεσιών υγείας υψηλών προδιαγραφών στον πληθυσμό της ευρύτερης περιοχής.

Το Τμήμα Μοριακής Βιολογίας και Γενετικής αποτελεί το μοναδικό Πανεπιστημιακό Τμήμα στην Ελλάδα που εστι­άζει στο συγκεκριμένο πεδίο των Βιοεπιστημών. Έχει θέσει ως στόχο του τη δημιουργία ενός κόμβου Αριστείας στην Εκπαίδευση και στην Έρευνα. Το Προπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών έχει σχεδιαστεί βάσει διεθνών προτύ­πων και εστιάζει στους ταχέως αναπτυσσόμενους τομείς της Μοριακής Βιολογίας και της Γενετικής.

5. Φοιτητικό Φροντιστήριο Κομοτηνή - Σχολή Κλασικών και Ανθρωπιστικών Σπουδών

Κύρια αποστολή του Τμήματος Γλώσσας, Φιλολογίας και Πολιτισμού Παρευξείνιων Χωρών είναι η «καλλιέργεια, προαγωγή και διάδοση, με τη διδασκαλία και την έρευνα της γλώσσας, της γλωσσολογίας, της λογοτεχνίας και του πολιτισμού των λαών των Παρευξείνιων Χωρών, ιδίως των ελληνικής καταγωγής και η κατάρτιση επιστημόνων ικανών να μελετούν, ερευνούν, κατανοούν και διαδίδουν τις γλώσσες, την λογοτεχνία και τον πολιτισμό των λαών των προαναφερομένων χωρών, όπως Ελλήνων, Ρώσων, Τούρκων και λοιπών. Οι πτυχιούχοι μπορούν να απασχολούνται ως στελέχη σε κρατικές ελληνικές υπηρεσίες, προξενικά γραφεία ή ιδιωτικές επιχειρήσεις στις Παρευξείνιες Χώρες (Ρωσία, Ουκρανία, Γεωργία, Αρμενία, Ρουμανία, Βουλγαρία, Τουρκία) ή ως εκπαιδευτές της οικείας κατά περίπτωση γλώσσας ή ως ελεύθεροι επαγγελματίες ή ως εμπειρογνώμονες ή ως σύμβουλοι διπλωματικών αποστολών στις προαναφερθείσες χώρες ή ως ειδικοί επιστήμονες σε ερευνητικά ιδρύματα ή ως μεταφραστές κειμένων».

Το Τμήμα Ελληνικής Φιλολογίαςτου Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης με έδρα την Κομοτηνή ιδρύθηκε το 1993 (Π.Δ. 365/93, Φ.Ε.Κ. 156/13-09-1993) και δέχτηκε τους πρώτους φοιτητές του το ακαδημαϊκό έτος 1995-1996. Το Τμήμα αυτονομήθηκε διοικητικά κατά το ακαδημαϊκό έτος 2008. Εντάχθηκε στη νεοσυσταθείσα τότε «Σχολή Κλασικών και Ανθρωπιστικών Σπουδών» του Δ.Π.Θ. το 2013.
Σκοπός του Tμήματος είναι: 

  1. Να μελετά και να ερευνά τον αρχαίο ελληνικό, λατινικό, βυζαντινό και νεοελληνικό κόσμο, όπως αυτός εκφράζεται μέσα από τα φιλολογικά, λογοτεχνικά και εν γένει γραπτά μνημεία. 
  2. Να μελετά και να ερευνά την ελληνική γλώσσα στη συγχρονία και διαχρονία της.
  3. Να μελετά και να ερευνά τις εκδηλώσεις του πνευματικού και άλλου βίου του Ελληνισμού διαχρονικά. 
  4. Να παρέχει στους πτυχιούχους του τη θεωρητική και πρακτική κατάρτιση για την επιστημονική και επαγγελματική τους σταδιοδρομία και εξέλιξη.

Το Τμήμα Ιστορίας και Εθνολογίας ιδρύθηκε το 1990 και άρχισε να λειτουργεί το ακαδημαϊκό έτος 1991-1992. Δέχεται κατ' έτος 200 περίπου φοιτητές.

Σκοπός του Τμήματος είναι:

  • Να ερευνά την ιστορική πορεία των λαών της ανθρωπότητας από την καταγωγή τους ως σήμερα, καθώς και τους παράγοντες που την επηρεάζουν.
  • Να μελετά τους χαρακτηριστικούς τρόπους συγκρότησης σε ομάδες του ανθρωπίνου είδους, ιδιαίτερα δε των λαών χωρίς γραφή.
  • Να μελετά τη συμπεριφορά και τις εκδηλώσεις του πνευματικού, κοινωνικού και ηθικού βίου των λαών, καθώς και το λαϊκό πολιτισμό.
  • Να παρέχει στους πτυχιούχους του την απαραίτητη θεωρητική και πρακτική κατάρτιση για την επιστημονική και επαγγελματική τους σταδιοδρομία και εξέλιξη.

6. Φοιτητικό Φροντιστήριο Κομοτηνή - Σχολή Κοινωνικών, Πολιτικών και Οικονομικών Επιστημών

Το Τμήμα Οικονομικών Επιστημών με τις Κατευθύνσεις Οικονομικής Ανάλυσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων κατέχει έναν ηγετικό ρόλο στη διδασκαλία της Οικονομικής Επιστήμης, και στην έρευνα. Το Τμήμα προσφέρει εξαιρετικές ευκαιρίες για προπτυχιακές και μεταπτυχιακές σπουδές και συμμετοχή στην ανεξάρτητη και πρωτότυπη ερευνητική του δραστηριότητα. Με το Εργαστήριο «Ανάλυσης, Μεθοδολογίας και Εφαρμογών: Διοίκησης, Οικονομίας, Οργάνωσης και Στρατηγικής» συμμετέχει σε ευρύ αριθμό εξειδικευμένων ερευνητικών προγραμμάτων με σημαντικές συνεργασίες στην Ελλάδα και διεθνώς. 

Το Τμήμα Κοινωνικής Εργασίαςιδρύθηκε μετά την τριχοτόμηση του Τμήματος Κοινωνικής Διοίκησης και Πολιτικής Επιστήμης (νόμος 4610/2019), το οποίο προσέφερε πανεπιστημιακού επιπέδου σπουδές στην κοινωνική εργασία, ήδη από το 1996 για τους φοιτητές της αντίστοιχης κατεύθυνσης. Το πρόγραμμα σπουδών ανταποκρίνεται στα διεθνή πρότυπα σπουδών κοινωνικής εργασίας. Η κοινωνική εργασία αποτελεί μια εφαρμοσμένη κοινωνική επιστήμη, που εστιάζει στην πρόληψη, στη μελέτη και την αντιμετώπιση κοινωνικών προβλημάτων και αναγκών και την ανάπτυξη προγραμμάτων για την κοινωνική ένταξη ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, την υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και την κοινωνική ανάπτυξη.

Το Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής αποτελεί ένα σύγχρονο και δυναμικό τμήμα που προσφέρει πανεπιστημιακή εκπαίδευση στο αντικείμενο της Κοινωνικής Πολιτικής. Έχει έναν ισχυρό διεπιστημονικό χαρακτήρα και οι φοιτήτριες/τές του αποκτούν ένα επίπεδο γνώσεων και εμπειρίας που τους επιτρέπει να αξιοποιούν γνώσεις, δεξιότητες και μεθόδους από ένα ευρύ φάσμα κοινωνικών επιστημών, όπως η Κοινωνική Πολιτική, η Κοινωνιολογία, η Οικονομία, το Δίκαιο, η Εγκληματολογία, η Πολιτική Επιστήμη κοκ. 

Το Τμήμα Πολιτικών Επιστημών του Δημοκριτείου πανεπιστημίου Θράκης ιδρύθηκε το 2009 (Π.Δ. 21/2009, ΦΕΚ, Α’ 42). To 2013 συγχωνεύθηκε με το Τμήμα Κοινωνικής Διοίκησης σε ένα νέο Τμήμα στο πλαίσιο του Σχεδίου «Αθηνά» που αφορούσε την αναδιάρθρωση του ακαδημαϊκού χάρτη της Χώρας, το Τμήμα Κοινωνικής Διοίκησης & Πολιτικής Επιστήμης. (Π.Δ. 86/2013, ΦΕΚ, Α’124 της 3ης Ιουνίου 2013). Το 2019, σύμφωνα με το Αρθ. 64 ν. 4610/2019, το ανωτέρω Τμήμα καταμήθηκε σε τρία αυτοτελή τμήματα, το Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης, το Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας & το Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής.

7. Φοιτητικό Φροντιστήριο Κομοτηνή - Σχολή Νομικής

Έτος ίδρυσης και λειτουργίας του Τμήματος Νομικής είναι το 1974. Κάθε ακαδημαϊκό έτος εισέρχονται 600 περίπου φοιτητές. Το Τμήμα Νομικής αποσκοπεί στην καλλιέργεια της Νομικής Επιστήμης που αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι των κοινωνικών επιστημών και δεν περιορίζεται στον άχαρο ρόλο ενός συστήματος έρευνας του κρατούντος ή του προϊσχύσαντος θετικού δικαίου, αλλά αναζητεί τους κοινωνικούς όρους που διέπουν την εξέλιξη του δικαίου.

8. Φοιτητικό Φροντιστήριο Κομοτηνή - Πολυτεχνική Σχολή

Το Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών είναι ένα από τα δύο πρώτα Τμήματα που λειτούργησαν στο Δ.Π.Θ., μαζί με το Τμήμα Νομικής. Δέχεται κατ’ έτος 190 περίπου φοιτητές. Σκοπός του Τμήματος είναι η καλλιέργεια και προαγωγή της επιστήμης και τεχνολογίας του Πολιτικού Μηχανικού μέσα από την παραγωγή και μετάδοση γνώσης, τη διεξαγωγή επιστημονικής και τεχνολογικής έρευνας για την κατάρτιση επιστημόνων ικανών να αναλάβουν τον υπολογισμό, τη μελέτη, τη συντήρηση και κατασκευή συνήθων αλλά και εξειδικευμένων, μικρών ή μεγάλων τεχνικών έργων απαραίτητων για την ανάπτυξη της χώρας, τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης του πληθυσμού της, την εκμετάλλευση του φυσικού της πλούτου κλπ. σε συνδυασμό πάντοτε με την καλλιέργεια αισθήματος υψηλής κοινωνικής και πολιτικής ευθύνης, την παροχή υπηρεσιών προς το δημόσιο και τους ιδιώτες, και γενικότερα τη συμμετοχή στην παραγωγική και αναπτυξιακή διαδικασία της χώρας. Οι προπτυχιακές σπουδές διαρκούν πέντε (5) χρόνια και χωρίζονται σε δέκα (10) ακαδημαϊκά εξάμηνα.

Το Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών ιδρύθηκε το 1975 ως δεύτερο Τμήμα της Πολυτεχνικής Σχολής στην Ξάνθη, οπότε και εισήχθησαν οι πρώτοι 40 στον αριθμό, φοιτητές του. Στους τέσσερις Τομείς που δημιουργήθηκαν στο Τμήμα με το νόμο 1268/82, όπου εντάχθηκε το προσωπικό και τα υπάρχοντα εργαστήρια, προστέθηκε τελευταία (2003) και πέμπτος τομέας με δύο νέα εργαστήρια. Οι Τομείς του Τμήματος είναι:

1. ο Τομέας των Ενεργειακών Συστημάτων,

2. ο Τομέας Ηλεκτρονικής και Τεχνολογίας Συστημάτων Πληροφορικής,

3. ο Τομέας Τηλεπικοινωνιών και Διαστημικής,

4. ο Τομέας Φυσικής και Εφαρμοσμένων Μαθηματικών,

5. Ο Τομέας Λογισμικού και Ανάπτυξης Εφαρμογών

Είναι το πρώτο Τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος που λειτούργησε στην Ελλάδα. Η ακαδημαϊκή κατάρτιση του Μηχανικού Περιβάλλοντος, όπως έχει σχεδιαστεί με βάση το Πρόγραμμα Σπουδών, χαρακτηρίζεται από μια διεπιστημονική προσέγγιση ως προς την κατανόηση, μελέτη και αντιμετώπιση προβλημάτων αειφόρου ανάπτυξης στο ανθρωπογενές περιβάλλον, όπου εμπλέκονται πλήθος τεχνικών, κοινωνικών, οικολογικών και οικονομικών παραμέτρων.

Σκοπός του Τμήματος Αρχιτεκτόνων Μηχανικών είναι η καλλιέργεια και ιεραρχημένη προαγωγή όλων των πτυχών της Αρχιτε­κτονικής και, αντιστοίχως, η σταδιακά εξελισσόμενη εκπαίδευση και εξάσκηση των φοιτητών και φοι­τητριών του, ενόψει της επίτευξης συγκροτημένων αρχιτεκτόνων, ικανών να αντιμετωπίσουν ποικιλία προκλήσεων (επαγγελματικών, ερευνητικών, περαιτέρω σπουδών). Η αρχιτεκτονική εκπαίδευση στο ΔΠΘ, βάσει θεωρητικής διδασκαλίας αλλά, κυρίως, προτάσσοντας την εμπράγματη έρευνα σε ποικιλία θεματικών εφαρμογών εργαστηριακού χαρακτήρα, καλύπτει την γνωστική περιοχή του αρχιτεκτονι­κού σχεδιασμού (σύνθεσης), καθώς επίσης και του αστικού σχεδιασμού, της πολεοδομίας, της χωρο­ταξίας, της συντήρησης και αποκατάστασης.

Το Τμήμα Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης έχει ως αποστολή την καλλιέργεια και προαγωγή της επιστήμης του Μηχανικού Παραγωγής και Διοίκησης, με την ακαδημαϊκή και εφαρμοσμένη έρευνα και αναζήτηση και την παροχή στους φοιτητές των απαραίτητων εφοδίων που εξασφαλίζουν την άρτια κατάρτισή τους για την επιστημονική και επαγγελματική τους σταδιοδρομία και εξέλιξη.

Stripe

Pay with Stripe
DMCA.com Protection Status