Από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης

Seminario gia to posimo nero

Πρόγραμμα κατάρτισης με τίτλο «Σεμινάρια Κατάρτισης σε Θέματα Φυσικοχημικής Ανάλυσης και Διαχείρισης Πόσιμου Νερού» υλοποιείται από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο της Δομής Δια Βίου Μάθησης. Τo πρόγραμμα εστιάζει μεταξύ άλλων στην εφαρμογή μεθόδων ανάλυσης του πόσιμου νερού και τον προσδιορισμό βαρέων.

Ακόμα και στις απαιτήσεις ενός σεμιναρίου, ο Εκπαιδευτικός Όμιλος ΑΝΑΒΑΣΙΣ μπορεί να υποστηρίξει την ενσωμάτωσή του νέου σας τίτλου στο βιογραφικό σας σημείωμα έτσι ώστε να αποκτήσετε περισσότερες ευκαιρίες στη διαδικασία εύρεσης εργασίας. Με ένα κλικ στον αντίστοιχο σύνδεσμο, το εξειδικευμένο τμήμα του Ομίλου μας, θα σας δώσει τις κατευθύνσεις που χρειάζεστε έτσι ώστε να αξιοποιήσετε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τη νέα σας πιστοποίηση.

Το πρόγραμμα μπορούν να παρακολουθήσουν:

  1. διπλωματούχοι χημικοί ή απόφοιτοι σχολών περιβαλλοντικής ή εργαστηριακής ανάλυσης

  2. όσοι έχουν συνάφεια με επιστημονικό και τεχνικό προσωπικό εργαστηρίων, απόφοιτοι φαρμακευτικών ή ιατρικών σχολών και συναφών επιστημών

  3. όσοι επιθυμούν να αποκτήσουν τις αντίστοιχες γνώσεις περιβαλλοντικών αναλύσεων και ειδικότερα της ατομικής απορρόφησης.

Η παρακολούθηση του προγράμματος, διάρκειας 30 ωρών, κοστίζει 270 ευρώ και οι αιτήσεις γίνονται δεκτές από 7/9 έως 6/10/2017, μόνον ηλεκτρονικά και θα πρέπει να συνοδεύονται από ένα σύντομο βιογραφικό σημείωμα στην ελληνική γλώσσα και τους κατέχοντες τίτλους σπουδών. Αναφορικά με την επιλογή των συμμετεχόντων θα γίνει με σειρά προτεραιότητας. Με το πέρας του προγράμματος οι συμμετέχοντες θα λάβουν βεβαίωση συμμετοχής σε αυτό και πιστοποιητικό επιμόρφωσης. Τα μαθήματα θα υλοποιούνται κυρίως απογευματινές ώρες στο Εργαστήριο Ελέγχου Ρύπανσης Περιβάλλοντος του Τμήματος Χημείας του ΑΠΘ. Στους εκπαιδευόμενους θα παρέχονται γραπτές σημειώσεις σχετικά με τον εκάστοτε αντικείμενο διδασκαλίας.

Το εν λόγω εκπαιδευτικό πρόγραμμα αποτελεί μια εμβάθυνση σε τεχνολογίες και μεθόδους ανάλυσης σε συνδυασμό με την πρακτική εφαρμογή των θεωρητικών γνώσεων. Επιπλέον, οι εκπαιδευόμενοι θα εξειδικεύονται στη χρήση μιας σειράς αναλυτικών οργάνων που θα αποτελέσουν απαραίτητα εφόδια για την περαιτέρω επιστημονική και επαγγελματική σταδιοδρομία τους σε ένα αναλυτικό εργαστήριο. Χωρίζεται σε δύο βασικές θεματικές ενότητες.  Η πρώτη εστιάζει στην εκμάθηση προσδιορισμού βασικών φυσικοχημικών παραμέτρων του πόσιμου νερού, όπως αυτές ορίζονται στην Κοινή Υπουργική Απόφαση Υ2/2600/2001,  με τη χρήση κλασσικών τεχνικών ανάλυσης.

Επιπροσθέτως διδάσκονται εφαρμογές ανάλυσης βαρέων μετάλλων με φασματοσκοπία ατομικής απορρόφησης. Οι εκπαιδευόμενοι αποκτούν γνώσεις πάνω στον προσδιορισμό βαρέων μετάλλων με τη χρήση της ατομικής απορρόφησης και συγκεκριμένα:

  1. φούρνου θερμαινόμενου γραφίτη

  2. φλόγα

  3. τεχνικής FIAS και μεθόδου υδριδίων (προσαδιορισμός Αρσενικού - Υδραργύρου)

Στα πλαίσια του προσδιορισμού βαρέων μετάλλων σε υδατικά και στερεά δείγματα, θα πραγματοποιηθεί εκπαίδευση πάνω στην επεξεργασία δειγμάτων με τη μέθοδο εκχύλισης με τη χρήση μικροκυμάτων (ΜΑΕ).

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος

Τα υπόλοιπα αφήστε τα σε εμάς! 

πόσιμο νερό, μετρα βελτιωσης ποιοτητας, υλικα σε επαφη με το ποσιμο νερο, κινδυνοι υγειας, μετρα αντιμετωπισης και σχεδιο ασφαλειας νερου, Πιστοποιηση υλικων σε επαφη με το ποσιμο νερο. Απευθυνεται στους Δ.Ε.Υ.Α., Υπεύθυνους Ποιότητας οι οποίοι απασχολούνται σε εταιρίες εμφιαλώσεων, βιομηχανίες τροφίμων και εργαστήρια ανάλυσης νερού. Σκοπός του σεμιναρίου είναι η διασαφήνηση και παράλληλα ενημέρωση επί ειδικών θεμάτων που σχετίζονται με το πόσιμο νερό (ποιότητα, υγεία, περιέκτες, δίκτυα κ.λ.π.) σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία. ανάγκες σε νερό, προέλευση, ποσοτικά χαρακτηριστικά, ασφάλεια πόσιμου νερού, παράγοντες επιβάρυνσης, χημικές ουσίες που επιβαρύνουν την υγεία, απολύμανση, προέλευση επιβάρυνσης, παράγοντες, δείκτης ρύπανσης, υδατογενείς λοιμώξεις (σαλμονέλα, σιγκέλα κ.λ.π.), μέσα διανομής πόσιμου νερού, κατηγορίες προϊόντων, νομοθετικές ρυθμίσεις (μόνιμες εγκαταστάσεις, προδιαγραφές), εξελίξεις στη νομοθεσία (πιστοποίηση κ.λ.π.), νομοθετικές απαιτήσεις ανά κατηγορία προϊόντων (πλαστικά, οργανικά, μεταλλικά υλικά, δομικά, ασφαλτικά), θεωρητικά μοντέλα πρόβλέψης μετανάστευσης.

Αναζήτηση

Εγγραφείτε στους πάνω από 35.000

Συνδρομητές για δωρεάν εκπαιδευτικά άρθρα! Συμβουλές και προσφορές!

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος

Stripe

Pay with Stripe
DMCA.com Protection Status