Οδηγός σπουδών

Σε ποια ΑΕΙ θα σπουδάσετε ψυχολογία

Ένας δημοφιλής τομέας σπουδών τα τελευταία χρόνια είναι η ψυχολογία καθώς ως πεδίο εντάσσεται σε πολλές δομές. Στην Ελλάδα λειτουργούν 4 Πανεπιστημιακά Τμήματα ψυχολογίας, που οδηγούν σε απόκτηση άδειας ασκήσεως επαγγέλματος. Οι σπουδές ψυχολογίας ολοκληρώνονται σε 4 χρόνια ενώ υπάρχει η δυνατότητα συνέχισής τους σε μεταπτυχιακό επίπεδο μέσω προγραμμάτων που προσφέρονται τόσο από ελληνικά όσο και ξένα πανεπιστήμια.  

Τα ελληνικά εκπαιδευτικά ιδρύματα στα οποία μπορεί κάποιος να σπουδάσει ψυχολογία είναι:

Πανεπιστήμιο Κρήτης

Το Τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης λειτουργεί στο Ρέθυμνο και αποτελεί το παλαιότερο σε αυτόν τον τομέα σπουδών που ιδρύθηκε στην ελληνική επικράτεια. Από το Μάρτιο του 1998 στεγάζεται στην νέα Πανεπιστημιούπολη στο Γάλλο, που βρίσκεται περίπου 4 χιλιόμετρα μακριά από το κέντρο της πόλης του Ρεθύμνου. Στο χώρο της νέας πανεπιστημιούπολης συγκεντρώνονται -κατά βάση- τόσο οι εκπαιδευτικές όσο και οι ερευνητικές δραστηριότητες του Τμήματος.

Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης

Σημαντική εξέλιξη για την Ψυχολογία στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, αλλά και γενικότερα στα ελληνικά Α.Ε.Ι., σημειώθηκε το ακαδημαϊκό έτος 1972-73. Η Ψυχολογία από ένα απλό διδασκόμενο μάθημα στο Τμήμα Φιλοσοφίας εδραιώθηκε στο νέο, για την εποχή, πρόγραμμα σπουδών της Φιλοσοφικής Σχολής ως τμήμα μαζί με την Παιδαγωγική. Έτσι, από το ακαδημαϊκό έτος 1972-73 ως και το ακαδημαϊκό έτος 1981-82 λειτούργησε Τμήμα Ψυχολογίας και Παιδαγωγικής. Τα επόμενα έτη αντικαταστάθηκε από τα Τμήματα Φιλολογίας, Ιστορίας και Αρχαιολογίας, Φιλοσοφίας-Παιδαγωγικής-Ψυχολογίας, που ευρέως έχουν γίνει γνωστά ως «Φ.Π.Ψ.».

Πάντειο Πανεπιστήμιο Πολιτικών και Κοινωνικών Επιστημών

Το Τμήμα Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου ιδρύθηκε το 1989. Από το 1991 λειτουργεί με υποψήφιους διδάκτορες και κάνει δεκτούς προπτυχιακούς φοιτητές, με εισαγωγικές εξετάσεις. Μέχρι σήμερα το Τμήμα αποτελεί την πρώτη επιλογή του 95% (κατά μέσο όρο) των εισαχθέντων σε αυτό φοιτητών.

Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Το Τμήμα Ψυχολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστήμιου Αθηνών, γνωστό ως Πρόγραμμα Ψυχολογίας, προσφέρει έναν ολοκληρωμένο τετραετή κύκλο προπτυχιακών σπουδών, ο οποίος οδηγεί στην απόκτηση Πτυχίου Ψυχολογίας. Πρωταρχικό μέλημα του προσωπικού του Τομέα – ΔΕΠ, ΕΤΕΠ και διοικητικού – είναι η παροχή υψηλού επιπέδου εκπαιδευτικών υπηρεσιών στους προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές/ριες του Τμήματος, ώστε αυτοί/ες να καταστούν ικανοί/ες να ανταποκριθούν επιτυχώς στις απαιτήσεις της αγοράς εργασίας και στην επιστημονική έρευνα.

Στρατιωτική Σχολή Αξιωματικών Σώματος

Στο Τμήμα Ψυχολογίας Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης της εν λόγω διδάσκονται όλα τα προβλεπόμενα μαθήματα από το τμήμα ψυχολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και κάνουν πρακτική εξάσκηση στα εργαστήρια και τις κλινικές του, όπως οι υπόλοιποι σπουδαστές.

Τις σπουδές σας στον τομέα της ψυχολογίας μπορεί να υποστηρίξει με πλήρη συνέπεια ο Εκπαιδευτικός Όμιλος ΑΝΑΒΑΣΙΣ. Οι εξειδικευμένοι συνεργάτες μας αναλαμβάνουν να συνδράμουν σε κάθε σας ακαδημαϊκή υποχρέωση από φοιτητικεσ εργασιεσ ψυχολογιας και πτυχιακεσ στην ψυχολογια μέχρι διπλωματικεσ εργασιεσ ψυχολογιας.

Διαθέτουμε πλήρως καταρτισμένους εκπονητές για πτυχιακεσ εργασιεσ πανω στην ψυχολογια, οι οποίοι και ανταποκρίνονται πλήρως σε κάθε βαθμό δυσκολίας. Η αναζήτηση βοηθειας για πτυχιακη εργασια ψυχολογιας είναι μονόδρομος και οδηγεί στο ΑΝΑΒΑΣΙΣ.

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος

Τα υπόλοιπα αφήστε τα σε εμάς! 

Αναζήτηση

Εγγραφείτε στους πάνω από 35.000

Συνδρομητές για δωρεάν εκπαιδευτικά άρθρα! Συμβουλές και προσφορές!

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος

Stripe

Pay with Stripe
DMCA.com Protection Status