ΑΠΟ ΤΟ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ 2016

Ριζικές αλλαγές στο ΕΑΠ

Το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο αλλάζει ριζικά στα πλαίσια μιας προσπάθειας για την ολική ανανέωση τόσο των προγραμμάτων σπουδών του και του παρεχόμενου υλικού όσο και του τρόπου που προσφέρει τις υπηρεσίες εκπαίδευσης.

Τέσσερις συνολικά μεγάλες αλλαγές, οι οποίες είναι αλληλένδετες μεταξύ τους, θα διαμορφώσουν ένα διαφορετικό τοπίο εκπαίδευσης από εκείνο που ίσχυε τα τελευταία χρόνια.

1η ΑΛΛΑΓΗ

Η μεγαλύτερη αλλαγή στον τρόπο λειτουργίας του ΕΑΠ αφορά στον τρόπο εισαγωγής των φοιτητών καθώς πλέον καταργείται η διαδικασία της κλήρωσης.

2η ΑΛΛΑΓΗ

Η φοίτηση θα ξεκινά πλέον την ίδια χρονιά με την εκδήλωση ενδιαφέροντος, ενώ μέχρι πέρυσι οι διαδικασίες ήταν περισσότερο χρονοβόρες. Πιο συγκεκριμένα η εκδήλωση ενδιαφέροντος σημειώνονταν τον Οκτώβριο, η κλήρωση γίνονταν το Δεκέμβριο και έτσι το ακαδημαϊκό έτος ξεκινούσε τον επόμενο Οκτώβριο.

3η ΑΛΛΑΓΗ

Για το ακαδημαϊκό έτος 2016-2017 και το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο προσφέρει τη δυνατότητα παρακολούθησης μεμονωμένων Θεματικών Ενοτήτων χωρίς να είναι υποχρεωτική η εγγραφή σε ολόκληρο το Πρόγραμμα Σπουδών όπως ήταν απαραίτητο από την αρχή της λειτουργίας τους.

4η ΑΛΛΑΓΗ

Η τελευταία σημαντική αλλαγή αφορά στην απόφαση που έλαβε η διοίκηση του ΕΑΠ για ψηφιοποίηση του εκπαιδευτικού υλικού των νέων παρεχόμενων προγραμμάτων, σύμφωνα με τις σύγχρονες μορφές που εφαρμόζονται για την εξ'αποστάσεως εκπαίδευση. Αυτή μάλιστα η απόφαση θα επιφέρει και μείωση του κόστους σπουδών. Αξιοποιώντας το εκπαιδευτικό υλικό, το ΕΑΠ προωθεί καινοτόμους τρόπους διδασκαλίας, προσφέροντας μια ευρεία γκάμα προπτυχιακών και μεταπτυχιακών προγραμμάτων εκπαίδευσης και επιμόρφωσης, με στόχο τη δια βίου μάθηση όλων ανεξαιρέτως.  

Αυτό που δεν αλλάζει είναι οι προϋποθέσεις εισαγωγής, οι διαδικασίες, το ακαδημαϊκό προσωπικό, η υποστήριξη και οι υποχρεώσεις των φοιτητών που αφορούν παράδοση γραπτών εργασιών ανά τακτά χρονικά διαστήματα και συμμετοχή στις εξετάσεις στο τέλος του έτους.  

Στις γραπτές εργασίες μπορείτε να αναζητήσετε μερική και πλήρη υποστήριξη από τον Όμιλό μας

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος

Συνολικά για το ακαδημαϊκό έτος 2016-2017 προσφέρονται 54 Θεματικές Ενότητες από τις οποίες κάθε υποψήφιος μπορεί να επιλέξει μία ή δύο. Ανάμεσα σε αυτές συγκαταλέγονται και καινούριες οι οποίες είναι:

  • Δημιουργική γραφή, που θα υλοποιηθεί σε συνεργασία με το πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας.

  • Διαχείριση γήρανσης και χρόνιων νοσημάτων, σε συνεργασία με την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

  • Σύγχρονες δημοσιογραφικές σπουδές που θα αποτελεί αποκλειστικό πρόγραμμα του Ανοικτού Πανεπιστημίου.

  • Επιστήμη της Αγωγής για την εκπαίδευση ατόμων με προβλήματα γραπτού και προφορικού λόγου που θα εφαρμοστεί σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

  • Κοινωνιολογία, ιστορία και ανθρωπολογία στον αθλητισμό.

  • Γλωσσική εκπαίδευση για πρόσφυγες και μετανάστες, το οποίο προσφέρεται στην αγγλική γλώσσα.

Η οικονομική συμμετοχή των σπουδαστών διαμορφώνεται στα 500€ για τις Προπτυχιακές και 650€ για τις Μεταπτυχιακές ενότητες.

Εκδήλωση ενδιαφέροντος υποβάλλεται μέχρι την 1η Ιουλίου, στην ηλεκτρονική διεύθυνση του ΕΑΠ www.eap.gr .

Όλες οι αιτήσεις και τα δικαιολογητικά υποβάλλονται αποκλειστικά ηλεκτρονικά μέσω της ανωτέρω ιστοσελίδας ενώ εκεί μπορείτε να βρείτε και περισσότερες πληροφορίες για την εγγραφή σας.

Αναφορικά με την οικονομική δαπάνη όπως τονίζεται και σε σχετική ανακοίνωση του ΕΑΠ όσοι έχουν επιλέξει ως τρόπο καταβολής την κατάθεση χρημάτων σε τραπεζικό λογαριασμό μπορούν να αποπληρώσουν το ποσό σε 4 δόσεις ενώ εξακολουθεί να υπάρχει και η δυνατότητα πληρωμής με πιστωτική κάρτα με δυνατότητα αποπληρωμής του ποσού σε 2 έως 8 άτοκες δόσεις. 

Γιατί να σπουδάσω στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο; Το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο (ΕΑΠ) αποτελεί σήμερα έναν υψηλού κύρους χώρο μάθησης, έρευνας και καινοτομίας, παρέχοντας όλα τα εχέγγυα της Ανώτατης Εκπαίδευσης καθώς και όλα τα δικαιώματα που προκύπτουν από το ισχύον νομικό πλαίσιο της χώρας.

Το ΕΑΠ, σου δίνει την ευκαιρία να σπουδάσεις αυτό που επιθυμείς από τον χώρο σου! Με νέες εκσυγχρονισμένες διαδικτυακές πλατφόρμες και ψηφιακές πρακτικές, παρέχει την απόλυτη ευελιξία στον τρόπο παρακολούθησης, ο οποίος γίνεται εξ αποστάσεως, χωρίς κόπο και προπάντων, χωρίς περιττά έξοδα!

Συναισθανόμενο τις ανάγκες της κοινωνίας και τους περιορισμούς χώρου, χρόνου και ηλικίας, ανανεώνει δυναμικά τις παροχές του, προσφέροντας νέα Προγράμματα Σπουδών με 6μηνιαίες Θεματικές Ενότητες, εναρμονισμένο με την πρακτική και τη μεθοδολογία που ακολουθείται στα αντίστοιχα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα του εξωτερικού.

Προωθώντας το ψηφιακό, διαδραστικό υλικό, κάνει πράξη το αρθρωτό σύστημα, ενώ για πρώτη φορά δίνει τη δυνατότητα επιλογής συμμετοχής σε τηλεομαδικές Συμβουλευτικές Συναντήσεις-ΟΣΣ (online).

Αναζήτηση

Εγγραφείτε στους πάνω από 35.000

Συνδρομητές για δωρεάν εκπαιδευτικά άρθρα! Συμβουλές και προσφορές!

Δωρεάν Κοστολόγηση Έργου

DMCA.com Protection Status