Πτυχία άμεσης επαγγελματικής αποκατάστασης

epaggelmata ameshs epaggelmatikhs apokatastashs

 Έχεις φτάσει στο σημείο που καλείσαι να επιλέξεις τη σχολή που θα σου προσφέρει μετέπειτα επαγγελματική αποκατάσταση; Είναι άραγε εύκολη μια τέτοια απόφαση; Η συνεχώς αυξανόμενη ανεργία, η οικονομική κρίση και η πανδημία δυσκολεύουν περισσότερο αυτή την επιλογή. Εμείς στο συγκεκριμένο άρθρο θα σου προτείνουμε μερικά μόνο από τα επαγγέλματα άμεσης επαγγελματικής αποκατάστασης στην εποχή μας.

Τουριστικά Επαγγέλματα

Τα τουριστικά επαγγέλματα είναι το μέλλον και μετά την πανδημία ακόμα περισσότερο, αφού δημιούργησαν νέες ανάγκες και ανέδειξαν την προσαρμοστικότητα και την καινοτομία στον τουρισμό. Μερικοί λόγοι για τους οποίους αξίζει να ασχοληθείς με τα τουριστικά επαγγέλματα είναι οι εξής:

 • Τα τουριστικά επαγγέλματα έχουν πολλά παρακλάδια και καθένα έχει άλλα χαρακτηριστικά και απαιτήσεις ανοίγοντας έτσι πάρα πολλές επιλογές. Μπορείς να γίνεις ξεναγός, τουριστικός πράκτορας, μπορείς να δημιουργήσεις τη δική σου μονάδα εστίασης και τουρισμού, μπορείς να δουλέψεις σε θεματικά πάρκα, αγροτουριστικές μονάδες, σε αεροπορικές και ακτοπλοϊκές εταιρείες, σε επιχειρήσεις catering, εστιατόρια πολυτελείας, καζίνο και κυρίως σε ξενοδοχειακές μονάδες.
 • Στις ξενοδοχειακές μονάδες μπορείς να απασχοληθείς στην διαχείριση και οργάνωση, στο μάνατζμεντ, στο hr, στη reception, στις παράλληλες δραστηριότητες, στο εστιατόριο και το μπαρ, στο f&b, στη διοργάνωση συνεδρίων και event ή να αναλάβεις την ψηφιακή εμπειρία του πελάτη, το e-tourism management.
 • Η τουριστική βιομηχανία ανθίζει σχεδόν σε όλο τον κόσμο. Έτσι με τις κατάλληλες γνώσεις, δεξιότητες και εμπειρία μπορείς να εργαστείς σε όποιο σημείο του πλανήτη επιθυμείς.
 • Στα τουριστικά επαγγέλματα κάθε μέρα είναι διαφορετική καθώς γνωρίζεις νέο κόσμο, νέο πολιτισμό και νέες κουλτούρες και μπορεί να αναπτύξεις και σχέσεις ζωής!
 • Μπορείς να καινοτομήσεις! Έχεις τη δυνατότητα να πειραματιστείς και να δοκιμάσεις καινούρια πράγματα.
 • Αντιμετωπίζεις πολλές προκλήσεις που σου δίνουν εμπειρία, σε κάνουν πιο δυνατό και σε αναπτύσσουν σαν άνθρωπο. Εξελίσσεις διαρκώς τον εαυτό σου, την επικοινωνία, τη χρήση των ξένων γλωσσών, αλλά και τη γνώση του ψηφιακού περιβάλλοντος.
 • Στην Ελλάδα ο τουρισμός είναι πολύ αυξημένος και αυτό δίνει ένα σημαντικό προβάδισμα το οποίο σε συνδυασμό με την κατάλληλη εκπαίδευση φέρει τα καλύτερα αποτελέσματα για όσους σπουδάζουν το επάγγελμα.

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος

Επαγγέλματα Ξένων Γλωσσών

Όποιος ξέρει ξένες γλώσσες έχει ένα τέλειο διαβατήριο για την αγορά εργασίας. Διερμηνείς, εκπαιδευτές και μεταφραστές, που συνδέονται με τον τομέα της γλώσσας έχουν σημαντικές ευκαιρίες απορρόφησης στην αγορά εργασίας. Ειδικότερα οι μεταφραστές γλωσσών εκτός της Ευρώπης, όπως της κινεζικής και της αραβικής γλώσσας, είναι πλέον περιζήτητοι.

Η εκπαίδευση στις γλώσσες δεν είναι απλώς θέμα εξάσκησης στη γραμματική ή το υπόβαθρο που απαιτείται για κάποια εξειδικευμένη εργασία αλλά μία δυνατή προετοιμασία για μία σειρά από επαγγέλματα. Για παράδειγμα, είναι δυνατόν κάποιος να εξειδικευθεί σε κάποια συγκεκριμένη γλώσσα και να γίνει πιστοποιημένος καθηγητής. Επιπλέον, ολοένα και περισσότερες εταιρείες δραστηριοποιούνται σε άλλες χώρες και έτσι χρειάζονται εργαζόμενους που να επικοινωνούν σε άλλες γλώσσες και να κατανοούν άλλες κουλτούρες. Οι επαγγελματίες που γνωρίζουν ξένες γλώσσες καλούνται να ταξιδέψουν και να ανταλλάξουν πληροφορίες σε διάφορες χώρες στη διάρκεια της καριέρας τους. Ο εργοδότης αντιλαμβάνεται αυτούς τους εργαζόμενους ως γέφυρες επικοινωνίας με νέους πελάτες και συνεργάτες καθώς αυτοί είναι σε θέση να κερδίσουν την εμπιστοσύνη των ατόμων των οποίων γνωρίζουν τη γλώσσα.

Αποφοιτώντας από αυτές τις σχολές, πέρα από καθηγητής ξένων γλωσσών έχεις και τη δυνατότητα να ασχοληθείς με τη μετάφραση, τη διερμηνεία, το marketing ή τον τουρισμό. Επίσης, αναφορικά να πούμε ότι οι απόφοιτοι του τμήματος του πανεπιστημίου Θεσσαλίας "Γλωσσικών και Διαπολιτισμικών Σπουδών" μπορούν να εργαστούν σε κέντρα υποδοχής για την εκπαίδευση προσφύγων, σε κέντρα παροχής κοινωνικής φροντίδας και σε μη κυβερνητικές οργανώσεις, τα οποία χρίζουν άμεσης ανάγκης εργατικού δυναμικού.

Πράσινα Επαγγέλματα

Τα τελευταία χρόνια, η Ευρωπαϊκή Ένωση επικεντρώνει την προσοχή της στα πράσινα επαγγέλματα ενθαρρύνοντας τις εθνικές και τοπικές αρχές αλλά και τους πολίτες να αναλάβουν πρωτοβουλίες για την προστασία του περιβάλλοντος με ταυτόχρονη δημιουργία θέσεων εργασίας.

Τα πράσινα επαγγέλματα αποτελούν την σημαντικότερη ελπίδα για το μέλλον του πλανήτη και για την διαμόρφωση του εργασιακού τοπίου τα επόμενα χρόνια.

Είναι τα επαγγέλματα εκείνα που προστατεύουν την βιοποικιλότητα και τα οικοσυστήματα και συμβάλλουν στην ορθή χρήση της ενέργειας και των φυσικών πόρων.

Τα πράσινα επαγγέλματα μπορούν να κατηγοριοποιηθούν στους εξής τομείς:

 • Πρωτογενής τομέας: γεωργία, κτηνοτροφία, αλιεία, μεταλλεία, δάση
 • Δευτερογενής τομέας: βιομηχανία, κατασκευές
 • Τριτογενής τομέας: εμπόριο, διακίνηση προϊόντων, υπηρεσίες
 • Τεταρτογενής τομέας: υπηρεσίες πνευματικού χαρακτήρα, παροχή συμβουλών και πληροφοριών, έρευνα, κτλ.

Μερικά επαγγέλματα που θα γνωρίσουν ιδιαίτερη άνθιση τα επόμενα χρόνια είναι ο: γεωπόνος, περιβαλλοντολόγος, επιθεωρητής περιβάλλοντος, τεχνολόγος τροφίμων, ειδικός δασικής προστασίας, έμπορος βιολογικών αγορών, εναλλακτικές μορφές τουρισμού, επόπτης φυσικού περιβάλλοντος, κτηνοτρόφος, ξεναγός εθνικών δρυμών, τεχνικός ελέγχου ρύπανσης και πολλά άλλα.

Ναυτιλιακά Επαγγέλματα

Η Ελλάδα κατέχει την 11η θέση στο κατάλογο χωρών ανά μήκος της ακτογραμμής, γεγονός που την θέτει κυρίαρχη σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο στον τομέα της Ναυτιλίας. Ένα πτυχίο στα ναυτιλιακά μπορεί να αποτελέσει το εισιτήριο για μια θέση στον χώρο της ναυτιλίας. Η ζήτηση σε αυτόν τον τομέα είναι μεγάλη, όχι όμως μόνο για ναυτικούς, αλλά και για διοικητικά στελέχη ναυτιλιακών επιχειρήσεων, που ασχολούνται με τις ναυλώσεις, την τροφοδοσία, τα νομικά θέματα κ.λπ. από τη ξηρά.

Δεν είναι μια εύκολη δουλειά, αλλά είναι πολύ ενδιαφέρουσα ειδικά για όσους επιδιώκουν να αποκτήσουν διεθνή κουλτούρα, να γνωρίσουν ανθρώπους, να ταξιδέψουν και να ζήσουν στο εξωτερικό, να είναι στην πρώτη γραμμή του επιχειρηματικού στίβου παγκοσμίως.

Ένας απόφοιτος ναυτιλιακών έχει τη δυνατότητα να απασχοληθεί σε πολλές και διαφορετικές θέσεις εργασίας όπως στέλεχος ναυτιλιακών επιχειρήσεων, πράκτορας πλοίων, ναυτιλιακός δικηγόρος - νομικός σύμβουλος, ναυλομεσίτης, υπεύθυνος λογιστηρίου, εκμισθωτής μεταφορικών μέσων για υδάτινες μεταφορές, τροφοδότης πλοίων, υπεύθυνος marketing και επικοινωνίας, νηογνώμονας κ.ά.

Ψηφιακά Επαγγέλματα

Οι ψηφιακές τεχνολογίες προσφέρουν στις επιχειρήσεις νέες επιλογές και δυνατότητες σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας τους και την αξιοποίηση της εργασίας. Η χρήση τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνιών επιδρά τόσο στη φύση της εργασίας όσο και στον τρόπο οργάνωσής της. Η τεχνολογική πρόοδος καταργεί τις θέσεις εργασίας που απαιτούν συνήθεις χειρωνακτικές και γνωστικές δεξιότητες, ενώ δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας και νέα επαγγέλματα που απαιτούν ψηφιακές δεξιότητες.

Ο τομέας της ψηφιακής τεχνολογίας, των τηλεπικοινωνιών και του ηλεκτρονικού εμπορίου θα ανοίξει πολλές νέες θέσεις εργασίας, γι’ αυτό και η ζήτησή του συνεχώς αυξάνεται. Οι ειδικότητες με υψηλή ζήτηση είναι οι προγραμματιστές λογισμικού, οι τεχνικοί οπτικής ίνας, οι διαχειριστές βάσεων δεδομένων, οι αναλυτές ασφάλειας πληροφοριακών συστημάτων, οι μηχανικοί τεχνητής νοημοσύνης κλπ.

Εν κατακλείδι, όποιο επάγγελμα και αν επιλέξεις να το κάνεις με βάση αυτό που πραγματικά επιθυμείς και σου αρέσει και όχι αποκλειστικά και μόνο λόγω επαγγελματικής αποκατάστασης.  Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος Ανάβασις είναι δίπλα σου και μπορεί να σε στηρίξει σε οποιαδήποτε απόφαση και αν πάρεις για το φοιτητικό μέλλον σου. Ακόμη, ως Όμιλος αναλαμβάνουμε online μαθήματα και σας παρέχουμε στήριξη σε πτυχιακές εργασίες, εργασίες εξαμήνου καθώς και διδακτορικές διατριβές  Εμπιστεύσου μας!

Επικοινωνήστε μαζί μας

Συχνές αναζητήσεις: επαγγέλματα άμεσης επαγγελματικής αποκατάστασης, τουριστικά επαγγέλματα, επαγγέλματα ξένων γλωσσών, πράσινα επαγγέλματα, ψηφιακά επαγγέλματα, ναυτιλιακά επαγγέλματα

Αναζήτηση

Εγγραφείτε στους πάνω από 35.000

Συνδρομητές για δωρεάν εκπαιδευτικά άρθρα! Συμβουλές και προσφορές!

Δωρεάν Κοστολόγηση Έργου

DMCA.com Protection Status