Ποιο να εμπιστευτείτε

Προγράμματα ελέγχου λογοκλοπής

Σε μια εποχή που το μεγαλύτερο μέρος των πηγών ενός θεωρητικού δοκιμίου αναζητάται στο διαδίκτυο, ένας μεγάλος κίνδυνος που εγκυμονεί είναι το φαινόμενο της λογοκλοπής. Πρόκειται για ένα αδίκημα που αναφέρεται σε πνευματικά έργα, όταν παρατίθενται τμήματα από πηγές, είτε αυτούσια είτε δίχως την αντίστοιχη παραπομπή.

Πιο συγκεκριμένα, με τον όρο λογοκλοπή περιγράφεται η οικειοποίηση ιδεών, απόψεων ή φράσεων που έχουν διατυπωθεί από άλλα άτομα χωρίς να γίνεται αναφορά σε αυτά. Για τη λογοκλοπή έχουν διατυπωθεί πολλοί ορισμοί. Σύμφωνα με το Λεξικό της Κοινής Νεοελληνικής του Μ. Τριανταφυλλίδη, λογοκλοπή είναι η «ιδιοποίηση ξένης πνευματικής δημιουργίας με ανήθικο, παράνομο τρόπο».

Λογοκλοπή διαπράττεται σε αρκετές περιπτώσεις, ωστόσο στο παρόν άρθρο θα επικεντρωθούμε σε εκείνη που αφορά αφενός στη χρήση παραθεμάτων από εργασίες τρίτων χωρίς να αναφέρεται ο συντάκτης τους, αφετέρου στην αντιγραφή- επικόλληση (copy-paste) από το διαδίκτυο. Η τελευταία είναι η συνηθέστερη μορφή λογοκλοπής αφού ο παγκόσμιος ιστός προσφέρει εύκολη πρόσβαση σε πληθώρα πηγών. Είναι σημαντικό να τονιστεί ότι το υλικό που δημοσιεύεται στο διαδίκτυο διέπεται από πνευματικά δικαιώματα. Αυτό σημαίνει ότι κάθε φορά που χρησιμοποιείται αυτούσιο ή μέρος κειμένου από κάποιο ιστότοπο, πρέπει να αναφέρεται το site που χρησιμοποιήθηκε στη βιβλιογραφία.

Με μια γρήγορη αναζήτηση στο διαδίκτυο, μπορείτε να βρείτε αρκετά προγράμματα ανίχνευσης λογοκλοπής, πολλά από τα οποία προσφέρονται δωρεάν. Είναι όμως αξιόπιστα;  Η απάντηση είναι αρνητική και τεκμηριώνεται εύκολα. Μια άνευ χρέωσης υπηρεσία ελέγχου λογοκλοπής, λειτουργεί μέσω των απλών μηχανών αναζήτησης που σημαίνει ότι εντοπίζει τα κείμενα εκείνα που έχουν ανέβει σε κάποια ιστοσελίδα με ελεύθερη πρόσβαση για οποιονδήποτε χρήστη στον παγκόσμιο ιστό. Αφήνει δηλαδή εκτός πεδίου ελέγχου όλες τις επιστημονικές πηγές στις οποίες η πρόσβαση είναι περιορισμένη ή επιτρέπεται υπό συγκεκριμένες συνθήκες. Το γεγονός αυτό είναι το κυριότερο αρνητικό σημείο των εν λόγω προγραμμάτων, τα οποία δεν εγγυώνται ένα αξιόπιστο αποτέλεσμα. Για να είστε απόλυτα βέβαιοι εάν το έργο σας βρίσκεται εντός του επιτρεπτού ορίου λογοκλοπής- κάτι που συνήθως ορίζεται από κάθε εκπαιδευτικό ίδρυμα- θα πρέπει να επιλέξετε ένα κατάλληλο λογισμικό.

Ένα τέτοιο εργαλείο προσφέρει ο Εκπαιδευτικός Όμιλος ΑΝΑΒΑΣΙΣ μέσω της θυγατρικής εταιρίας του, το http://plagiarism-checker.gr/. Με ένα κλικ στο σύνδεσμο http://plagiarism-checker.gr/plans, έχετε τη δυνατότητα να επιλέξετε το πακέτο που καλύπτει τις ανάγκες του δικού σας έργου, σε ιδιαίτερα ανταγωνιστικές τιμές. Το αποτέλεσμα που θα λάβετε, είναι ένα πλήρες report, έγκυρο και αξιόπιστο όπου αναφέρεται όχι μόνο το ποσοστό λογοκλοπής αλλά και οι πηγές από τις οποίες έχουν αντληθεί αυτούσια και ποια τμήματα. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να είστε βέβαιοι για την αυθεντικότητα του έργου σας και να μην έρθετε αντιμέτωποι με απροσδόκητες εξελίξεις.

Το τελευταίο μέρος μιας έρευνας αποτελεί η παράθεση των αποτελεσμάτων που πηγάζουν από την πορεία της ερευνητικής δραστηριότητας. Η υποστήριξη των συμπερασμάτων ενισχύεται από την αναφορά των πηγών (παραπομπής) που χρησιμοποιήθηκαν ώστε να ενισχυθούν τα επιχειρήματα του συγγραφέα. Οι αναφορές σχετίζονται με την αναγνώριση του έργου άλλων συγγραφέων μέσα από τη δική μας εργασία με σκοπό να παραπέμψουμε τον αναγνώστη στην πηγή στην οποία ανατρέξαμε. Δωρεάν Ελεγκτής Λογοκλοπής. Ας απλοποιήσουμε τη διαδικασία-ελέγξτε δωρεάν τις εργασίας σας για λογοκλοπή. Εμείς θα ελέγξουμε το έγγραφό σας και θα σας παρέχουμε με όλες τις σχετικές βαθμολογίες δωρεάν. Μπορείτε να πληρώσετε μόνο για τις επιπρόσθετες υπηρεσίες… αν το επιθυμείτε.

https://www.facebook.com/ElegxosLogoklopis/

http://plagiarism-checker.gr/

https://www.anavasis.gr/blog/ti-einai-logoklopi

https://www.anavasis.gr/blog/pws-tha-diorthwsv-thn-ergasia-mou

https://www.anavasis.gr/foititiko-frontistirio

Αναζήτηση

Εγγραφείτε στους πάνω από 35.000

Συνδρομητές για δωρεάν εκπαιδευτικά άρθρα! Συμβουλές και προσφορές!

Δωρεάν Κοστολόγηση Έργου

DMCA.com Protection Status