Στην εξόφληση των διδάκτρων

Παράταση για τους φοιτητές του ΕΑΠ
  

Μέχρι τις 31 Ιανουαρίου 2017 έχουν περιθώριο οι σπουδαστές του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου να εξοφλήσουν το υπολειπόμενο ποσό της οικονομικής συμμετοχής τους για τις θεματικές ενότητες που παρακολουθούν κατά το ακαδημαϊκό έτος 2016-2017. Η απόφαση αυτή ελήφθη από τη διοικούσα επιτροπή του εκπαιδευτικού ιδρύματος στα πλαίσια κατανόησης των δύσκολων οικονομικά συγκυριών που πλήττουν μεγάλο ποσοστό των Ελλήνων. Ωστόσο, η ημερομηνία αυτή είναι οριστική και όπως ανακοινώθηκε και δε θα δοθεί άλλη παράταση.

Σε περίπτωση μη καταβολής του ποσού που υπολείπεται για τα δίδακτρα τότε:

  • Ο/η φοιτητής/τρια διαγράφεται από την/τις Θ.Ε. που δήλωσε για το ακαδημαϊκό έτος 2016-2017 και του αφαιρείται τ δικαίωμα συμμετοχής στις τελικές γραπτές εξετάσεις.

  • Οι εργασίες που έχουν κατατεθεί ήδη δεν κατοχυρώνονται και ο/η φοιτητής/τρια δε θα έχει δικαίωμα αναγνώρισης αυτών σε επόμενο ακαδημαϊκό έτος.

  • Οποιαδήποτε ποσό έχει ήδη κατατεθεί δεν επιστρέφεται αλλά και ούτε δύναται να μεταφερθεί για το επόμενο ακαδημαϊκό έτος. Μάλιστα, όπως επισημαίνεται από τη διοίκηση του ΕΑΠ «αυτό δεν συνιστά τιμωρητική πράξη, αλλά επιβεβλημένη διαχείριση καθότι το Ίδρυμα πραγματοποιεί δαπάνες από την έναρξη της ακαδημαϊκής περιόδου, για το σύνολο των φοιτητών που είναι εγγεγραμμένοι στα Προγράμματα Σπουδών. Ακόμα, όλο το ποσόν που θα προκύψει από οικονομική ασυνέπεια, θα μεταφερθεί στο σύνολό του στον Κωδικό των Υποτροφιών, προκειμένου να ενισχυθούν οικονομικά ασθενείς κατηγορίες φοιτητών».

  • Δεν υπάρχει η δυνατότητα μεταφοράς ποσών μεταξύ Θ.Ε. Για παράδειγμα, εάν κάποιος έχει δηλώσει 2 Θ.Ε. και έχει καταθέσει τις μισές δόσεις και για δύο Θ.Ε. δεν μπορεί εάν θέλει να μεταφέρει όλο το ποσό στη μία Θεματική Ενότητα.

  • Ο/η φοιτητής/τρια διαγράφεται από την εκπόνηση Διπλωματικής Εργασίας.

Τι ισχύει όμως με τα οικονομικά του ΕΑΠ;

Το Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο, είμαι μεν επίσημα αναγνωρισμένο από το κράτος, ωστόσο, ετησίως λαμβάνει το ποσό των 650.000 ευρώ ως κρατική επιχορήγηση, όταν οι ετήσιες δαπάνες του ξεπερνούν τα 25 εκατομμύρια ευρώ. Το ποσό που υπολείπεται, καλύπτεται από την οικονομική συμμετοχή των φοιτητών μέσω των καταβληθέντων διδάκτρων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το ΕΑΠ από την αρχή της λειτουργίας του και δεδομένης της οικονομικής ύφεσης στη χώρα μας, έχει αρκετές φορές αποφασίσει να προχωρήσει σε διευκολύνσεις των φοιτητών όσον αφορά στην οικονομική τους συμμετοχή, είτε με μείωση του συνολικού ποσού είτε με τη δυνατότητα μεγαλύτερου αριθμού δόσεων.

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος

Αναζήτηση

Εγγραφείτε στους πάνω από 35.000

Συνδρομητές για δωρεάν εκπαιδευτικά άρθρα! Συμβουλές και προσφορές!

Δωρεάν Κοστολόγηση Έργου

DMCA.com Protection Status