Για την ανάγνωση ebook 

 

Στην εποχή της ραγδαίας εξέλιξης του διαδικτύου, τα ebook - γνωστά και ως ψηφιακά βιβλία- έχουν εισέλθει δυναμικά στην καθημερινότητά μας καθώς προσφέρουν μια σειρά πλεονεκτημάτων έναντι των παραδοσιακών. Ωστόσο, τόσο η σωστή ανάγνωσή τους όσο και η οργάνωσή τους, είναι διαδικασίες που πραγματοποιούνται καλύτερα μέσω συγκεκριμένων εφαρμογών. Τις πέντε καλύτερες εφαρμογές για αυτό το σκοπό, οι οποίες παρέχονται δωρεάν, μπορείτε να τις μελετήσετε στο σημερινό άρθρο.

Calibre

Στα 10 χρόνια κυκλοφορίας του, το Calibre αποτελεί σήμερα μία από τις πιο πλήρεις εφαρμογές για την ανάγνωση ψηφιακών βιβλίων. Πρόκειται για μια εφαρμογή ανοιχτού κώδικα με πολλές δυνατότητες, εκτός εκείνης της ανάγνωσης των ebook. Πιο συγκεκριμένα, το Calibre προσφέρει τη δυνατότητα μετατροπής ενός ψηφιακού βιβλίου σε κάποια άλλη μορφή καθώς και την επεξεργασία αυτού για διόρθωση συντακτικών και ορθογραφικών λαθών αλλά και της δομής του. Για την ακρίβεια, είναι μια ανοικτού κώδικα σουίτα εφαρμογών ηλεκτρονικών βιβλίων, καθώς οι δυνατότητες της δεν περιορίζονται μόνο στο διάβασμα.

Διαθέτει δηλαδή, επιλογές όπως την μετατροπή ενός ebook σε άλλη μορφή, καθώς και την επεξεργασία του (όπου υποστηρίζεται) για να διορθώσουμε λάθη συντακτικά, γραμματικά και γενικότερα την δομή του. Υποστηρίζει ένα μεγάλο αριθμό τύπων ψηφιακών βιβλίων όπως μεταξύ άλλων: ODT, DOCX, EPUB, TXT, CBZ, MOBI, PDF, AZW, CBR,  και CBC ενώ διατίθεται για τα λειτουργικά συστήματα Windows, Linux και Mac OS X.

Για λήψη του Calibre μπορείτε να ακολουθήσετε το σύνδεσμο https://calibre-ebook.com/download .

FBReader

Το FBReader κυκλοφόρησε το 2007 ως ανοιχτού κώδικα εφαρμογή διαθέτοντας αρκετές δυνατότητες. Υποστηρίζει τα λειτουργικά συστήματα Windows, Linux και Mac καθώς επίσης και συσκευές Android και άλλες πλατφόρμες λειτουργικών. Δύναται να επεξεργαστεί τους εξής τύπου αρχείων: FictionBook, EPUB, Plucker, OEB, PalmDoc, zTxt, TCR, HTML,CHM, RTF, ΜOBI χωρίς προστασία DRM και βεβαίως απλά έγγραφα κειμένου.

Μπορείτε να το κατεβάσετε από το σύνδεσμο https://fbreader.org/win32 .

Amazon Kindle

Το Amazon Kindle, όπως μαρτυρά και η ονομασία του, είναι το λογισμικό των συσκευών ebook reader που πλασάρει η εταιρεία Amazon. Από το 2009 ξεκίνησε η δωρεάν διάθεσή του για λειτουργικά συστήματα Windows και Mac με παράλληλη υποστήριξη και για όλες τις φορητές συσκευές. Υποστηρίζει συγκεκριμένες επεκτάσεις αρχείων που είναι οι PRC, AZW, MOBI, PDF και TXT. Για να κατεβάσετε το πρόγραμμα, απλά κάντε κλικ εδώ.

Εκτός από τα παραπάνω προγράμματα που προσφέρονται για χρήση στον υπολογιστή σας, επίσης δωρεάν διατίθεται και ένα άλλο, με αρκετές δυνατότητες, για να διαβάζετε και να οργανώνετε ebook στο κινητό σας τηλέφωνο.

Moon+ Reader

Το Moon+ Reader αποτελεί μία από τις πλέον δημοφιλείς εφαρμογές για ανάγνωση ψηφιακών βιβλίων σε συσκευές με λειτουργικό σύστημα Android και iOS. Η δωρεάν έκδοσή του υποστηρίζει τους εξής τύπους αρχείων: CBR, CBZ, CHM, EPUB, fb2, MOBI, PDF, TXT, UMD, HTML, RAR, ZIP και OPDS.

Για το τέλος, σας κρατήσαμε ένα δωρεάν πρόγραμμα που προορίζεται για την ανάγνωση κόμικ!

ComicRack

Κυκλοφόρησε στην αγορά το 2009 υποστηρίζοντας τις περισσότερες μορφές των αρχείων Comics όπως CB7, CBZ, CBT,CBR, 7z, ZIP, RAR PDF και TAR.

Χρησιμοποιείται τόσο σε υπολογιστή με λειτουργικό σύστημα Windows αλλά και σε smartphone ή tablet με λειτουργικό σύστημα Android και iOS.

Αναζήτηση

Εγγραφείτε στους πάνω από 35.000

Συνδρομητές για δωρεάν εκπαιδευτικά άρθρα! Συμβουλές και προσφορές!

Δωρεάν Κοστολόγηση Έργου

DMCA.com Protection Status