Σπουδές στη Φυσικοθεραπεία σε δημόσιες και ιδιωτικές σχολές

Ένα από τα επαγγέλματα Υγείας με άμεση αποκατάσταση στην αγορά εργασίας είναι η Φυσικοθεραπεία που έχει ως επίκεντρο την αποκατάσταση των σωματικών προβλημάτων και την επανένταξη των πασχόντων στο κοινωνικό περιβάλλον. Η Φυσικοθεραπεία είναι μια σύγχρονη ειδικότητα του ιατρικού κλάδου.

Σπουδάζοντας κάποιος Φυσικοθεραπεία, βοηθά ασθενείς με αναπηρίες, μυοσκελετικές δυσλειτουργίες ή κακώσεις που προκλήθηκαν μετά από τραυματισμούς. Οι Φυσικοθεραπευτές χρησιμοποιούν κατά κύριο λόγο φυσικά μέσα για την αποκατάσταση της υγείας των ασθενών. Τα μέσα που χρησιμοποιούν εκτείνονται από τις χειρομαλάξεις, την θεραπευτική αγωγή έως και την ηλεκτροθεραπεία. Οι Φυσικοθεραπευτές, λαμβάνουν επίσης υπόψη τους ψυχολογικούς αλλά και ψυχοσωματικούς παράγοντες που μπορεί να επηρεάζουν την υγεία των ασθενών.

Οι εργασίες φυσικοθεραπείας είναι για το ΑΝΑΒΑΣΙΣ ένας ξεχωριστός τομέας παροχής υπηρεσιών, στα πλαίσια της οποίας επαγγελματίες του κλάδου, κάτοχοι ενός τουλάχιστον μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών με πληθώρα συγγραμάτων στο ενεργητικό τους. 

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος

Τα υπόλοιπα αφήστε τα σε εμάς! 

Οι Φυσικοθεραπευτές απορροφούνται σε Νοσοκομεία, Ιδιωτικές Κλινικές, Θεραπευτήρια, Ιδρύματα και Κέντρα Αποκατάστασης – Αποθεραπείας, Αθλητικά Κέντρα και Χώρους Άθλησης, Γυμναστήρια και Ξενοδοχεία. Έχουν υψηλή απορροφητικότητα ακόμα και σε Προγράμματα Κοινωφελούς Χαρακτήρα ΟΑΕΔ, σε προγράμματα ΕΣΠΑ όπως Ενίσχυση της Αυτοαπασχόλησης Πτυχιούχων Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Ειδικά Σχολεία, κ.α (αρχεία του Πανελληνίου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών). Επίσης, ο Φυσικοθεραπευτής έχει τη δυνατότητα να ανοίξει το δικό του Φυσικοθεραπευτήριο.

Οι σπουδές στη Φυσικοθεραπεία μπορούν να γίνουν τόσο σε δημόσιες όσο και σε ιδιωτικές σχολές ενώ μπορούν να προχωρήσουν και σε μεταπτυχιακό επίπεδο. Στο πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής καθώς επίσης και στα ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, Στερεάς Ελλάδας, Θεσσαλίας και Δυτικής Αττικής οι σπουδές διαρκούν 4 χρόνια. Οι σπουδές Φυσικοθεραπείας στην Ελλάδα έχουν ενταχθεί στην Ανώτατη/Τριτοβάθμια εκπαίδευση με τετραετές πρόγραμμα σπουδών το 2001 με τον ν.2976/2001, το οποίο επικαιροποιήθηκε διαδοχικά κατά τα έτη 2009, 2013 και 2017. Στα ΙΕΚ, η αποφοίτηση γίνεται με το βαθμό βοηθού φυσικοθεραπευτή και σε αυτήν την περίπτωση ο χρόνος σπουδών αλλά και τα επαγγελματικά δικαιώματα είναι διαφορετικά.

Σε όποια σχολή και εάν σπουδάζετε, μπορείτε να εμπιστευτείτε το ΑΝΑΒΑΣΙΣ για τις εργασίες Φυσικοθεραπείας που θα κληθείτε να κάνετε. Οι συνεργάτες μας, γνώστες όλων των επιστημονικών πεδίων που απαιτούν τα ακαδημαϊκά έργα του κλάδου, θα σας βοηθήσουν με τις εργασιεσ σας για να τις ολοκληρώσετε με επιτυχία.

Διαθέτουμε ένα μεγάλο δίκτυο συνεργατών που μπορούν να σας βοηθήσουν σε κάθε επίπεδο, από υποστήριξη μέχρι παράδοση μαθημάτων μέσω Skype. Εκδηλώνοντας το ενδιαφέρον σας σε μας μέσα από την κεντρική σελίδα του ΑΝΑΒΑΣΙΣ θα βρεθείτε ένα βήμα πιο κοντά στην ολοκλήρωση του δοκιμίου σας.

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος

Αναζήτηση

Εγγραφείτε στους πάνω από 35.000

Συνδρομητές για δωρεάν εκπαιδευτικά άρθρα! Συμβουλές και προσφορές!

Δωρεάν Κοστολόγηση Έργου

Stripe

Pay with Stripe
DMCA.com Protection Status