Για τους φοιτητές

Οι δέκα καλύτερες εφαρμογές κινητών τηλεφώνων

Οι σημερινοί φοιτητές έχουν ως βασικότερο σύμμαχό τους την τεχνολογία που τα τελευταία χρόνια αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας, μέσω των smartphone. Ανάμεσα στις εκατοντάδες εφαρμογές (applications, apps) που μπορεί ένας χρήστης να εγκαταστήσει στο κινητό του τηλέφωνο ή τάμπλετ, υπάρχουν και πολλές που εξυπηρετούν τις ανάγκες των σπουδαστών.

Συγκεντρώσαμε τις καλύτερες από αυτές και σας τις παρουσιάζουμε παρακάτω. Ορισμένες διατίθενται δωρεάν, ενώ κάποιες άλλες έχουν ένα μικρό αντίτοιμο για την απόκτησή τους.

Οργάνωση

Η διαχείριση και οργάνωση του εκπαιδευτικού υλικού που παρέχεται στους φοιτητές, μπορεί πλέον να γίνει μέσω εφαρμογών που έχουν σχεδιαστεί για αυτό το σκοπό.  Μια από τις πλέον δημοφιλείς είναι η My Study Life - School Planner που λειτουργεί σαν ημερολόγιο, παρέχοντας τη δυνατότητα εισαγωγής υπενθυμίσεων και προθεσμιών για κάθε εργασία. Άλλωστε για αυτό είναι κοντά σας και ο Εκπαιδευτικός Όμιλος ΑΝΑΒΑΣΙΣ που με βάση την ημερομηνία που εσείς ορίζετε, σας παρέχει ολοκληρωμένη υποστήριξη του δοκιμίου σας 

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος

 Με το Evernote μπορούμε να κρατάμε σημειώσεις, να αποθηκεύουμε διάφορα αρχεία από έγγραφα και εικόνες μέχρι βίντεο. Σε όλα αυτά μπορούμε να έχουμε πρόβαση όχι μόνο από το κινητό αλλά και από τον υπολογιστή μας.

Ένα άλλο application διαχείρισης είναι το Wunderlist: To-DoList & Tasks που βασίζεται στη φιλοσοφία της λίστας. Δημιουργεί δηλαδή λίστες που βοηθούν στην οργάνωση της ημέρας και τις οποίες ο χρήστης έχει τη δυνατότητα να μοιραστεί με τρίτους.

Εφαρμογές για σημειώσεις

Οι χειρόγραφες σπουδαστικές σημειώσεις, αντικαθίστανται σταδιακά από τις σημειώσεις σε κινητά τηλέφωνα και tablets και διαθέτουν ένα συγκριτικό πλεονέκτημα έναντι της παραδοσιακής μεθόδου. Μπορεί ο σπουδαστής να τις έχει πάντα μαζί του και όχι μόνο να τις χρησιμοποιεί ο ίδιος αλλά και να τις μοιράζεται με συμφοιτητές του. Μια από τις πιο γνωστές εφαρμογές αυτής της κατηγορίας, είναι το LectureNotes που επιτρέπει όχι μόνο την καταγραφή και διαχείριση σημειώσεων αλλά και την εισαγωγή φωτογραφιών. Το app διαθέτει ακόμα και κάποια πρόσθετα, τα LectureRecordings και LectureVideos μέσω των οποίων ο χρήστης καταγράφει αρχεία ήχου και βίντεο ενώ παρέχει τη δυνατότητα εξαγωγής των σημειώσεων αυτών στο Evernote, το OneNote ή σε μορφή PDF. Στην ίδια κατηγορία ανήκει και η εφαρμογή Hi-Q MP3 Voice Recorder που χρησιμοποιείται για την καταγραφή διαλέξεων ή φωνητικών σημειώσεων. Τα αρχεία μπορούν να εξαχθούν σε πολλούς τύπους, μεταξύ των οποίων mp3, wav και ogg.

Αριθμομηχανές

Φοιτητής χωρίς αριθμομηχανή δεν γίνεται, ακόμα κι αν έχει περάσει σε θεολογική σχολή. Γι' αυτό λοιπόν θα δούμε εφαρμογές για φοιτητές που επιλύουν από μια απλή πρόσθεση, μέχρι πολύπλοκα μαθηματικά προβλήματα. Η κορυφαία αριθμομηχανή στο PlayStore εδώ και χρόνια είναι το RealCalc. Τα παραδοσιακά «κομπιουτεράκια» ανήκουν πια στο παρελθόν καθώς όλες τις δυνατότητές τους, τις προσφέρουν αντίστοιχες εφαρμογές όπως το RealCalc που εκτελεί όλες τις απλές και σύνθετες μαθηματικές πράξεις διαθέτοντας οθόνη δώδεκα ψηφίων και ακρίβεια τρίαντα δυο. Για πιο απαιτητικούς χρήστες, όπως είναι οι σπουδαστές των σχολών θετικών επιστημών, υπάρχουν apps με δυνατότητα δημιουργίας γραφημάτων. Ένα από αυτά είναι το Desmos Graphing Calculator που με την εισαγωγή της εξίσωσης, εξάγει το αντίστοιχο γράφημα ενώ διαθέτει και μία αρκετά καλή επιστημονική αριθμομηχανή. Οι φοιτητές των σχολών θετικών επιστημών, και όχι μόνο, χρησιμοποιούμε αριθμομηχανές με δυνατότητα δημιουργίας γραφημάτων. Δεν υπάρχει λόγος να κουβαλάμε μία ξεχωριστή συσκευή από τη στιγμή που υπάρχει το Desmos Graphing CalculatorΓια την επίλυση μαθηματικών προβλημάτων, υπάρχει η εφαρμογή Mathway - Math Problem Solver που όχι μόνο λύνει εξισώσεις αλλά και ελέγχει την ορθότητα ήδη λυμμένων.

Εκμάθηση

Οι εφαρμογές για φοιτητές έρχονται να ενισχύσουν και τη διαδικασία μελέτης. Βασισμένες στη φιλοσοφία των καρτών απομνημόνευσης, παρέχοντας δικές τους και δίνοντας τη δυνατότητα για δημιουργία νέων, συμβάλλουν στην απομνημόνευση επιστημονικών όρων, δύσκολων λέξεων αλλά και ξένων λέξεων. Οι κορυφαίες αυτής της κατηγορίας είναι το Flashcards App και το Quizlet.

Εκμεταλλευτείτε τις υπηρεσίες της τεχνολογίας και οργανώστε τις φοιτητικές σας υποχρεώσεις με τη βοήθεια των εφαρμογών που μπορείτε να έχετε μαζί σας όπου κι αν βρίσκεστε. Για την υποστήριξή σας στις ακαδημαϊκές εργασίες, έχετε στο πλευρό σας το ΑΝΑΒΑΣΙΣ, που διαθέτει το πιο έμπειρο και εξειδικευμένο δίκτυο συνεργατών που μπορούν να συμβάλλουν στην επιτυχημένη ολοκλήρωσή τους.

Ξεχωριστά αξιζει να αναφερουμε την εφαρμογή Uniway για κινητά Android και Apple που παρέχει τις ακόλουθες πληροφορίες και μικρο-εφαρμογές. Η πρόσβαση στην εφαρμογή γίνεται μέσω του ιδρυματικού λογαριασμού του φοιτητή στο ΕΚΠΑ. Η εφαρμογή Uniway αναπτύχθηκε από το GUnet στο πλαίσιο του ΕΠ “Ψηφιακή Σύγκλιση” του ΕΣΠΑ. 

  • Φοιτητολόγιο (για την πρόσβαση σε πληροφορίες που αφορούν αναλυτική βαθμολογία, δηλώσεις μαθημάτων, πρόγραμμα σπουδών, διδάσκοντες και στοιχεία επικοινωνίας, ώρες γραφείου κλπ.).

  • Αξιολόγηση μαθημάτων (εύκολη πρόσβαση στα online ερωτηματολόγια αξιολόγησης μαθημάτων).

  • Κοινωνική δικτύωση: chat, αποστολή αρχείων, εικόνας, video, ομάδες φίλων, πληροφορίες γεωγραφικής θέσης, ομάδες κοινών ενδιαφερόντων).

Δε νοείται Έλληνας φοιτητής, χωρίς το Studdle κατεβασμένο στο κινητό του. Είναι κάτι σαν τα προαπαιτούμενα της αξιολόγησης. Το Studdle είναι η ελληνική εφαρμογή που φέρνει στο κινητό σου ό,τι ένας φοιτητής πρέπει να ελέγχει λίγο-πολύ καθημερινά. Συγκεκριμένα, εδώ μπορείς να βρεις τις ανακοινώσεις, το πρόγραμμα του εξαμήνου, αλλά και της εξεταστικής, χάρτη για τη σχολή και τα βιβλιοπωλεία που θα επισκεφτείς για να πάρεις τα συγγράμματά σου, τους τρόπους πρόσβασης στη σχολή με τα ΜΜΜ και όλα τα στοιχεία της γραμματείας. Επιπλέον, μέσα από την εφαρμογή έχεις πρόσβαση τόσο στο e-class, όσο και στο my studies, καθώς και στο forum του τμήματός σου, αν υπάρχει. Φοιτητική ζωή σημαίνει …έρωτας, φλερτ, παιχνίδι. Ή πιο απλά, Tinder! Η εφαρμογή που πήγε τις «γνωριμίες» σε άλλο επίπεδο. Ξέφυγε από το κιτς περιβάλλον που γνωρίζαμε μέχρι τώρα και μετέτρεψε τη διαδικασία σε φουλ διασκεδαστική και παιχνιδιάρικη. Αν έχεις βαρεθεί τις διαφημίσεις του YouTube (εμείς ξεκάθαρα ναι) και ψάχνεις την κορυφαία λύση για τις μουσικές σου ανάγκες, το Spotify είναι η πρώτη και βασική σου επιλογή. Έχει ΤΑ ΠΑΝΤΑ. Όσο «σπαστικές» κι αν σου φαίνονται οι λίστες, αποδεικνύονται πραγματικά σωτήριες. Ειδικά αν είσαι φουλ απασχολημένος τόσο με τη σχολή σου, όσο και με παράλληλες δραστηριότητες ή ακόμη και με κάποια part time θέση εργασίας. Η εφαρμογή «Wunderlist» σχεδιάστηκε για να βάλει σε μια τάξη όλα τα παραπάνω και να σε βοηθήσει να βγάζεις εις πέρας μία μία τις υποχρεώσεις σου. Ας είμαστε ειλικρινείς, ο μέσος φοιτητής δεν ξέρει να μαγειρεύει ή ξέρει να μαγειρεύει μόνο μακαρόνια και ρύζι και έτσι καταφεύγει στο delivery. Το e-Food παίρνει τη διεύθυνσή σου και βρίσκει για εσένα όλα τα καταστήματα που στέλνουν (φαγητό, καφέ, γλυκά κ.λπ.) στην περιοχή σου, ενώ συγχρόνως θα σου εμφανίσει και όλες τις προσφορές που αυτά έχουν. Η παραγγελία σου γίνεται διαδραστικά κι όλα τα ορίζεις εσύ ηλεκτρονικά. 

Αναζήτηση

Εγγραφείτε στους πάνω από 35.000

Συνδρομητές για δωρεάν εκπαιδευτικά άρθρα! Συμβουλές και προσφορές!

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος

Stripe

Pay with Stripe
DMCA.com Protection Status