Προθεσμία υποβολής αιτήσεων

Νέες υποτροφίες από το ΙΚΥ

Ένα μεγάλο πρόβλημα που ταλανίζει τη φοιτητικό κοινότητα, ειδικά τα τελευταία χρόνια, είναι το οικονομικό. Ο αριθμός των σπουδαστών, που δυσκολεύεται να ανταπεξέλθει στις χρηματικές απαιτήσεις που συνοδεύουν την απόκτηση ενός τίτλου σπουδών με αποτέλεσμα να φτάνει ακόμα και στην εγκατάλειψη της προσπάθειας, αυξάνεται ολοένα και περισσότερο.

Θετικά και καταλυτικά σε αυτήν την κατεύθυνση, λειτουργεί για μια ακόμη φορά το ΙΚΥ, το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών, που μετά από σχετική πρόσκληση του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων προκήρυξε για το ακαδημαϊκό έτος 2016-2017, τουλάχιστον 3685 υποτροφίες που αφορούν όλα τα Τμήματα και τις Σχολές των ΑΕΙ της χώρας. Οι υποτροφίες αυτές, συγχρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ και έχουν στόχο την οικονομική υποστήριξη των επιμελών φοιτητών με χαμηλά εισοδήματα, για την έγκαιρη ολοκλήρωσης των σπουδών τους. Επίσης, σκοπεύουν στη διασφάλιση της ισότιμης συμμετοχής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση των ατόμων με ειδικές ανάγκες και όσων ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.

Η χορήγηση των υποτροφιών θα γίνει αναδρομικά από 1η Οκτωβρίου του 2016. Η διάρκεια τους ορίζεται στους 9 μήνες με το ποσό της μηνιαίας υποτροφίας να ανέρχεται σε 200 ευρώ για όσους σπουδάζουν στον τόπο κύριας κατοικίας τους και 380 ευρώ σε όσους φοιτούν σε εκπαιδευτικά ιδρύματα που βρίσκονται εκτός του τόπου της κύριας κατοικίας τους. Η καταληκτική ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων είναι η 28η Απριλίου 2017 και μπορείτε να την υποβάλλετε μέσω του συνδέσμου https://iky-ypotrofies.it.minedu.gov.gr/.

Και ενώ το ΙΚΥ είναι ένας φορέας που φροντίζει για το οικονομικό σκέλος των φοιτητών, ο Εκπαιδευτικός Όμιλος ΑΝΑΒΑΣΙΣ υποστηρίζει τους σπουδαστές σε μια άλλη σημαντική παράμετρο, εκείνη της ακαδημαϊκής ύλης. Ειδικότερα, ο Όμιλός μας, διαθέτει ένα εύρος παρεχόμενων υπηρεσιών που στηρίζουν τους φοιτητές με παράδοση μαθημάτων, συμβουλευτική στις εργασίες τους και πλήρη επίβλεψη της φοιτητικής τους εργασίας, είτε είναι πτυχιακού, είτε μεταπτυχιακού επιπέδου. Αναλαμβάνουμε όλους τους τομείς από κάθε σχολή, αφού διαθέτουμε το μεγαλύτερο δίκτυο συνεργατών, οι οποίοι είναι άριστα καταρτισμένοι και εξειδικευμένοι στον τομέα τους. 

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος

 Όπως ακριβώς αναφέρεται και στην επίσημη σελίδα μας www.anavasis.gr παρέχουμε κάθε είδους υποστήριξη σε όλους τους σπουδαστές, πάντα με γνώμονα την άριστη εξυπηρέτησή τους και την κάλυψη των αναγκών τους. Επιπλέον, το τηλεφωνικό κέντρου του Ομίλου ΑΝΑΒΑΣΙΣ, λειτουργεί καθημερινά από τις 09:00 έως τις 21:00 για να εξυπηρετήσει έγκαιρα και στο μεγαλύτερο μέρος της ημέρας το κοινό. Ακόμα, το ΑΝΑΒΑΣΙΣ είναι το μοναδικό φροντιστήριο που λειτουργεί Σάββατο και Κυριακή από τις 11:00-19:00 ενώ η ηλεκτρονική αλληλογραφία εποπτεύεται 18 ώρες το 24ωρο. Εμπιστευτείτε τους ειδικούς και ολοκληρώστε με επιτυχία τις σπουδές σας!

Τετάρτη, 15 Μαΐου 2019: Απόφαση για 601 υποτροφίες για εκπόνηση μεταδιδακτορικής έρευνας. Το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ), στο πλαίσιο της Πράξης «Ενίσχυση Μεταδιδακτόρων ερευνητών/ ερευνητριών - Β Κύκλος», του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση», προκηρύσσει εξακόσιες μία (601) θέσεις υποτροφιών για την εκπόνηση μεταδιδακτορικής έρευνας στην Ελλάδα. Οι 601 θέσεις υποτροφιών θα κατανεμηθούν στους εξής επτά (7) επιστημονικούς κλάδους: 1. Φυσικές Επιστήμες, 2. Επιστήμες Μηχανικού και Τεχνολογία, 3. Γεωργικές Επιστήμες, 4. Ιατρική και Επιστήμες Υγείας, 5. Ανθρωπιστικές Επιστήμες, 6. Κοινωνικές Επιστήμες και 7. Οικονομικές και Νομικές Επιστήμες.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΚΟΡΩΝΟΪΟ - Covid-19. Μάρτιος 2020 ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ  ΠΡΟΚΗΡΥΞΗΣ  ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΥΠΟΤΡΟΦΩΝ. Παρατείνεται έως 10-5-2020 η προθεσμία υποβολής των δικαιολογητικών των υποψήφιων.

Αναζήτηση

Εγγραφείτε στους πάνω από 35.000

Συνδρομητές για δωρεάν εκπαιδευτικά άρθρα! Συμβουλές και προσφορές!

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος

Stripe

Pay with Stripe
DMCA.com Protection Status