ΤΑ 10 ΛΑΘΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΕΝΑ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

ΛΑΘΗ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟΥ

 

βιογραφικο

Σε μια εποχή που η αγορά εργασίας είναι πιο περιορισμένη από ποτέ και η ανεργία έχει εκτιναχθεί στα ύψη, ο βασικότερος σύμμαχός σας για τη διεκδίκηση μιας θέσης υπαλλήλου, είναι το βιογραφικό σας σημείωμα.

Ακούγεται εύκολο αλλά στην πράξη δεν είναι καθόλου. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι το 90% των βιογραφικών που λαμβάνουν οι εργοδότες καταλήγουν στον κάλαθο των αχρήστων.

Στο παρών άρθρο σας παρουσιάζουμε τα δέκα πιο συχνά λάθη που κάνουν οι υποψήφιοι στο βιογραφικό τους σημείωμα.

1.Έχει ορθογραφικά και συντακτικά λάθη

Τα λάθη σε ορθογραφία και σύνταξη θεωρούνται αδικαιολόγητα και μπορούν να καταστρέψουν ένα βιογραφικο σημείωμα. Το να κάνει ο υποψήφιος ένα τέτοιο λάθος, σημαίνει για τον εργοδότη προχειρότητα και επιπολαιότητα, στοιχεία που ο ίδιος δε θα ήθελε στο μελλοντικό του υπάλληλο. Για το λόγο αυτό, διαβάστε ξανά και ξανά το σημείωμά σας και φροντίστε η σύνταξη των προτάσεων να ακολουθεί τους συντακτικούς κανόνες. Μια καλή ιδέα είναι να το δώσετε και σε έναν τρίτο να το διαβάσει, για να μηδενίσετε τις πιθανότητες ύπαρξης λάθους.

2. Δεν τηρείται χρονολογική σειρά

Τόσο οι τίτλοι σπουδών σας όσο και η εργασιακή σας εμπειρία, πρέπει να αναφέρονται με χρονολογική σειρά, από την πιο πρόσφατη προς την παλαιότερη. Η άτακτη καταγραφή των στοιχείων αυτών, δημιουργεί μια αρνητική εικόνα για την υποψηφιότητά σας.

3. Δεν είναι επικαιροποιημένο

Το βιογραφικο σας σημείωμα προσαρμόζεται ανάλογα με την εργασιακή σας πορεία και την εξέλιξη των σπουδών σας. Φροντίστε να αναφέρετε κάθε νέο τίτλο σπουδών και κάθε νέα θέση εργασίας.

4. Έχει πολλές περιττές πληροφορίες

Το βιογραφικό σας σημείωμα δεν είναι η βιογραφία σας αλλά ένα τρέιλερ αυτής. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να παρουσιάζει τα πιο σημαντικά βήματα της επαγγελματικής σας πορείας και της ακαδημαϊκής σας εκπαίδευσης. Οι εργοδότες δε θα ενδιαφερθούν περισσότερο για εσάς εάν περάσατε κάποιο μάθημα στο Δ΄ εξάμηνο με βαθμό 10.

5. Είναι αδιάφορο αισθητικά

Η πρώτη εικόνα είναι και η πιο σημαντική. Επιμεληθείτε αισθητικά το βιογραφικο σας χρησιμοποιώντας ένα σύγχρονο template και σίγουρα μια όχι βαρετή γραμματοσειρά. Οι ειδικοί προτείνουν να αποφύγετε την Times New Roman και να επιλέξετε μια από τις πολλές άλλες που προσφέρουν τα προγράμματα επεξεργασίας κειμένου.

6. Περιέχει ψευδείς πληροφορίες

Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να αναφέρετε στο βιογραφικο σας σημείωμα κάποιο στοιχείο που δεν είναι πραγματικό. Αυτό ισχύει και για τους τίτλους σπουδών (που ενδέχεται να σας ζητηθούν) και για την επαγγελματική σας εμπειρία (που είναι εύκολο να διασταυρωθεί).

7. Ακατάλληλη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου

Απευθύνεστε σε έναν υποψήφιο εργοδότη και θα πρέπει το προφίλ σας να είναι σοβαρό και υπεύθυνο. Σε αυτήν την εικόνα σίγουρα δε θα συμβάλει θετικά μια διεύθυνση email του τύπου This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. ή This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..  Η πιο απλή και ασφαλής επιλογή είναι να χρησιμοποιήσετε το όνομα και το επώνυμο σας.

8.  Δεν είναι στοχευμένο στην εκάστοτε θέση

Ένα βιογραφικό σημείωμα πρέπει να συνδέεται με τη θέση εργασίας για την οποία προορίζεται. Συνήθως αυτό αναφέρεται σε ένα πεδίο με την ένδειξη «Επιθυμητή θέση εργασίας» και η σύνθεση του σημειώματος δείχνει για ποιους λόγους είστε εσείς ο κατάλληλος υποψήφιος.

9.  Περιέχει φωτογραφία

Με την κατάθεση του βιογραφικού σημειώματος αναζητούμε δουλειά. Δε λαμβάνουμε μέρος σε καλλιστεία και ούτε αναζητούμε σύντροφο. Επικεντρωθείτε στις σπουδές και στην εμπειρία σας και μην κάνετε το λάθος να βάλετε φωτογραφία από τις καλοκαιρινές σας διακοπές.

10. Πολλές πληροφορίες επικοινωνίας

Εάν θελήσει να σας συναντήσει κάποιος εργοδότης, θα χρειαστεί έναν αριθμό τηλεφώνου, κατά προτίμηση κινητού. Δε θα λειτουργήσει θετικά εάν αναγράφετε στο σημείωμά σας 3 κινητά τηλέφωνα, ένα σταθερό και το όνομά σας στο Facebook.

Εμπιστευτείτε τη σύνταξη ή την επιμέλεια του βιογραφικού σας σημειώματος στους ειδικούς του ΑΝΑΒΑΣΙΣ!

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος

Αναζήτηση

Εγγραφείτε στους πάνω από 35.000

Συνδρομητές για δωρεάν εκπαιδευτικά άρθρα! Συμβουλές και προσφορές!

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος

Stripe

Pay with Stripe
DMCA.com Protection Status