Ελληνικών Μεταπτυχιακών Προγραμμάτων

Οι πέντε καλύτερες μηχανές αναζήτησης
 

Η απόφαση για τη λήψη ενός μεταπτυχιακού διπλώματος σπουδών είναι πλέον μονόδρομος στην ολοένα και περισσότερη απαιτητική και συγχρόνως ανταγωνιστική αγορά εργασίας. Εάν βρίσκεστε στο στάδιο αναζήτησης ενός τέτοιου προγράμματος, το άρθρο που ακολουθεί θα συμβάλει σε αυτήν την προσπάθεια. Έχουμε συγκεντρώσει και σας παρουσιάζουμε τις 5 πιο δημοφιλείς μηχανές αναζήτησης μεταπτυχιακών προγραμμάτων που μπορείτε να βρείτε στο διαδίκτυο. 

Όποια και εάν επιλέξετε, η διαδικασία εύρεσης του προγράμματος που επιθυμείτε θα γίνει λιγότερη πολύπλοκη. Βέβαια, πάντα στη διάρκεια των σπουδών σας μπορείτε να αναζητήσετε εξειδικευμένη υποστήριξη στις εργασίες με ένα κλικ στη σελίδα του ΑΝΑΒΑΣΙΣ - η διαφορά έγκειται στο γεγονός ότι δεν περιμένεις απαντήσεις από έναν αλγόριθμο αλλά από μια κοινότητα συνεργατών με εμπειρία στο χώρο. Έχεις απορία για κάτι; Υποβάλλεις την ερώτηση σου και περιμένεις να πάρεις απαντήσεις.

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος

Το γραφείο διασύνδεσης του ΤΕΙ Αθήνας με στόχο -όπως αναφέρει- την πληρέστερη πληροφόρηση των χρηστών του, έχει δημιουργήσει μια βάση μεταπτυχιακών προγραμμάτων για την εύστοχη και εύκολη αναζήτησή τους. Τη βάση αυτή, που ανανεώνεται τακτικά και ανάλογα με το ρυθμό των εισερχόμενων πληροφοριών που λαμβάνει το γραφείο διασύνδεσης μπορείτε να την βρείτε με ένα κλικ στο σύνδεσμο http://www.teiath.gr/articles.php?id=53816&lang=el

Το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης διαθέτει μια μηχανή αναζήτησης στοχευμένη στο φορέα υλοποίησης, στον τύπο του μεταπτυχιακού, στο γνωστικό αντικείμενο, στο καθεστώς οργάνωσης-λειτουργίας αλλά και στο οικονομικό καθεστώς, εάν δηλαδή το πρόγραμμα είναι δωρεάν ή με δίδακτρα. Τη μηχανή αυτή μπορείτε να τη βρείτε με ένα κλικ στο σύνδεσμο http://career.duth.gr/postgrads/?q=node/2

Το γραφείο διασύνδεσης, δομής και σταδιοδρομίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων με ένα κλικ στη σελίδα http://gd.uoi.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=338&Itemid=437 σας οδηγεί μέσω συνδέσμων σε όλα τα προγράμματα μεταπτυχιακών σπουδών που προσφέρονται από τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας. Επειδή ωστόσο σε ορισμένες περιπτώσεις δεν είναι διαθέσιμες όλες οι πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να αναζητήσουν τα προγράμματα μεταπτυχιακών σπουδών ανά σχολή ή τμήμα.

Από το γραφείο διασύνδεσης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και μέσω της ηλεκτρονικής σελίδας https://dasta.uom.gr/Career/Articles/5528.html δίνονται πληροφορίες για κάθε μεταπτυχιακό πρόγραμμα σε συγκεντρωτική λίστα, με ενδείξεις εάν είναι ακόμα ανοιχτή η διαδικασία υποβολής αιτήσεων ενώ λειτουργεί και δυναμική μηχανή αναζήτησης πολλών επιλογών. Ενδεικτικά οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν το πρόγραμμα που τους ενδιαφέρει σε Ελλάδα και εξωτερικό, να δηλώσουν πεδίο και γνωστικό αντικείμενο καθώς και ημερομηνία λήξης εκδήλωσης ενδιαφέροντος.

Μια πολύ δυναμική μηχανή αναζήτησης που δεν έχει αναπτυχθεί από κάποιο πανεπιστήμιο ή επίσημο εκπαιδευτικό φορέα είναι αυτή που λειτουργεί στη σελίδα https://www.eduguide.gr/. Η μηχανή αντλεί δεδομένα από μια πλήρως ενημερωμένη βάση που είναι συνδεδεμένη με όλα τα μεταπτυχιακά των Ελληνικών Πανεπιστημίων και ΤΕΙ. Για κάθε μεταπτυχιακό πρόγραμμα παρέχονται ειδικές πληροφορίες για το ύψος των διδάκτρων -εάν υπάρχουν- τη διάρκεια σπουδών, το πρόγραμμα αλλά και την πρόσκληση υποβολής αιτήσεων. 

Η επιλογή μεταπτυχιακού προγράμματος είναι συνήθως δύσκολη και ορισμένες φορές χρονοβόρα διαδικασία. για την επιλογή του καταλληλότερου προγράμματος ανάλογα με τα μελλοντικά σχέδια, τις προσδοκίες και τους στόχους κάθε υποψηφίου. 
Παρά το γεγονός ότι μια επίσκεψη στο Γραφείο Διασύνδεσης είναι η πιο ενδεδειγμένη λύση για τη σωστή επιλογή του μεταπτυχιακού προγράμματος η λήψη απόφασης για μεταπτυχιακές σπουδές είναι μία σημαντική διαδικασία η οποία συνδέεται με την εκπαιδευτική και επαγγελματική πορεία του ατόμου. 

Αναζήτηση

Εγγραφείτε στους πάνω από 35.000

Συνδρομητές για δωρεάν εκπαιδευτικά άρθρα! Συμβουλές και προσφορές!

Δωρεάν Κοστολόγηση Έργου

Stripe

Pay with Stripe
DMCA.com Protection Status