Τι μπορείς να κάνεις με ένα πτυχίο Γεωπονίας


Γεωπονία

Ο πρωτογενής τομέας της Ελλάδας έχει όλα τα φόντα να αποτελέσει τον ακρογωνιαίο λίθο στην ανάπτυξη της χώρας.

Αν είστε μελλοντικός/ή φοιτητής/τρια και ενδιαφέρεστε για την επιστημονική ενασχόληση με τομείς της γεωργικής δραστηριότητας και οραματίζεστε τη συμμετοχή σας στην εξέλιξη του κλάδου, τότε το τμήμα της Γεωπονίας είναι το ιδανικό για εσάς.

Λόγω της οικονομικής δυσπραγίας πολλοί έχουν στρέψει το ενδιαφέρον τους  προς τις "πράσινες" θέσεις εργασίας, καθώς ειδικά στο εξωτερικό η ζήτηση είναι αυξανόμενη χρόνο με το χρόνο. Τα πράσινα επαγγέλματα σχετίζονται με τη προστασία της βιοποικιλότητας και τα οικοσυστήματα, την ορθολογική διαχείριση και τη χρήση της ενέργειας και των φυσικών πόρων.

Τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, τα Τεχνολογικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα και τα Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης παρέχουν πλήθος πράσινων ειδικοτήτων, καθώς μια από αυτές είναι η ειδικότητα του γεωπόνου, που οφείλει να διακατέχεται από ένα κράμα δεξιοτήτων προκειμένου να συμβάλλει στην αειφόρο ανάπτυξη.

Στην Ελλάδα υπάρχουν πλείστες επιλογές αναφορικά με το τμήμα της Γεωπονίας. Η Θεσσαλονίκη διεκδικεί το χώρο της στο τομέα της πράσινης οικολογίας, αφού δίνει τη δυνατότητα επιλογής στους ανθρώπους που θέλουν να ασχοληθούν σοβαρά με αυτό τον κλάδο, καθώς υπάρχει το γεωπονικό τμήμα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, ΤΕΙ και ΙΕΚ , που αν συνδυαστεί με ένα καλό μεταπτυχιακό θα έχει ως απόρροια το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Επιπρόσθετα, το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών είναι το τρίτο σε σειρά πανεπιστημιακό Ίδρυμα της χώρας μετά το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο.

Τομείς Εργασίας

  1. Επιστήμη των Ζώων (μελετά τη φυσιολογία και τη βιολογία των ζώων. Βασικά επιστημονικά πεδία αποτελούν η ανοσολογία, η γενετική, η βιοχημεία κ.ά. επικεντρώνεται σε θέματα όπως η διατροφή των ζώων, η αναπαραγωγή, η συμπεριφορά και η παραγωγικότητα) 

  2. Φυτοκομία (η ενασχόληση με τις επιστήμες και τις τεχνολογίες γύρω από την καλλιέργεια των φυτών, ερευνά για τη βελτίωση της απόδοσης των καλλιεργειών)

  3. Εδαφολογία (ανάλυση των βιολογικών, χημικών και φυσικών ιδιοτήτων των εδαφών και εξασφάλιση της περιβαλλοντικής βιωσιμότητας)

  4. Γεωργικός Σύμβουλος (συνδράμουν στην εύρυθμη λειτουργία μίας επιχείρησης και παροχή επαγγελματικών ή και τεχνικών γνώσεων)

  5. Γενεσιολογία (βελτίωση της ποιότητας και της απόδοσης των γεωργικών και κηπευτικών καλλιεργειών, διατήρηση των αποδόσεων των καλλιεργειών)

Οι περιβαλλοντικές σπουδές αποτελούν ιδρυτικό γνωστικό πεδίο του Πανεπιστημίου του Αιγαίου. Σηματοδοτούν την εξέλιξη του ακαδημαϊκού γίγνεσθαι της χώρας με την εισαγωγή νεωτερικών γνωστικών αντικειμένων που συγκροτούνται σταδιακά και συνεξελίσσονται με τη πρόοδο της γνώσης και τις απαιτητικές διεργασίες της ανθρώπινης κοινωνίας.

Το γραφείο διασύνδεσης του Πανεπιστημίου του Αιγαίου συνεργάζεται με καταξιωμένα Ιδρύματα όπως το ανοιχτό πανεπιστήμιο, το Πανεπιστήμιο Πειραιά και το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Πειραιά συνάμα, το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και τα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα της Πάτρας και Ιωαννίνων εξίσου.

Αν το όνειρό σας είναι να ασχοληθείτε με τη Γεωπονία Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος Ανάβασις αναλαμβάνει αυτό το δύσκολο έργο για εσάς , καθώς σας παρέχει κάθε βοήθεια σε όλο το φάσμα των εργασιών σας, ουτώς ώστε να παραλάβετε ένα άρτιο αποτέλεσμα.

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος

Τα υπόλοιπα αφήστε τα σε εμάς! 

Η μελέτη πάνω στον κλάδο της γεωπονίας καλύπτει ένα ευρύ πεδίο που επικεντρώνεται στην παραγωγή, τη διανομή, τη διαχείριση και την έρευνα των γεωργικών προϊόντων. Τα πιο προηγμένα προγράμματα, τα οποία συνιστούν τεράστια ποικιλομορφία, δύνανται επίσης να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για ευκαιρίες υψηλότερου επιπέδου στο δημόσιο ή τον ιδιωτικό τομέα. Οι έρευνες που δείχνουν τη δυναμική της γεωργίας και η ώθηση που προσπαθεί να δώσει η κυβέρνηση στον πρωτογενή τομέα της οικονομίας έχουν γεννήσει σε πολλούς νέους και τους γονείς τους την προσδοκία ότι η γεωπονία θα αποτελέσει το διαβατήριο για την εργασία. Στο μηχανογραφικό συναντά κανείς και τμήματα που ανήκουν στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Πρόκειται για τα Επιστήμης Φυτικής Παραγωγής, Επιστήμης Ζωικής Παραγωγής και Υδατοκαλλιεργειών, Τροφίμων και Διατροφής του Ανθρώπου, Αξιοποίησης Φυσικών Πόρων και Γεωργικής Μηχανικής και τέλος το τμήμα Βιοτεχνολογίας. Οι πιο πάνω σχολές εντάσσονται στο 2ο και 4ο επιστημονικό πεδίο. Οι πτυχιούχοι Γεωπόνοι του Τμήματος Γεωπονίας έχουν τα προσόντα και τις δυνατότητες να απασχοληθούν, σε Υπουργεία, σε διάφορους Δημόσιους Οργανισμούς (όπως Οργανισμός Γάλακτος, Οργανισμός Γεωργικών Ασφαλίσεων, ΕΟΜΜΕΧ, Κέντρο Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών, Οργανισμός Προώθησης Ελληνικών Προϊόντων, Ο.Τ.Α , Οργανισμός Πληρωμών και Επιδοτήσεων κ.ά.,), στον Ιδιωτικό Τομέα (όπως Συνεταιριστικές Οργανώσεις, Ιδιωτικές Επιχειρήσεις εταιρικής ή ατομικής μορφής, Ιδιωτικά γραφεία μελετών και παροχής υπηρεσιών, ως επιχειρηματίες, σε ατομική ή εταιρική μορφή, μελετητικών γραφείων, γεωργικών επιχειρήσεων,καταστημάτων κ.ά.) και σε Διεθνείς Οργανισμούς ως στελέχη, σύμβουλοι, μελετητές και ερευνητές διαφόρων Διεθνών Οργανισμών.

Αναζήτηση

Εγγραφείτε στους πάνω από 35.000

Συνδρομητές για δωρεάν εκπαιδευτικά άρθρα! Συμβουλές και προσφορές!

Δωρεάν Κοστολόγηση Έργου

DMCA.com Protection Status