Με πτυχίο ΤΕΙ

Ακόμα και σε επίπεδο Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης φτάνουν πλέον οι αισθητικοί αφού μπορούν να σπουδάσουν αισθητική και κοσμητολογία, σε δύο ΤΕΙ, στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη. Η δυνατότητα απόκτησης πτυχίου από ανώτατο ίδρυμα εκπαίδευσης δίνει στους επαγγελματίες από τη μία πλευρά εξειδικευμένες γνώσεις υψηλού επιπέδου, από την άλλη το κύρος των σπουδών ενός ΤΕΙ.

Η αισθητική ασχολείται με την πρόληψη και αντιμετώπιση των δερματολογικών και ενδοκρινολογικών προβλημάτων (μετά τη θεραπευτική αντιμετώπιση της αντίστοιχης ιατρικής ειδικότητας) ενώ ενισχύει την ψυχική ισορροπία του ατόμου. Τυπικά εντάσσεται στην Σχολή  Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας. Καλύπτει μεταξύ άλλων το γνωστικό αντικείμενο του ποιοτικού ελέγχου, της ανάπτυξης, της αποτελεσματικότητας και της εφαρμογής των καλλυντικών προϊόντων-Δερμοκαλλυντικών αλλά και τις μεθόδους αισθητικής-βιοχημικής και laser για την καταπολέμηση προβλημάτων από ενδοκρινολογικά νοσήματα όπως η ακμή, η παχυσαρκία- κυτταρίτιδα κ.α.

Για την εισαγωγή στο γνωστικό αντικείμενο της Κοσμητολογίας είναι απαραίτητες οι γνώσεις ανόργανης και οργανικής χημείας, βιολογίας, μικροβιολογίας, βιοφυσικής, ανατομίας, βιοχημίας και φυσιολογίας νοσολογίας. Οι φοιτητές των τμημάτων κοσμητολογίας θα εκπαιδευτούν κατάλληλα ώστε να μπορούν να παρέχουν υψηλής ποιότητας αισθητικών υπηρεσιών εφαρμόζοντας τις γνώσεις τους για  ασφαλή και αποτελεσματική αισθητική. Συγκεκριμένα, οι σπουδές διαρκούν οκτώ εξάμηνα στα οποία οι σπουδαστές διδάσκονται τόσο θεωρητικά όσο και εργαστηριακά μαθήματα. Στο τελευταίο εξάμηνο σπουδών, είναι προγραμματισμένη η πρακτική τους άσκηση στο επάγγελμα σε εργασιακούς χώρους του ιδιωτικού ή του δημόσιου τομέα και φυσικά, εκπονούν την πτυχιακή τους εργασία.

Τόσο η πτυχιακή εργασία όσο και οι εργασίες κάθε εξαμήνου, είναι απαιτητικές στον τομέα τους. Για τις πτυχιακεσ εργασιεσ αισθητικησ και κοσμητολογιασ εμπιστευτείτε τον Εκπαιδευτικό Όμιλο ΑΝΑΒΑΣΙΣ. Είμαστε το πλέον αξιόπιστο γραφειο που να αναλαμβανει εργασια αισθητικης. Οι εξειδικευμένοι συνεργάτες μας, με εμπειρία στον τομέα της αισθητικής, θα σας κατευθύνουν κατάλληλα για να φέρετε εις πέρας με επιτυχία τόσο τις τακτικές εργασίες σας όσο και την τελική, που θα σας οδηγήσει στο πτυχίο. Αναλαμβάνουμε επίσης την πρόταση σε εσάς πρωτότυπων και επίκαιρων θεμάτων της Κοσμητολογίας ώστε να οικοδομήσουμε μαζί το ακαδημαϊκό σας έργο. Με ένα κλικ στη φόρμα κοστολόγησης θα λάβετε οικονομική προσφορά για το δικό σας αποκλειστικά έργο.

Παράλληλα, για όσους επιθυμούν να διευρύνουν ακόμα περισσότερους τους γνωσιακούς τους ορίζοντες, παρέχεται η δυνατότητα μεταπτυχιακών σπουδών. Ένα από αυτά είναι το Διατμηματικό Πρόγραμμα  «Οργάνωση, Διοίκηση και Θεραπευτικές Πρακτικές Μονάδων Ευεξίας και SPA» το οποίο παρέχει δύο κατευθύνσεις: Εκείνη του θεραπευτής SPA (SPA Therapist) και της Οργάνωσης και Διοίκησης Μονάδων Ευεξίας και SPA (SPA Μanagement).

Tα επαγγελματικά δικαιώματα του πτυχιούχου του Τμήματος αισθητικής και κοσμητολογίας) είναι:

 • Στελεχώνουν μονάδες έρευνας και ανάπτυξης καλλυντικών αλλαά και μονάδες παραγωγής καλλυντικών προϊόντων συμμετέχοντας στην έρευνα για την ανάπτυξή τους.
 • Συμμετέχουν σε ομάδες έρευνας και αντίστοιχα προγράμματα
 • Απορροφούνται σε όλες εκπαιιδευτικές βαθμίδες, σύμφωνα με την
  εκάστοτε ισχύουσα νομοθεσία.
 • Αναλαμβάνουν την ευθύνη της ίδρυσης, οργάνωσης και λειτουργίας
  εργαστηρίου Αισθητικής και είναι σε θέση να παρέχουν με ασφάλεια τις υπηρεσίες τους.
 • Έχουν το νομοθετικό δικαίωμα δημιουργίας και λειτουργίας κέντρων αισθητικής και ιαματισμού καθώς και εκτέλεσης δερμοαισθητικών.
 • Παρέχουν ασφαλή και αποτελεσματική συμπτωματική δερμοαισθητική αντιμετώπιση αισθητικών προβλημάτων όπως η ακμή, ο δασυτριχισμός, η παχυσαρκία και η φωτογήρανση.
 • Εφαρμόζουν προηγμένες τεχνικές δερματοστιξίας.
 • Εφαρμόζουν τεχνικές Laser.
 • Συνεργάζονται με δερματολογικές ή ενδοκρινολογικές κλινικές ή ιατρεία καθώς και με πλαστικούς χειρουργούς συμβάλλοντας σημαντικά με τις
  γνώσεις τους στην αντιμετώπιση των προβλημάτων που άπτονται της ειδικότητάς τους.
 • Συνεργάζονται με κέντρα και γραφεία διαιτολογικής αποκατάστασης που εφαρμόζουν προγράμματα για την αποκατάσταση της παχυσαρκίας και της κυτταρίτιδας.
 • Συνεργάζονται με γυμναστήρια προσφέροντας εξειδικευμένες αισθητικές κινησιοθεραπευτικές προσεγγίσεις.
 • Ασκούν κάθε άλλη επαγγελματική δραστηριότητα που προκύπτει από την εξέλιξη της επιστήμης και της τεχνολογίας και αποδεδειγμένα καλύπτεται από το γνωστικό τους αντικείμενο και το περιεχόμενο του προγράμματος σπουδών.