H Εκπαιδευτική Πύλη του ΕΑΠ

Πώς λειτουργεί

H Εκπαιδευτική Πύλη του ΕΑΠ

Το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο, του οποίου η λειτουργία βασίζεται στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση, βελτιώνει διαρκώς τις υπηρεσίες του και τις τεχνολογίες που υποστηρίζουν την απομακρυσμένη παρακολούθηση μαθημάτων. Στα πλαίσια αυτά, έχει διαμορφώσει την Εκπαιδευτική του Πύλη με τέτοιο τρόπο ώστε να εξυπηρετεί τις ανάγκες των σπουδαστών του μέσα από ένα φιλικό και εύκολα διαχειρίσιμο περιβάλλον.

Μέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης http://portal.eap.gr/ οι φοιτητές μπορούν να επιλέξουν την ενέργεια που θέλουν να ολοκληρώσουν, αξιοποιώντας στο έπακρο τις δυνατότητες που τους παρέχει το eap portal.

Στις Υπηρεσίες Μητρώου και Οργανωτικά Στοιχεία, η πρόσβαση γίνεται με τους κωδικούς που διαθέτει κάθε σπουδαστής του ΕΑΠ ώστε να επεξεργαστεί τα προσωπικά του δεδομένα, να ενημερωθεί για τις Θεματικές Ενότητες που έχει ολοκληρώσει, να ελέγξει τη βαθμολογία του και να λάβει πληροφορίες σχετικά με την οργάνωση των μαθημάτων που παρακολουθεί. Ουσιαστικά, ο χρήστης μεταφέρεται στο σύνδεσμο http://open.eap.gr όπου και φιλοξενούνται οι αντίστοιχες υπηρεσίες.

Στο πεδίο Ηλεκτρονικοί Χώροι Εκπαιδευτικής Διαδικασίας, περισσότερο γνωστό ως http://study.eap.gr εισέρχονται οι σπουδαστές προκειμένου να υποβάλλουν τις γραπτές εργασίες που προβλέπονται για κάθε Θεματική Ενότητα που παρακολουθούν. Δεδομένου του αυξημένου επιπέδου δυσκολίας στην εκπόνηση των εργασιών αυτών, ο Εκπαιδευτικός Όμιλος ΑΝΑΒΑΣΙΣ προσφέρει υπηρεσία υποστήριξής τους, με αυστηρό έλεγχο λογοκλοπής και παράδοση εντός των προθεσμιών που ορίζονται από το ΕΑΠ. Έχοντας ως βάση το γεγονός ότι πρόκειται για Portal που κλειδώνει μετά την παρέλευση της ημερομηνίας που έχει ανακοινωθεί για την υποβολή των εργασιών και λαμβάνοντας υπόψιν ότι και το τελευταίο λεπτό είναι σημαντικό, έχουμε προχωρήσει σε διαμόρφωση συγκεκριμένης υπηρεσίας που εγγυάται την εμπρόθεσμη παράδοση του έργου, σύμφωνα με τους αυστηρούς όρους του εν λόγω εκπαιδευτικού ιδρύματος. Μάλιστα, για τις εργασίες για το εαπ παρέχουμε και επιπρόσθετο υλικό που θα βοηθήσει το σπουδαστή στην κατανόηση της ύλης.

Η Υπηρεσία τηλεδιασκέψεων, που εκτελείται μέσω του http://centra.eap.gr/ είναι μια υπηρεσία που βελτιώθηκε πολύ τα τελευταία χρόνια. Αποτελεί την εικονική τάξη του ΕΑΠ, στην οποία οι φοιτητές έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν τηλεδιασκέψεις και να συμμετάσχουν σε αυτές, με πληθώρα τρόπων που παρέχει το λογισμικό που χρησιμοποιείται.

Αναλυτικότερα, η υπηρεσία εικονικών τάξεων του ΕΑΠ προσφέρει σε πραγματικό χρόνο μια μεγάλη γκάμα εφαρμογών όπως είναι:

  • αμφίδρομο ήχο και βιντεοδιάσκεψη πολλών συμμετεχόντων την ίδια χρονική στιγμή

  • πραγματοποίηση online ερευνών για συγκέντρωση δείγματος και αξιολογήσεων

  • παρουσίαση εμπλουτισμένου υλικού

  • προβολή διαδραστικού υλικού

  • ολοκλήρωση με συστήματα διαχείρισης μαθησιακών διαδικασιών

  • tools τηλεσυνεργασίας

Το πλεονέκτημα της υπηρεσίας αυτής είναι ότι οι συμμετέχοντες μπορούν να βρίσκονται σε οποιοδήποτε άλλο χώρο και να συναντηθούν σε μία «εικονική» αίθουσα την ίδια χρονική στιγμή σε πραγματικό χρόνο, μέσω Internet, με τους υπόλοιπους φοιτητές του ίδιου τμήματος. Δεν είναι απαραίτητο δηαδή ο συμμετέχων να βρίσκεται σε συγκεκριμένο μέρος παρά μόνο να έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο. Μάλιστα, όσοι δεν κατάφεραν να συμμετάσχουν σε κάποια τηλεδιάσκεψη, έχουν τη δυνατότητα να την παρακολουθήσουν αργότερα.

Στο κεντρικό πορταλ του ΕΑΠ υπάρχει επίσης το Αποθετήριο Ψηφιακού Διδακτικού Υλικού. Μέσω της ιστοσελίδας http://apothesis.eap.gr/ είναι διαθέσιμο πλούσιο υλικό για κάθε Θεματική Ενότητα, από Οδηγούς Σπουδών και Εναλλακτικό Διδακτικό μέχρι μεταπτυχιακες διπλωματικες εργασιες. Η βοηθεια για διπλωματικες εργασιες είναι ένα θέμα που στο ΑΝΑΒΑΣΙΣ αντιμετωπίζουμε με τη δέουσα προσοχή. Γνωρίζουμε πόσο σημαντικές είναι οι διπλωματικές εργασίες μεταπτυχιακών και ότι είναι απαραίτητες για την ολοκλήρωση των σπουδών. Γι'αυτό παρέχουμε την κατάλληλη υποστήριξη για την εγγυημένη επιτυχία τους. Η αναθεση διπλωματικων εργασιων δεν είναι μια απλή υπόθεση καθώς πρέπει να επιλεγεί ο φορέας που θα την αναλάβει τηρώντας τις προδιαγραφές και τις προθεσμίες που ορίζει το ΕΑΠ

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος

Τα υπόλοιπα αφήστε τα σε εμάς! 

Συχνές Αναζητήσεις: eap portal, studyeap, εαπ πορταλ, φροντιστήρια εαπ, ποιο είναι το καλύτερο φροντιστήριο εαπ, φροντιστήρια εαπ Αθήνα, φροντιστήρια για εργασίες εαπ, φροντιστήρια εαπ Θεσσαλονίκη, 

https://www.anavasis.gr/sxoles-tmhmata/anoikta-panepistimia/elliniko-anoikto-panepistimio/sxoles-eap

https://www.anavasis.gr/sxoles-tmhmata/anoikta-panepistimia/elliniko-anoikto-panepistimio

https://www.anavasis.gr/blog/i-ex-apostaseos-vivliothiki-tou-eap

https://www.anavasis.gr/blog/dioikisi-monadon-ygeias

https://www.anavasis.gr/wiki/sxolh-anthrwpistikwn-episthmwn-sae

https://www.anavasis.gr/ergasies-eap

https://www.anavasis.gr/blog/oi-spoudes-ston-europaiko-politismo

https://www.anavasis.gr/wiki/spoudes-ston-elliniko-politismo

Αναζήτηση

Εγγραφείτε στους πάνω από 35.000

Συνδρομητές για δωρεάν εκπαιδευτικά άρθρα! Συμβουλές και προσφορές!

Δωρεάν Κοστολόγηση Έργου

Stripe

Pay with Stripe
DMCA.com Protection Status