Ελεύθερη πρόσβαση στη γνώση

https://www.anavasis.gr/blog/dwrean-anoikta-psifiaka-mathimata

Το διαδίκτυο προσφέρει πολλές δυνατότητες στους χρήστες, μεταξύ των οποίων και η παρακολούθηση προγραμμάτων σπουδών από απόσταση. Εκτός από τα προγράμματα που οδηγούν στη λήψη τίτλου σπουδών, είναι διαθέσιμα και άλλα, τα οποία προσφέρονται με ανοικτές άδειες χρήσης πνευματικών δικαιωμάτων όπως εκείνα μέσω της πλατφόρμας http://opencourses.gr/index.xhtml

Τα προγράμματα αυτά, αποτελούν ανοικτά ακαδημαϊκά μαθήματα και είναι προορισμένα για αυτόνομη παρακολούθηση. Απευθύνονται όχι μόνο σε εν ενεργεία φοιτητές αλλά και σε κάθε χρήστη που επιθυμεί να διευρύνει τις γνώσεις του. Οι πρώτοι μπορούν να κάνουν επανάληψη μαθημάτων που έχουν διδαχθεί αλλά και να προετοιμαστούν για κάποιο επόμενο, ενώ οι τελευταίοι να λάβουν έγκυρες γνώσεις για όποιο επιστημονικό πεδίο επιθυμούν. Τα ανοικτά ψηφιακά μαθήματα παρέχονται δωρεάν, είναι δηλαδή διαδικτυακά προσβάσιμα. Θεμελιώδης αρχή τους είναι η ανοικτή, δίχως περιορισμούς, πρόσβαση.

Βασική διαφορά των μαθημάτων αυτών είναι ότι η παρακολούθησή τους δε συνεπάγεται τη χορήγηση οποιουδήποτε πιστοποιητικού. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι δεν πρόκειται για προγράμματα σπουδών ή εξ αποστάσεως εκπαίδευση αλλά για μια ευκαιρία παρακολούθησης μαθημάτων που διδάσκονται στα αμφιθέατρα των ΑΕΙ και ΤΕΙ. Τα ανοικτά ψηφιακά μαθήματα υλοποιούνται από τα συμμετέχοντα εκπαιδευτικά ιδρύματα και φιλοξενούνται στις ιδρυματικές πλατφόρμες. H πύλη αναζήτησης ελληνικών ανοικτών μαθημάτων opencourses.gr συγκεντρώνει μεταδεδομένα που επιτρέπουν την αναζήτηση των μαθημάτων, ανακατευθύνει τους χρήστες στις ιδρυματικές πλατφόρμες και υλοποιείται από το Ακαδημαϊκό Διαδίκτυο (GUnet).

Μέσα από την πλατφόρμα λειτουργίας, δίνεται η δυνατότητα αναζήτησης ανά εκπαιδευτικό ίδρυμα ή θεματική περιοχή. Καλύπτεται πλήθος επιστημονικών πεδίων όπως μεταξύ άλλων οι θετικές και φυσικές επιστήμες, η μηχανική και τεχνολογία, η ιατρική, οι γεωργικές επιστήμες, οι κοινωνικές επιστήμες και οι ανθρωπιστικές επιστήμες και τέχνες. Συνολικά συμμετέχουν 26 εκπαιδευτικά ιδρύματα και προσφέρονται 4479 μαθήματα με τη συμβολή 4703 διδασκόντων. Για κάθε πεδίο ο ενδιαφερόμενος μπορεί να επιλέξει επίπεδο σπουδών, προπτυχιακό ή μεταπτυχιακό και να δει από ποια ιδρύματα προσφέρεται. Μπορεί ακόμα να λάβει αναλυτικές πληροφορίες για τους στόχους του, το προαπαιτούμενο υπόβαθρο γνώσεων και τη διάρθρωσή του.

Για τους σπουδαστές που πέρα από την παραπάνω υποστήριξη επιθυμούν να λάβουν και κάποια επιπλέον, υπάρχει ο Εκπαιδευτικός Όμιλος ΑΝΑΒΑΣΙΣ που επί σειρά ετών στέκεται υπεύθυνα στο πλευρό των φοιτητών. Παρέχουμε για το έργο σας την κατάλληλη βοήθεια ώστε να το ολοκληρώσετε με επιτυχία, στηριζόμενοι στις δικές σας γνώσεις. Επισκεφθείτε σήμερα την πλατφόρμα του ΑΝΑΒΑΣΙΣ και με ένα κλικ εξυπηρετηθείτε στην καλύτερη τιμή.

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος

Αναζήτηση

Εγγραφείτε στους πάνω από 35.000

Συνδρομητές για δωρεάν εκπαιδευτικά άρθρα! Συμβουλές και προσφορές!

Δωρεάν Κοστολόγηση Έργου

DMCA.com Protection Status