Επίσημη ένταξη στην ακαδημαϊκή κοινότητα
Διδακτορική διατριβή

Διδακτορική διατριβή

Το τελευταίο σκαλοπάτι σπουδών που ταυτόχρονα συνιστά την έναρξη μιας ακαδημαϊκής πορείας είναι η διδακτορική διατριβή. Οι σπουδές αυτές αφορούν μία συγκεκριμένη επιστημονική περιοχή και διαρκούν κατά μέσο όρο από 3 έως 4 χρόνια.

Συνήθως, προκειμένου να εγκριθεί μια αίτηση διδακτορικού, απαραίτητη προϋπόθεση είναι η λήψη του αντίστοιχου μεταπτυχιακού διπλώματος ειδίκευσης αλλά και μια καλή βαθμολογία στο πρώτο πτυχίο. Ακόμα, για την εγγραφή σε κάποιο διδακτορικό πρόγραμμα απαιτείται η καλή γνώση ξένων γλωσσών αλλά και τυχόν προηγούμενες δημοσιεύσεις του υποψηφίου σε σχετικά γνωστικά αντικείμενα.  

Πολλοί αναρωτιούνται ποιοι είναι οι λόγοι για τους οποίους κάποιος θα αποφασίσει να προχωρήσει σε ενα διδακτορικο. Ο κυριότερος είναι το ενδιαφέρον του για ένα συγκεκριμένο γνωστικό αντικείμενο το οποίο θέλει να μελετήσει σε βάθος και να ταυτόχρονα να το ενισχύσει με μια νέα πληροφορία.

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος

Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος ΑΝΑΒΑΣΙΣ ειδικεύεται και στην υποστήριξη της διδακτορικής διατριβής, με πλήρη συμβουλευτική και καθοδήγηση στον υποψήφιο διδάκτορα. Σεβόμενοι πλήρως τη σπουδαιότητα και τη σημαντικότητα ενός τέτοιου έργου, αναλαμβάνουμε από κοινού να δομήσουμε με τέτοιο τρόπο το ακαδημαϊκό έργο, δηλαδή την διδακτορικη διατριβη, ώστε να αποτελέσει μια ακόμα πηγή γνώσης στην επιστήμη.

Δεδομένου ότι η διδακτορικη διατριβη εποπτεύεται από έναν καθηγητή - επόπτη και μια 3μελή επιτροπή, από την οποία εγκρίνεται το θέμα της, οι απαιτήσεις είναι ιδιαίτερα αυξημένες. Γι'αυτό και θα πρέπει η βοήθεια που θα λάβετε να είναι η καλύτερη και η πλέον αξιόπιστη. Το ΑΝΑΒΑΣΙΣ σας δίνει τη δυνατότητα για υποστηριξη διδακτορικων διατριβων. Επί της ουσίας, δεν είμαστε μια εταιρεία που αναλαμβανει διδακτορικά αλλά ένας Εκπαιδευτικός Όμιλος που υποστηρίζει το διδακτορικό φοιτητή. Παρέχουμε δηλαδή βοήθεια σε διδακτορικά, με τελικό στόχο την απόκτηση του τίτλου για τον υποψήφιο διδάκτορα και την αξιοκρατική ένταξή του στην ακαδημαϊκή κοινότητα. Ακόμα και στην περίπτωση που έχετε ολοκληρώσει το έργο σας και χρειάζεστε μια άριστη φιλολογική επιμέλεια, είμαστε εδώ για να σας βοηθήσουμε. Μην ψάχνετε μέσω των μηχανών αναζήτησης «foiλολογοσ για διδακτορικο» από τη στιγμή που ο Όμιλός μας, διαθέτει τους κατάλληλους συνεργάτες που θα «χτενίσουν» απο την πρώτη ως την τελευταία λέξη το ακαδημαϊκό σας δημιούργημα, με σκοπό να εντοπίσουν και να διορθώσουν λεκτικές, εκφραστικές, ορθογραφικές και αδυναμίες διατύπωσης.

Για την διδακτορική διατριβή πρέπει να ακολουθούνται πιστά οι οδηγίες που αναγράφονται στον «Οδηγό  Μεταπτυχιακών και Διδακτορικών Διατριβών» του καθε ιδρύματος, πανεπιστημίου. Για να διασφαλισθεί η ομοιομορφία των διατριβών γίνεται ο σχετικός έλεγχος από εντεταλμένα άτομα, πριν την κατάθεση των τελικών αντιτύπων. Η απόλυτη συνέπεια με τις οδηγίες είναι αναγκαία διότι αυτό ελέγχεται και απαιτείται πριν την τελική βαθμολόγηση και αποδοχή της διατριβής. Ο επιβλέπων καθηγητής αφού ελέγξει προσεκτικά το τελικό αντίτυπο της διατριβής, το υποβάλει σε έντυπη μορφή για τον τελικό έλεγχο μορφής στα εντεταλμένα άτομα. Γλώσσα της διατριβής. Η γλώσσα που χρησιμοποιείται στις διδακτορικεσ διατριβεσ ορίζεται με απόφαση της ΓΣΕΣ. Στην περίπτωση που είναι σε άλλη γλώσσα εκτός της ελληνικής, ο υποψήφιος θα πρέπει να επισυνάπτει επιπλέον εκτεταμένη περίληψη της διατριβής του και στην ελληνική. Τα βήματα από την έναρξη μέχρι της αποπεράτωση της Διδακτορικής Διατριβής:  Παρουσιαση του ερευνητικου σχεδιασμου.  Αυτή η παρουσίαση είναι ανοιχτή στο κοινό και πραγματοποιείται αμέσως μετά το τέλος του ερευνητικού σχεδιασμού και πριν την έναρξη συλλογής των δεδομένων. Πριν την παρουσίαση αυτή θα πρέπει ο υποψήφιος διδάκτορας να έχει καταθέσει πλήρη ερευνητική πρόταση που απαρτίζεται από τα εξής μέρη: α) Τίτλο, β) Εισαγωγή, γ) Σκοπό, δ) Λειτουργικούς ορισμούς, ε) Περιορισμούς - οριοθετήσεις, στ) Ερευνητικές και στατιστικές υποθέσεις, ζ) Συνοπτική βιβλιογραφική ανασκόπηση της περιοχής έρευνας, η) Συνοπτική παρουσίαση της μεθοδολογίας, θ) Σχετική βιβλιογραφία.

 Επικοινωνήστε μαζί μας

ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Στη χώρα μας, αν και το ενδιαφέρον για πραγματοποίηση διδακτορικών σπουδών είναι αυξημένο, δεν προχωρά λόγω της περιορισμένης οικονομικής ενίσχυσης που έχουν οι αντίστοιχοι φοιτητές αλλά και την έλλειψη προοπτικών επαγγελματικής αποκατάστασης ανάλογων ενός διδακτορικού τίτλου σπουδών. Πιο συγκεκριμένα, παρόλο που τα περισσότερα προγράμματα δεν έχουν δίδακτρα, οι φοιτητές δυσκολεύονται πολύ να αντεπεξέλθουν οικονομικά στις δημοσιεύσεις και ανακοινώσεις συνέδρια και παράλληλα στα έξοδα διαβίωσης. Σε αυτόν τον παράγοντα οφείλεται και το έντονο ενδιαφέρον για επιδοτουμενα διδακτορικα στο εξωτερικο. Ένας μεγάλος αριθμός φοιτητών που επιθυμούν να αφιερώσουν χρόνο σε κάποιο διδακτορικό πρόγραμμα, αναζητούν μια ευκαιρία εκτός ελληνικών συνόρων, με όσα συνέπάγεται αυτό για την ακαδημαϊκή κοινότητα της χώρας μας. Στο άλλο σκέλος οι ευκαιρίες επαγγελματικής αποκατάστασης ενός διδάκτορα στα πανεπιστήμια είναι κατά γενική ομολογία περιορισμένες και ταυτόχρονα οι προβλεπόμενες αποδοχές αρκετά χαμηλές. Αυτοί οι δυο παράγοντες είναι οι βασικότεροι για τους οποίους στη χώρα μας έχει περιοριστεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια.

Κατά τη διάρκεια μιας οποιασδήποτε εργασίας, μία από τις έγκυρες πηγές πληροφοριών στις οποίες μπορούμε να ανατρέξουμε για να λάβουμε πληροφορίες είναι το Εθνικό Αρχείο Διδακτορικών Διατριβών.

Συχνές αναζητήσεις: διδακτορικεσ διατριβεσ, διδακτορική διατριβή, διδακτορικη διατριβη, υποστηριξη διδακτορικων διατριβων

Αναζήτηση

Εγγραφείτε στους πάνω από 35.000

Συνδρομητές για δωρεάν εκπαιδευτικά άρθρα! Συμβουλές και προσφορές!

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος

Stripe

Pay with Stripe
DMCA.com Protection Status