Το διαβατήριο για μια θέση εργασίας
Βιογραφικό σημείωμα 

Η δημιουργία του βιογραφικού σας σημειώματος είναι το διαβατήριο για την επαγγελματική σας σταδιοδρομία. Ενισχύει την υποψηφιότητά σας για τη θέση εργασίας που ενδιαφέρεστε και είναι η πρώτη εικόνα που θα αποκτήσει για εσάς ο μελλοντικός σας εργοδότης. Για τους λόγους αυτούς, το βιογραφικό σας σημειώμα, είναι μια διαδικασία που απαιτεί προσοχή, επιμέλεια και στην καλύτερη περίπτωση, επαγγελματική προσέγγιση.

Στο σημερινό άρθρο, επισημαίνουμε τα δυο σημαντικότερα σημεία για τη δημιουργια του βιογραφικου σας σημειώματος, τα οποία και αποτελούν τους βασικούς πυλώνες του. Εδώ μπορείτε να διαβάσετε και περαιτέρω για τα κοινά λάθη που όλοι κάνουμε στο βιογραφικό μας και πώς θα τα αποφύγουμε. Στο τέλος του άρθρου επίσης συμβουλευτείτε και τους υπόλοιπους συνδέσμους για την πορεία απο τη δημιουργία ενος βιογραφικού, μιας συνοδευτικής επιστολής έως και τη τελική συνέντευξη με τον εργοδότη.

Το ένα από αυτά είναι η εμφάνιση. Το βιογραφικό είναι η πρώτη μας εικόνα και πρέπει να κερδίσει τις εντυπώσεις. Αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει να είναι πολύχρωμο, με έντονες γραμματοσειρές και φωτογραφίες αλλά προσεγμένο, σωστά δομημένο και ευανάγνωστο. Η γραμματοσειρά να είναι ενιαία σε όλο το κείμενο, συνήθως μεγέθους 12 ώστε να μην κουράζει το μάτι και δίχως μεγάλα κενά. Μην προσπαθείτε με αυτό το «κόλπο» να γεμίσετε σελίδες και μην θεωρείτε ότι ένα μακροσκελές βιογραφικό υπερτερεί σε σχέση με άλλα που είναι μικρότερα σε μέγεθος. Οι εργοδότες ενιαφέρονται για συγκεκριμένα σημεία του τα οποία δεν πρέπει να τους κουράσουν.

Το δεύτερο σημείο που πρέπει να προσέξετε είναι η δομή του. Ένα βιογραφικό σημείωμα έχει άρτια δομή και είναι τακτοποιημένο. Αυτό σημαίνει ότι ξεκινά με τα απαραίτητα προσωπικά στοιχεία του υποψήφιου και περνά σε εκπαίδευση, εμπειρία, γλώσσες και δεξιότητες. Ο υποψήφιος εργοδότης πρέπει να λάβει με τη σωστή σειρά τις πληροφορίες για την υποψηφιότητά σας και στη συνέχεια να περάσει στη διαδικασία υποβολής ερωτήσεων. Ένα άναρχα δομημένο βιογραφικό σημείωμα θα τον κουράσει και ενδεχόμενα θα επηρεάσει αρνητικά την όλη διαδικασία. Να θυμάστε ότι στο βιογραφικό μας, τηρείται η αντίστροφη χρονολογική σειρά σε όλα τα στοιχεία, από τους τίτλους σπουδών μέχρι την προϋπηρεσία.

Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος ΑΝΑΒΑΣΙΣ, στηρίζει τους φοιτητές μέχρι και το τελευταίο σκαλοπάτι της σταδιοδρομίας τους, που δεν είναι άλλο από την εύρεση της κατάλληλης θέσης εργασίας μέσω της δημιουργίας ενός εύστοχου βιογραφικού. Η φόρμα επικοινωνίας θα μας φέρει σε επαφή μαζί σας για να οικοδομήσουμε από κοινού, το βιογραφικό εκείνο που θα σας φέρει ένα βήμα πιο κοντά στην επαγγελματική αποκατάσταση.

Μην εμπιστεύεστε τα αποτελέσματα των μηχανών αναζήτησης που κάνουν λόγο για etoima biografika. Το πιο πιθανό είναι να σας οδηγήσουν στη δημιουργία ενός ακατάληλου σημειώματος, που ναι μεν δεν θα σας έχει κοστίσει κάποιο χρηματικό ποσό, μπορεί όμως να σας κοστίσει μια θέση εργασίας.

Ακόμα και στην περίπτωση που ενδιαφέρεστε να διεκδικήσετε μια θέση εργασίας στο εξωτερικό, θα πρέπει να είστε πολύ προσεκτική στη μετάφραση του βιογραφικού σας σημειώματος. Τίτλοι σπουδών και επαγγελματικές ορολογίες πρέπει να μεταφραστούν πιστά και με την καλύτερη δυνατή απόδοση. Μην ξεχνάτε ότι ο ανταγωνισμός στην αγορά εργασίας του εξωτερικού είναι ακόμα μεγαλύτερος, γεγονός που σημαίνει ότι η μετάφραση του σημειώματός σας πρέπει να είναι επαγγελματική. Και σε αυτό, το ΑΝΑΒΑΣΙΣ μπορεί να σας στηρίξει, μέσω των άρτια καταρτισμένων μεταφραστών του, οι οποίοι αναλαμβάνουν με πλήρη επιτυχία την ορθή μετάφραση από και προς κάθε γλώσσα σας ενδιαφέρει.

https://www.anavasis.gr/biografiko-simioma

https://www.anavasis.gr/blog/lathi-biografikou

https://www.anavasis.gr/biografiko-simioma/epimelia-diorthosi-biografikou

https://www.anavasis.gr/biografiko-simioma/metafrasi-sinodeutikis-epistolis

https://www.anavasis.gr/biografiko-simioma/metafrasi-biografikou

https://www.anavasis.gr/biografiko-simioma/dimiourgia-sinodeutikis-epistolis

https://www.anavasis.gr/blog/10-symvoules-gia-tin-teleia-synentefksh

Αναζήτηση

Εγγραφείτε στους πάνω από 35.000

Συνδρομητές για δωρεάν εκπαιδευτικά άρθρα! Συμβουλές και προσφορές!

Δωρεάν Κοστολόγηση Έργου

DMCA.com Protection Status