Οι σπουδές στις Κοινωνικές Επιστήμες

Οι σπουδές στις Κοινωνικές Επιστήμες

Το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο, έχει προσεγγίσει επιστημονικά μέσω προγραμμάτων που παρέχει τις κοινωνικές επιστήμες, που είναι εκείνες οι οποίες εστιάζουν στη μελέτη της κοινωνικής ζωής των ανθρώπινων ομάδων. Τα πεδία των κοινωνικών επιστημών είναι πολλά, μεταξύ των οποίων η παιδαγωγική, η νομική, η κοινωνική εργασία, οι οικονομικές επιστήμες, η ψυχολογία, η ιστορία και οι πολιτικές επιστήμες.

Το αφιέρωμα του Εκπαιδευτικού Ομίλου ΑΝΑΒΑΣΙΣ στο ΕΑΠ ξεκίνησε με την περιγραφή των προγραμάτων σπουδών που παρέχει η Σχολή Ανθρωπιστικών Επιστημών. Στο παρόν άρθρο θα αναφερθούμε αναλυτικά στις σπουδές που προσφέρονται εξ αποστάσεως στις κοινωνικές επιστήμες μέσω ενός προπτυχιακού και τεσσάρων μεταπυχιακών προγραμμάτων.

Η Διοίκηση Επιχειρήσεων και Οργανισμών, γνωστή και ως ΔΕΟ, έχει σκοπό την προσφορά γνώσεων και δεξιοτήτων σε θέματα που αφορούν τη διοίκηση συστημάτων επιχειρήσεων και οργανισμών, είτε ιδιωτικών είτε δημόσιων, με τέτοιο τρόπο έτσι ώστε η συμβολή τους στη λειτουργία των φορέων αυτών να είναι όσο το δυνατόν περισσότερο αποδοτική. Πιο συγκεκριμένα, οι σπουδαστές του προγράμματος θα συνδυάσουν θεωρητικές και πρακτικές γνώσεις οι οποίες είναι απαραίτητες στη διοίκηση σύγχρονων επιχειρήσεων και οργανισμών. Οι σπουδές στη Διοίκηση Επιχειρήσεων και Οργανισμών του ΕΑΠ, επικαιροποιούνται βάσει των ευρωπαϊκών και διεθνών εξελίξεων στον τομέα της οικονομίας προκειμένου οι απόφοιτοι να αποκτήσουν όλα τα απαραίτητα εφόδια για να ενταχθούν στο σύγχρονο κόσμο επιχειρήσεων και οργανισμών.

Αναλυτικά οι Θεματικές Ενότητες που προσφέρονται ανά έτος σπουδών, είναι:

1ο έτος σπουδών

ΔΕΟ10 Βασικές Αρχές Δικαίου και Διοίκησης

ΔΕΟ11 Εισαγωγή στη Διοικητική Επιχειρήσεων και Οργανισμών

ΔΕΟ13 Ποσοτικές Μέθοδοι

2ο έτος σπουδών

ΔΕΟ23 Marketing Ι

ΔΕΟ24 Δημόσια Διοίκηση και Πολιτική

ΔΕΟ25 Λογιστική

3ο έτος σπουδών

ΔΕΟ31 Χρηματοοικονομική Διοίκηση

ΔΕΟ33 Marketing ΙΙ

ΔΕΟ45 Ηλεκτρονικό Επιχειρείν και νέες Τεχνολογίες για Επιχειρηματικότητα

ΔΕΟ34 Οικονομική Ανάλυση και Πολιτική

4ο έτος σπουδών

ΔΕΟ40 Διοικητική Επιχειρήσεων και Οργανισμών

ΔΕΟ41 Αγορές χρήματος και Κεφαλαίου

ΔΕΟ44 Θεωρία Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας

ΔΕΟ42 Διοίκηση Ολικής Ποιότητας και Διαχείριση Περιβάλλοντος

ΔΕΟ43 Βιομηχανική Οργάνωση, Αγορά Εργασίας και Ευρωπαϊκές Επιχειρήσεις

Σε μεταπτυχιακό επίπεδο, προσφέρονται τα εξής προγράμματα:

Διοίκηση Μονάδων Υγείας (ΔΜΥ)

Ο κύριος σκοπός του είναι η κατάλληλη προετοιμασία των σπουδαστών ώστε να αποκτήσουν γνώσεις που θα τους επιτρέψουν να διοικήσουν αποτελεσματικά μονάδες υγείας. Οι απόφοιτοι του προγράμματος θα είναι σε θέση να λαμβάνουν ορθολογικά θεμελιωμένες και κοινωνικο-πολιτιστικά αποδεκτές αποφάσεις, στα πλαίσια διοίκησης οργανισμών που έχουν ως αντικείμενο την υγεία.

Διοίκηση Πολιτισμικών Μονάδων (ΔΠΜ)

Παρέχει εξειδικευμένες γνώσεις σε όσους επιθυμούν να ασχοληθούν με οργανισμούς που εντάσσονται στον τομέα της πολιτιστικής διαχείρισης.

Διοίκηση Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΔΤΕ)

Το πρόγραμμα αυτό παρέχει στους σπουδαστές τις δεξιότητες που απαιτούνται για μια διοικητική καριέρα στη βιομηχανία του τουρισμού προσφέροντας τις θεωρητικές και πρακτικές εκείνες που μια διοικητική θέση στον τομέα αυτό.

Τραπεζική (ΤΡΑ)

Αυτό το πρόγραμμα σπουδών έχιε σκοπό τη δημιουργία εξειδικευμένων τραπεζικών στελεχών που θα μπορούν να σταθούν στο ανταγωνιστικό οικονομικό περιβάλλον. Με ιδιαίτερη έμφαση στις διεθνείς εξελίξεις στην αγορά εργασίας, προάγει την ανάπτυξη της κριτικής σκέψης, της συλλογικής προσπάθειας, της δημιουργικής και πρωτοβουλιακής δράσης για την αντιμετώπιση των προβλημάτων των επιχειρήσεων και των τραπεζών στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Επίσης, σε συνεργασία με άλλα ιδρύματα προσφέρονται:

Αθλητικές Σπουδές: Κοινωνιολογία, Ιστορία, Ανθρωπολογία ΑΣΚ

Διαχείριση Γήρανσης και Χρόνιων Νοσημάτων ΓΧΝ

Κοινωνική και Αλληλέγγυα Οικονομία ΚΑΟ 

Σύγχρονες Δημοσιογραφικές Σπουδές ΣΔΣ

Τραπεζική, Λογιστική και Χρηματοοικονομική ΤΛΧ

Όποιο πρόγραμμα σπουδών και εάν έχετε επιλέξει, σε κάθε επίπεδο, προπτυχιακό ή μεταπτυχιακό, ο Εκπαιδευτικός Όμιλος ΑΝΑΒΑΣΙΣ μπορεί να σας υποστηρίξει κατάλληλα στις τακτικές γραπτές εργασίες όσο και τη τελική σας εργασία, πτυχιακής ή διπλωματικής. Λαμβάνοντας υπόψιν τις αυστηρές προθεσμίες για την υπoβολή των εργασιών μέσω της πλατφόρμας του ΕΑΠ αλλά και το ιδιαίτερα απαιτητικό εργαλείο ελέγχου λογοκλοπής που χρησιμοποιεί το συγκεκριμένο εκπαιδευτικό ίδρυμα, έχουμε σχεδιάσει για εσάς το κατάλληλο πακέτο ώστε όχι μόνο να πετύχετε την απαιτούμενη βαθμολογία αλλά και να είστε προετοιμασμένοι πλήρως για τις τελικές γραπτές εξετάσεις. Λάβετε την εξειδικευμένη βοήθεια που χρειάζεστε, με κεντρικό γνώμονα την κατανόηση και αφομοίωση του εκπαιδευτικού υλικού.

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος

Τα υπόλοιπα αφήστε τα σε εμάς! 

  ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΟΣ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

https://www.anavasis.gr/blog/poio-einai-to-kalytero-frontistirio-eap

https://www.anavasis.gr/wiki/sxolh-anthrwpistikwn-episthmwn-sae

https://www.anavasis.gr/blog/i-ex-apostaseos-vivliothiki-tou-eap

https://www.anavasis.gr/blog/oi-spoudes-ston-europaiko-politismo

Αναζήτηση

Εγγραφείτε στους πάνω από 35.000

Συνδρομητές για δωρεάν εκπαιδευτικά άρθρα! Συμβουλές και προσφορές!

Δωρεάν Κοστολόγηση Έργου

Stripe

Pay with Stripe
DMCA.com Protection Status