Οι σπουδές στις Ανθρωπιστικές Επιστήμες

ΓΙΑ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΟΣ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

Ένα από τα τέσσερα πεδία σπουδών στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο είναι οι σπουδές στις ανθρωπιστικές επιστήμες. Πρόκειται για ένα τομέα που παρέχει 3 προπτυχιακά, 9 μεταπτυχιακά και 2 κοινά μεταπτυχιακά προγράμματα σε θέματα με κεντρικό αντικείμενο τον πολιτισμό και την εκπαίδευση. Ορισμένα μάλιστα παρέχονται μόνο από το ΕΑΠ και αποτελούν καινοτομία στις σπουδές Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης στη χώρα μας. 

Όποιο πρόγραμμα σπουδών και εάν έχετε επιλέξει, σε κάθε επίπεδο, προπτυχιακό ή μεταπτυχιακό, ο Εκπαιδευτικός Όμιλος ΑΝΑΒΑΣΙΣ μπορεί να σας υποστηρίξει κατάλληλα, στην εκπόνηση τόσο των τακτικών γραπτών εργασιών όσο και της τελικής σας εργασίας, πτυχιακής ή διπλωματικής. Λαμβάνοντας υπόψιν τις αυστηρές προθεσμίες για την υποιβολή των εργασιών μέσω της πλατφόρμας του ΕΑΠ αλλά και το ιδιαίτερα απαιτητικό εργαλείο ελέγχου λογοκλοπής που χρησιμοποιεί το συγκεκριμένο εκπαιδευτικό ίδρυμα, έχουμε σχεδιάσει για εσάς το κατάλληλο πακέτο ώστε όχι μόνο να πετύχετε την απαιτούμενη βαθμολογία αλλά και να είστε προετοιμασμένοι πλήρως για τις τελικές γραπτές εξετάσεις. Με ένα κλικ στη φόρμα κοστολόγησης, θα λάβετε την εξειδικευμένη βοήθεια που χρειάζεστε, με κεντρικό γνώμονα την κατανόηση και αφομοίωση του εκπαιδευτικού υλικού. 

Σπουδές στον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό (ΕΠΟ)

Οι σπουδές στον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό εστιάζουν στην εξέλιξη του Ευρωπαϊκού πολιτισμού και στην εξ ολοκλήρου γνώση της κουλτούρας του. Σκοπός του προγράμματος είναι η προσφορά γνώσεων γύρω από την εξέλιξη της Eυρώπης και του πολιτισμού της, δηλαδή, συνολική και ολοκληρωμένη γνώση του ευρωπαϊκού πεδίου και της κουλτούρας του. Προσφέρει πληθώρα γνωστικών αντικειμένων που συμβάλλουν σε μια απόλυτη προσέγγιση του Ευρωπαϊκού φαινομένου. Στους βασικούς στόχους του προγράμματος περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων η απόκτηση νέων γνώσεων, η ανάπτυξη της κριτικής σκέψης και η δυνατότητα πλήρους αντίληψης της ευρωπαϊκής σημερινής πραγματικότητας.

Σπουδές στον Ελληνικό Πολιτισμό (ΕΛΠ)

Οι σπουδές στον Ελληνικό Πολιτισμό έχουν ως επίκεντρο την παρουσίαση του ελληνικού πολιτισμού μέσα από το χρόνο και τη συνεισφορά του στην παγκόσμια σκηνή.  Στα πλαίσιά του μελετάται η ιστορία, οι κλασικές αλλά και οι δημιουργικές τέχνες καθώς επίσης και η κοινωνική ζωή. Παράλληλα προσφέρονται γνώσεις σχετικά με τις τις πολιτισμικές αναζητήσεις και εκδηλώσεις που αναπτύχθηκαν σε κάθε χρονική περίοδο της ελληνικής ιστορίας. Οι απόφοιτοι του προγράμματος «Σπουδές στον Ελληνικό Πολιτισμό» έχουν την επάρκεια να διδάξουν στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση τα μαθήματα: α) Κοινωνική και πολιτική οργάνωση στην αρχαία Ελλάδα (Β’ Γενικού Λυκείου) β) Ιστορία της Τέχνης (Γ’ Γενικού Λυκείου) γ) Ιστορία της τέχνης (Α’ ΕΠΑΛ). Οι απόφοιτοι του συγκεκριμένου προγράμματος σπουδών μπορούν επίσης να απασχοληθούν σε οργανισμούς και ιδρύματα που αφορούν την πολιστική διαχείριση (μουσεία, Πολιτιστικά Ιδρύματα),σε οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης και κεντρικής δημόσιας διοίκησης σχετικούς με το αντικείμενο σπουδών όπως και σε συναφείς τομείς στον ιδιωτικό τομέα (τουριστικά επαγγέλματα, επαγγέλματα στον χώρο των τεχνών κ.ο.κ)

Ισπανική Γλώσσα και Πολιτισμός (ΙΣΠ)

Ο κύκλος των προπτυχιακών προγραμμάτων ολοκληρώνεται με εκείνο που αφορά στην Ισπανική Γλώσσα και τον Πολιτισμό και παρέχει γνώσεις τόσο στη συγκεκριμένη γλώσσα όσο και στον πολυδιάστατο πολιτισμό της. Μεταξύ άλλων μελετώνται οι πτυχές του ισπανόφωνου κόσμου, τόσο στην Ισπανία όσο και στην Αμερική, από τα προϊστορικά έως τα σύγχρονα χρόνια.

Σε μεταπτυχιακό επίπεδο τα προγράμματα που προσφέρονται σήμερα από το ΕΑΠ είναι:

 1. Εκπαίδευση Ενηλίκων
 2. Εκπαίδευση και Τεχνολογίες σε συστήματα εξ αποστάσεως διδασκαλίας και μάθησης - Επιστήμες της Αγωγής (ΕΤΑ)
 3. Επιστήμες της Αγωγής (το παλαιό Σπουδές στην Εκπαίδευση)
 4. Δημόσια Ιστορία
 5. Διδακτική της Αγγλικής ως Ξένης/Διεθνούς Γλώσσας
 6. Διδακτικής της Γαλλικής ως Ξένης Γλώσσας
 7. Διδακτικής της Γερμανικής ως Ξένης Γλώσσας
 8. Σπουδές στην Ορθόδοξη Θεολογία
 9. Σύγχρονες τάσεις στην Ανάλυση και τη Διδασκαλία της Ελληνικής Γλώσσας 
 10. Σύγχρονες τάσεις στη γλωσσολογία για εκπαιδευτικούς (ΑΔΕ)
 11. Language Education for Refugees and Migrants

Τέλος, από κοινού με το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας προσφέρεται το διαπανεπιστημιακό μεταπτυχιακό στη Δημιουργική Γραφή ενώ σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας το διαπανεπιστημιακό μεταπτυχιακό στις Επιστήμες της Αγωγής: Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση Ατόμων με Προβλήματα Προφορικού και Γραπτού λόγου.

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος

Τα υπόλοιπα αφήστε τα σε εμάς! 

ΓΙΑ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΟΣ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

https://www.anavasis.gr/wiki/sxolh-anthrwpistikwn-episthmwn-sae

https://www.anavasis.gr/yposthriksh-foithtwn/anoikta-panepistimia/eap/ptyxiakes-ergasies-eap

https://www.anavasis.gr/blog/eap-portal

https://www.anavasis.gr/blog/i-ex-apostaseos-vivliothiki-tou-eap

https://www.anavasis.gr/blog/thematikes-enothtes-eap

Αναζήτηση

Εγγραφείτε στους πάνω από 35.000

Συνδρομητές για δωρεάν εκπαιδευτικά άρθρα! Συμβουλές και προσφορές!

Δωρεάν Κοστολόγηση Έργου

DMCA.com Protection Status